Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

kocik1 

všechny recenze uživatele

Austenland je něco jako gigolo bordel pro romantické dámy. Stejně jako si nedovedu představit, že si platím za to, že se ke mně někdo chová jako gentleman, tak se mi příčí hledat na tomhle filmu cokoli vtipného. A romantického? To už i slepice pohrabávající si v hnojníku mě dojímají víc. Mám prostě problém s tématem a s tím nenadělám nic. ()

cherita 

všechny recenze uživatele

Z podobného soudku jako Lost in Austen, i když přece jen ne tak hrozné. Ten základní nápad (co by se stalo, kdyby současná obdivovatelka Jane Austenové dostala šanci poznat život v 19. století se všemi jeho klady i zápory) je poměrně vděčný a vzbuzuje spoustu otázek,ale tenhle film stejně žádnou z nich nezodpoví. Místo toho nám tvůrci servírují humor toho nejhrubšího zrna a k tomu pitomou dějovou linku bez nápadu, která má uspokojit všechny hloupé nanynky, co si touží prožít svou vlastní Pýchu a předsudek (jméno Stephanie Meyerové v titulcích coby producentky filmu mě pak už vůbec nepřekvapilo). Hlavní hrdinka pochopitelně nemá žádnou osobnost, koneckonců je tam jenom proto, aby si každá divačka mohla představit sebe na jejím místě. Naštěstí má film příjemný písničkový soundtrack a neodolatelného JJ Fielda, jehož postava je snad ještě víc darcyovská než samotný pan Darcy. Hvězdičku navíc přihazuju za to, že jsem chvíli skutečně netušila, který z těch dvou nápadníků bude ten pravý. P.S. Kdyby Austenland skutečně existoval, taky bych se tam toužila podívat, ale asi z úplně jiných důvodů než hlavní hrdinka. ()

Reklama

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Austenland je slušná romantická komedie podle Shannon Hale reagující na fenomén Jane Austenové. Samozřejmě její fetišizace u nás nedosahuje takových rozměrů jako v její domovině, ale o to víc se můžeme zasmát tomu falešnému poklonkování éře regentství. A je určitě zajímavé sledovat, jak vedle sebe funguje komediální herectví Jennifer Coolidge a Jane Seymour. ()

Elyssea 

všechny recenze uživatele

Ze začátku to vypadá na příjemné guilty pleasure. Největší fanynka Austenové na světě (protože to jsou všechny) si plní fantazii v idylické Anglii. Kupodivu se dá zkousnout i typická role Jennifer Coolidge, která snad jiné než sexem posedlé ukecané ženy s velkým srdcem nehraje. Obsazení celkově je příjemné (snad až na to, že pan Hurst z P&P s Colinem Firthem hraje stejnou roli olezlého opilce i tady... na druhou stranu mě potěšila Georgia King a Jane Seymour), ale nalijme si čistého vína. Nejdůležitější je stejně ten pravý pan Darcy/Knightley/Tilney atd. JJ Field už je naštěstí Austenovou prověřený, takže hlavně na konci zachraňuje co se dá (a taky je to jediný muž, který tam za něco stojí). Scénář totiž rychle ztrácí kontrolu nad únosnou mírou blbosti a ty "nečekané" zvraty si mohl odpustit. Srdcovka z tohohle nebude, vidět to jednou nejspíš stačilo. Ale oproti nedávné pohromě s názvem Lost in Austen jde o příjemnou podívanou s několika slušnými hláškami. P.S. Brett McKenzie si jako správný Novozélanďan v Hobitovi zahrál - Lindira (aneb elfa z Roklinky). Suck it, Henry Nobley. ()

Simbet 

všechny recenze uživatele

Vůbec se nestydím dát tomuto filmu pět hvězdiček. Jsem velká milovnice Jane Austen, takže jsem od nějakého patvaru v podobě Disneylandu á la Jane Austen nic nečekala. Možná proto jsem byla tak mile překvapená. Všechno je nabubřelé, růžové, ale také velmi vtipné. Vůbec bych se nezlobila, kdyby mi někdo nabídl možnost, jet do takového Austenlandu. Kdyby mi k tomu navíc dělali společnost dokonalý gentleman JJ Feild nebo sexy Bret McKenzie, ke štěstí by mi asi nechybělo nic. A tak mi nezbývá než tiše závidět Keri Russell, která si toto všechno užila. V porovnání s její Austenománií jsem naprostý břídil. Omezila jsem se pouze na časté sledování filmů podle Jane Austen a čtení jejích knih a také v rozkošných šálečcích. Teprve po shlédnutí Austenlandu je mi jasné, co mi doma všechno chybí :) Ne, vážně, film je trochu přehnaný, ale nepostrádá vtip, například "sehnali nám auto z osmnáctého století" nebo "nesehnal jsi práci v Hobitovi" atd. Výborným hereckým výkonům kraluje podnikatelská potvora v podání Jane Seymour a botoxová Jennifer Coolidge v růžovém, která je naprosto skvělá. A JJ Feild, hmm..... Komentář jsem psala s prvními dojmy. Od té doby se na film dívám denně, abych si zvedla náladu a tak jsem ho přeřadila do oblíbených. Možná jsem trošku cvok, ale konec konců Prince z Persie jsem také viděla často po sobě, ale narozdíl od Prince, nemusím téměř žádnou část přetáčet, protože mě neunavuje. Pro mě opravdu dokonalé. TALLY - HO! ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)
  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)

Reklama

Reklama