Reklama

Reklama

Po prvním masakru v roce 1974 se podezření obyvatel městečka obrátilo proti rodině Sawyerových. Rozvášněný dav dům Sawyerových obklíčil, vypálil a celou rodinu do posledního člena vyvraždil. Když se o několik desítek let později dívka jménem Heather dozví, že po své babičce zdědila nemovitost v Texasu, rozhodne se společně s několika kamarády vyrazit na výlet a svůj nově nabytý majetek si prohlédnout. Po příjezdu zjišťuje, že zdědila velkolepé sídlo. Hrůza, která se ukrývá ve sklepení, na své objevení ale teprve čeká. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (15)

Trailer 1

Recenze (391)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědavej na reakci haterů Nispelova remaku a jeho prequelu. Protože tam, kde oba filmy jakžtakž bodovaly (špinavý vizuál, brutalita na vysoké úrovni), zůstala jen typická naleštěnost a uhlazenost moderního hororu. To jest spousta až líbivě barevných záběrů, hezký, mladý tvářičky (bez bradavek samozřejmě) a jejich nulový pud sebepřežití, kdy teenageři se v klíčových momentech rozhodnou vždycky pro tu nejhorší variantu "útěku". A jelikož je tahle základní a nutná potřeba každého slasheru do puntíku splněna, strejda Leatherface má zase plný ruce práce... A přesto je to bída! První třetina je skoro utrpení (v celé sérii už ani nepamatuju takhle nudný rozjezd), ta závěrečná je zas pořádnou fackou pro skalní fandy pana Koženého. Dobrý je tak pouze prostředek filmu, kde kultovní zabiják dává vzpomenout na svá nejlepší léta skrz nářadí typu kladiva, háku, sekery a samozřejmě neustále kvičící motorovky. Jinak gore slabší, navíc místy hříšně digitální. A o absenci atmosféry se snad nemusim zmiňovat, ta byla jasná už z traileru. Ještě by mě zajímalo, v kterym roce se to vůbec odehrávalo? Nebo radši nic, kašlu na to! (40%) ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych vidět Sašin psychologický rozbor, protože nic, co v tomhle filmu udělá (a od půlky už tuplem) nedává ani trochu smysl. Nejvtipnější momenty jsou samozřejmě veškerá klišé jako "máme otevřenou bránu, auto nestartuje, ale my z něj přesto nevylezeme" a "honí mě cápek s motorovkou, a tak vylezu na ruský kolo", plus tuna obligátních bezdůvodných pádů. ()

Reklama

Flipnic 

všechny recenze uživatele

Mnou tolik očekávaná další nová verze kultovního kousku, který v roce 1974 udělal jeden z největších zářezů do dějin moderního hororu, mne sice mírně zklamala zejména atmosférou ... Sice zde jsou typické, kultovně vypadající scény, motorovka řve nonstop asi 45 min, obrovský postarší Leatherface pobíhá po lesích a okolí vily jako srnka, tedy jako za mlada ... ale celé je to takové uhlazené, gore občas viditelně digitální (ne všechny jsou digy...), člověk jaksi úplně ztrácí tu hlavní stránku filmu a tou je typická "TexassXchaw"-atmoséra ... Budiž, není to to, co remake (2003), ani mnohem nechutnější a brutálnější prequel (2006), ale ten nápad, že to není "jen" o Leatherfaceovi, ale že to je vlastně tzv. "rednecks" subžánr, ten se mi líbil ... Že celé město tutlá jedno temné tajemství a nikomu se nedá věřit. Nakonec je Leatherface chytře namířen jako tupá nemyslící zbraň proti zkorumpovaným bossům města, což bylo fakt super, protože ...dobře jim tak. :-) Jako není to žádná mega-pecka, ale já tu sérii miluju a všechny poslední tři moderní verze se mi zamlouvaly a jsou jistě oslavou nejlepšího hororu všech dob ... ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Černovlasá blbka si nepřečte dopis, blb, její přítel, se pokusí prorazit pancéřovanou bránu. Temné dědictví nakonec přinese štěstí jen dědičce. Žádný zázrak, ale místy ucházející gore, kopka mrtvol a kožená tvář potěší. Jen mi uniklo, co se stalo se synem starosty. Proč digitální oheň? Digitální gore? Kamera slušná, hudba standardní. Na jedno podívání dostačující oddechovka. ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

V oblasti horrorovej kinematografie sa titul "Texaský masaker motorovou pilou" stal jedným z pilierov tohto subžánru. O vyčíňaní šialenej, zdegenerovanej rodiny z texaského vidieku bolo natočených mnoho snímkov. Tak si to teda zrekapitulujem, čo som doposiaľ videl. Všetko to začal v roku 1974 režisér Tobe Hooper, keď natočil pôvodný titul. Z toho sa stal kult. O dlhých dvanásť rokov neskôr zrežíroval hodne uvoľnené pokračovanie "Texaský masaker motorovu pílou 2". Potom som zhliadol nehorázne zmršený "Masaker v Texase" z roku 1994. To nestojí ani za reč. V roku 2003 sa objavil hodne podarený remake. Ten má na svedomí Marcus Nispel. O tri roky neskôr bol vyprodukovaný prequel "Texaský masaker motorovou pílou: Počiatok". Nebolo to špatné. V roku 2017 som si pozrel ďalší kúsok z tejto kolekcie s názvom "Leatherface". V roku 2022 som sa dostal ku "Texaskému masakru motorovou pílou" z produkcie Netflixu. Bolo to celkom príjemné, hodne krvavé prekvapenie. A teraz som si pustil aj titul z roku 2013 "Texaský masaker motorovou pilou 3D". Bolo to slabé. Nič moc. Síce niekoľko vrážd bolo fajn, ale scenár bol absolútna katastrofa. ** ()

Galerie (66)

Zajímavosti (30)

  • Původně měli tvůrci v plánu natočit novou trilogii. První film se měl odehrávat téměř výhradně v nemocnici, druhý měl být prequel, který by vysvětloval události vedoucí do prostředí nemocnice, a poslední díl měl vše zakončit. Nakonec se však tvůrci rozhodli natočit pokračování původního filmu z roku 1974. (henrycruel)
  • Počas naháňačky v lunaparku sa v zábere objaví postava, ktorá je oblečená ako Jigsaw z filmu Saw: Hra o prežitie (2004). (Kadas97)
  • Počas karnevalovej scény Leatherface (Dan Yeager) uteká popri atrakcii „Carnival Of Horrors“, kde osoba vybehne von v maske a plášti, čo bolo oblečenie, ktoré mal na sebe Jigsaw vo filme Saw (2004). (Arsenal83)

Reklama

Reklama