Reklama

Reklama

Los últimos días

  • Slovensko Posledné dni (festivalový název) (více)
Trailer

Obsahy(1)

Píše se rok 2013. Po celé planetě Zemi se šíří tajemná epidemie. U lidstva vzinká strach z otevřených prostorů, a ti, kteří chtějí přežít, se schovávají uvnitř budov. Uprostřed zdecimované Barcelony se Marc Delgado (Quim Gutiérrez) vydává na těžkou výpravu s jediným cílem - chce najít svou ztracenou přítelkyni Julii (Marta Etura), aniž by opustil bezpečí staveb a vyšel ven. (cardinals)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (29)

Rob Roy 

všechny recenze uživatele

Špatně. Všechno špatně. Mdlé postavy, které mě nezajímaly, nudné chození po kanálech, digitální kudrlinky a wtf finále. Po vlažných ohlasech ze Španělska jsem nečekal moc, ale vzhledem k ambicím, které film původně měl a ke kvalitě předchozího filmu režisérů je to zklamání veké. O to víc, že tahle "domácí" produkce je mnohem víc blbě hollywoodštější, než americký debut Pastorů. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejoriginálnějších postapokalyptických thrillerů. V důsledku silné epidemie agorafobie jsou lidé nuceni přežívat pouze mimo volná prostranství a chtějí-li se pohybovat po městě, musí tak činit pouze v podzemí. Ve všeobecném chaosu hledá Marc svojí přítelkyni Julii. Já jsem naprosto spokojen. Hrůza z otevřených prostorů byla vykreslena celkem věrohodně a stejně tak se dalo uvěřit aspektům života v budovách, které nelze opustit. Herecky film v mých očích obstál také a byl jsem nakonec rádi i za ten konec, který asi musel přijít. Spokojenost. 80% ()

Reklama

majo0007 

všechny recenze uživatele

Nie je to síce Emmerichova deštrukcia, ale vcelku dobre sa na to pozerá, minutáž mi utiekla prekvapivo svižne. Osobne ma zamrzel len Adam a Eva paradájz-hepy-end. Vlastne mi to pripomenulo zmršeného Blade Runnera, keď je po celý čas ponurá atmosféra, na konci vykvitne slniečko a vy si myslíte, že ste omylom prepli na iný film. Ale určite budem mať Pastorovcov v merku. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Bratři Pastorové se začínají profilovat jako specialisté na civilní postapokalyptická dramata. Los Últimos días mají úplně skvělý a originální námět - důvodem apokalypsy je jakási epidemie agorafobie, strachu z otevřených prostranství. Tentokrát můžu s potěšením říct, že na rozdíl od předchozího Pastorovic filmu (Přenašeči) je zajímavý námět dostatečně využit. Potěšil souboj se zajímavým protivníkem v kostele. Nepotěšily občas uměle vyhrocené šarvátky mezi postavami. Celkově spokojenost. ()

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Vcelku sympatický postapokalyptický mix, dávajúci spomenúť na x filmov (The Road, The Happening, Carriers, Fin, Before the Fall...), ktoré síce môžu byť lepšie, no v zásade to nejako neznižuje jeho hodnotu. Negatívom však pre mňa bola celková pozitívnosť, šťastné náhodičky a detský záver, na druhú stranu ale kladne hodnotím vizuálnu stránku, tajomnú atmosféru a niekoľko adrenalínových scén. Dokopy mi to prišlo ako taká moderná španielska zábava pre celú rodinu :-) ()

Galerie (22)

Reklama

Reklama