Reklama

Reklama

V zemi Jane Austenové

  • USA Austenland (více)
Trailer

Láska Jane Hayes (Keri Russell) k dílu spisovatelky Jane Austenové jí komplikuje vlastní život. Protože by se také ráda stala hrdinkou milostného příběhu, celý život si šetří peníze na cestu do Austenlandu, výstředního rekreačního komplexu, ve kterém se hosté ocitnou uprostřed období regentství. Vyzbrojena čepcem, korzetem a výšivkami se Jane snaží zbavit nálepky staré panny... ale poznat, kde končí sen a začíná skutečný život — a možná skutečná láska — není vůbec snadné. (Bontonfilm)

(více)

Videa (8)

Trailer

Recenze (108)

kaylin 

všechny recenze uživatele

Jane Seymour je pořád neskutečná kočka, a to už i v době, kdy už je tady mezi námi sedmou dekádu. Neskutečná ženská a už jen pro ni mi stálo za to se na tenhle film podívat. Američanka, která si chce splnit svůj sen a ocitnout se ve světě Jane Austenové, tedy jen formou kostýmů a dobového vybavení. V podstatě Disney Park pro zastydlé panny, které sní o svém panu Darcym. V konečném důsledku je to celkem ucházející komedie, která se v závěru mění v romantickou blbinu. ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říci, že bych byl vášnivým čtenářem románů spisovatelky, kolem jejíhož "fanclubu" se to tu celé točí, ale minimálně Pýchu a předsudek považuji za jeden z nejlepší dramatických seriálů, který kdy byl natočen. Tím chci na úvod říci, že nějakou průpravu k tomu, abych se mohl u podobné komedie královsky bavit, mám. Ačkoliv jsem rozpoznával odkazy k předloze, tak postrádaly většinou jak humor, tak opravdový romantický prvek. Vznikla tak rádoby bláznivá romantická "komedie", která není ani bláznivá, ani romantická, ale za to je nepřehledně nelogická. 40 % ()

Reklama

Chrustyn 

všechny recenze uživatele

Na první pohled příšerné, ale na ten druhý docela zábavné vyprávění o naivní "holčičce", která je natolik posedlá Jane Austenovou, že obětuje nemalou finanční částku, aby se mohla vydat do tzv. "Austenladnu", kde by mohla na pár dní prožít to, co prožívají hrdinky jejích oblíbených románů (zvláště Pýcha a předsudek). Neskutečně naivní, ale pokud si divák uvědomí, co film zpracovává, je to vlastně v pořádku. Nedá se říct, že bych se vyloženě bavil, ale netrpěl jsem. ()

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

V knihách Jane Austenové se orientuji stejně sebevědomě jako v problematice pokrývání deštného pralesa internetovým připojením a tak jsem smířen s tím, že jsem přehlédl, přeslechl nebo jinak ignoroval spoustu narážek na klasiku. To je možná škoda, ale trocha té hrané feudální noblesy mne celkem dokázala pobavit a jestli Austenland vyrazí se zimními slevami, tak si do něj klidně zajedu zašlapat na růžové labuti. ()

Greg25 

všechny recenze uživatele

Jsem toho názoru, že když někdo točí nadsázku, místy až na hranici s parodií, měl by především znát a mít rád žánr, který paroduje, nadsazuje a v tomhle případě by taky měl mít rád Jane Austenovou, její knihy. Jedině tak může vzniknout něco inteligentního, vtipného, příjemně nadsazeného. To není tenhle případ - žánr tvůrci moc neznají, knihy sice četli, ale neměli k nim vztah. V Austenlandu je všechno špatně - přehrávání, přemrštěná grotesknost, podtržení stereotypů. Bojím se, že hlavním cílem bylo spíš dát hold knihám Jane Austen, protože koneckonců výhradně pro její početné čtenářky je film určen, ale Jane Austen používala ironii a inteligentní humor. Ten tady nehledejte. Je to povětšinu času neskonale trapné, blbé a bez nápadu. 20% ()

Galerie (18)

Zajímavosti (3)

  • Natáčení probíhalo v Anglii. (Terva)
  • Když se na letišti ukáže, že je Martin (Bret McKenzie) novozélandský herec, posmívá se mu "Mr. Henry Nobly" (JJ Feild), že určitě musel hrát v Austenlandu proto, že nedostal roli v Hobitovi (2012). Ve skutečnosti hrál Bret McKenzie jak ve filmové sérii Hobit, tak i v sérii Pán prstenů, a to elfa Lindira. (venalce)

Reklama

Reklama