Reklama

Reklama

Svobodná umění

  • USA Liberal Arts
Trailer 1

Třicátník Jesse se kvůli rozlučkové oslavě vrací na svou bývalou univerzitu. Setkává se tu se studentkou Zibby a netrvá dlouho, než mezi začne vznikat intenzivní pouto. (Filmbox)

Videa (1)

Trailer 1

Recenze (122)

zoe.x 

všechny recenze uživatele

Co dělat, když máte pocit, že vám sice někdo dokonale rozumí, ale nakonec je to právě “rozumnost“, co vám nedovolí si tu krásnou iluzi uchovat? Já Joshe chápu, vím, co chce svými filmy sdělit, ale přesto neumím umlčet onen rozum, který poukazuje na všechna ta předvídatelná a hluchá místa... A moc mě to mrzí. ()

adam9 

všechny recenze uživatele

Rok 2013 zakončuji s velkou grácií na jednoduché téma: život. Liberal Arts se netváří jako velký film, který se Vás pokouší oslnit za každou cenu, a to je jedině dobře. Ono totiž právě to nenucení být svěží, originální a strhující je hlavní výhodou filmu. Snad u každého dialogu jsem se načapal na vážkách a uvažoval o životních etapách. Studentský život, dospívání, střety několika generací nebo i prosté vjemy jako morálka, pocit viny, samota a nevědění si rady, jak naložit se svým životem...tohle všechno tu je jednoduše perfektně zachyceno. Někdy se zkrátka zasekneme a potřebujeme najít něco/někoho, aby nás vrátil zpět na palubu jménem život. PS: Elizabeth Olsen - nová American Sweetheart. ()

Reklama

Alqarin 

všechny recenze uživatele

Josh Radnor je nenapravitelný romantik a indiečkář. Po poměrně milém a nenuceném Happythankyoumoreplease ale přichází s hodně nedotaženou látkou. Svobodná umění mají skvělé ingredience i kulisy, ale bohužel taky tunu hluchých míst a vypravěčských přešlapů. Je to škoda, protože našlápnuto tu bylo slušně. Tak snad příště, Joshi. ()

Aluska88 

všechny recenze uživatele

Výborný nezávislý filmeček se sympatickým obsazením. Elizabeth Olsen ukazuje, že jí to herecky jde, ani při tom nemusí využívat svých schopností coby Scarlet Witch:) Diskuze mezi ní a Joshem Radnorem o Stmívání stojí za to. Zac Efron coby věčně zhulený hippísák se svými proslovy o světě, existenci a lidech je fakt terno:D Za zmínku stojí také postava duševně nemocného kluka v podání Johna Magaro, ten se mi moc líbil. Jenom jsem si říkala, ať neudělá nějakou blbost. Ideální oddechový snímek pro všechny, co milují hudbu, kulturu a knihy. ()

Iggy 

všechny recenze uživatele

Hodně milý a povedený film, i když některé scény působí trochu zbytečně, vynucené scénářem, aby do sebe všechno zapadalo. Ale to zdaleka vynahradí ohromná upřímnost a otevřenost příběhu, nehledě k tomu, že mi je Radnor i jeho postavy neuvěřitelně sympatický. Vzhledem k tomu, že si Josh Radnor oba své filmy sám napsal, zrežíroval i zahrál hlavní roli, tak se mi příjemně věří, že i sám tvůrce je skutečně takový, jako jeho hrdinové, včetně Teda Mosbyho z How I Met Your Mother. Neumím si představit, že by někdo točil pořád takovéhle postavy, aniž by jimi sám do značné míry byl, podobně jako třeba Woody Allen. ()

Galerie (35)

Zajímavosti (8)

  • Kníha, o které se Jesse (Josh Radnor) a Dean (John Magaro) baví v kavárně a nemocnici, je "Infinite Jest" od Davida Fostera Wallace. Wallace spáchal v roce 2008 sebevraždu. (Marek#33)
  • Jessemu (Josh Radnor) je ve filmu 35 let a Zibby (Elizabeth Olsen) 19 let. V době natáčení bylo ovšem hercům přesně o tři roky více, tedy 38 a 22 let. (korbitch22)
  • Kusy klasické hudby, z nichž si Jesse (Josh Radnor) a Zibby (Elizabeth Olsen) prostřednictvím dopisů sdělují dojmy, jsou: J. Massenet: "Meditace", J. S. Bach: "Brandenburský koncert", A. Vivaldi: opera "Giustino", R. Wagner: některá z oper (pravděpodobně "Tristan a Isolda") a W. A. Mozart: opera "Cosi fan tutte". (Ak.žena)

Reklama

Reklama