Reklama

Reklama

Na klidném předměstí středoamerického městečka Glenview se stane zločin. Proto se jeden z jeho nejaktivnějších obyvatel Evan (Ben Stiller), který své město miluje nade vše, rozhodne založit vlastní domobranu s názvem Sousedská hlídka. Hlídka má na městečko a jeho obyvatele dávat pozor, aby do něj nepronikl žádný nekalý živel. Přidají se k ní i Evanovi tři kamarádi, i když z ne tak ušlechtilých důvodů jako on. Bob (Vince Vaughn) chce především uniknout rodinnému stereotypu, chce se bavit a Sousedskou hlídku bere jako dobrou výmluvu jak vypadnout ven s klukama na pivo a pobavit se u hazardních her. Obtloustlého chlapce Franklina (Jonah Hill) vyrazili ze školy a tak se rozhodl, že si splní sen a přidá se k policejnímu sboru. Tam ho ovšem nevzali s vysvětlením, že je vražedným maniakem. A tak chce prostřednictvím Sousedské hlídky všem a především policii dokázat, co v něm je a jakou policie udělala chybu, tím, že ho nevzala do svých řad. Jamarcus (Richard Ayoade) se do Glenview právě přistěhoval. Po čtrnácti letech manželství se šťastně rozvedl, čímž získal spoustu volného času a vlastně nemá do čeho píchnout. Do Sousedské hlídky se přidal v naději, že jim jednou zavolá mladá krásná Asiatka a on jí bude muset zachránit a obšťastnit. Většina členů Sousedskou hlídku nebere příliš vážně. Jedině Evan sám sebe vidí jako dokonalý mravní vzor pro společnost. Bohužel jeho okolí tento názor nesdílí a za zády si z něj všichni obyvatelé Glenview utahují. Jednoho dne se ale stane něco, čím jim povedená partička potrhlé domobrany vytře zrak. Při jedné z obhlídek města narazí na odporné emzáky neboli nepěkné mimozemšťany, kteří chtějí zaútočit na naši zemi. A od té chvíle je osud lidstva pouze v rukách neohrožené, nebojácné a nešikovné Sousedské hlídky. To se máme na co těšit…. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (469)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Nenápadný snímek, který se v bohaté filmografii Bena Stillera lehce ztratil a kdyby mi bratranec neřekl, že je to celkem dobrá oddychovka, asi bych na něj zapomněl i já. Takže tedy Stiller, Vaughn, Dewitt a Hill tvoří celkem slušné kvarteto, které nejde pro jednoduchou hlášku daleko. To je ale asi tak všechno, obyčejné lokace maloměsta mi celkem vadily, ovšem tento neblahý fakt mi trošku vynahradila hudba, která byla vybrána citlivě, když se v ní vyskytují celkem známé songy. Celkově se ale rozhodně nejedná o nic velkolepého, ovšem žánr sci-fi tomu svědčí, protože bez toho by to byla jen laciná, a pravděpodobně i nudná, komedie...62% ()

Ajinka126 

všechny recenze uživatele

Páni, to ale byla degradace herectví! To se chtěli vysmívat anebo přiživovat na skvělém a vážném Predátorovi, Avatarovi či Invazi? Když se někdo snaží bezostyšně přihrát vlastní polívčičku nad cizím úspěchem, nemívá to dobrý výsledek. Tohle je příklad šílené slátaniny, která postrádá to základní v tomto žánru... a to HUMOR!! ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Velice pozvolný start. Postupně se do toho přeci jenom člověk trošku zakouká. Zajímavá a hlavně vtipná mi přišla hlavně rolička Vince Vaghna. Zbytek frajerů jsou celkem nudná sebranka a působí vyloženě jako sekundátoři. Emzácká zápletka taky za moc nestojí. Nudou během sledování zřejmě nepojdete, ale více než dva kousky nedovedu dát. Viděno v rámci Filmové výzvy. Film jsem dostal od uživatelky harfuska. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Rozhodne to neni tak hrozny, jak jsem podle komentaru cekal a uprimne receno za delsi dobu nejlepsi film kazdyho z hlavni ctyrky. Samozrejme to ale neni ani nic extra a u spousty foru si clovek rika, jestli to jako mel bejt vtip nebo ne a obcas se tak nejak nedeje vubec nic. Ale hlavni particka je tak akorat vymleta, aby byla zaroven sympaticka, pribeh je na tenhle typ filmu dostacujici a triky nadprumerny. Takze obcas se da zasmat nejaky sprosty hlasce nebo scence, obcas to je trochu akcnejsi, ale ve vysledku vcelku spokojenost za slabsi 4*. ()

Terva 

všechny recenze uživatele

CITÁT - Snad tam není ještě jeden? Film je strašná sračka. Nudné, oplzlé, strašné. VIDĚNO ASI O TÝDEN POZDĚJI - CITÁT - Co je tam ve Vesmíru? A co je za tím a co za tím za tím, a chci to vůbec vědět?........... Jsem potěšen, že noční hlídač v supermarketu takhle skončil. Neměl poslouchat tak hnusnou hudbu. Antonio Guzman jako novopečený Američan dohlídal. CITÁT - NO MORE MURDERS........... Dal jsem tomu snímku ještě jednu šanci, vlastně druhou šanci. Ale i tak se křečovitě držím, abych to nevypnul. Někde na ČSFD jsem totiž četl, že prý jsou tu pěkní mimozemšťané. Tak je chci vidět. Zatím však žádní mimozemšťané, jen tupé dialogy, příšerné úchylné scény a stupidní chování některých individuí. Příkladem je určitě debilní chování Boba s matrioškou. Bob je prostě blb s velkým B. To je humor. Prst na stopce nechtěl zmáčknout Stop a čekal na mimozemšťany. Ti nakonec přijdou (vylezou), ale jejich příchod naznačovala spousta scén převzatých z jiných filmů. Tak nevím, zda to byla parazitace nebo parodie. Pravda, mimozemšťani jsou nádherní, ale příběh nezachrání. Finální scéna je dramatická a vizuálně nádherná. Je možná dobré vše přeskočit a pustit si jen posledních patnáct minut. CITÁT - Miř na pinďoury............. Poslední scény jsou za tři. ()

Galerie (61)

Zajímavosti (10)

  • Do role Jamarcuse tvůrci zvažovali obsazení Chrise Tuckera. (ČSFD)
  • Film se natáčel v Mariettě, v Atlantě a ve Smyrně v Georgii. (rafix)

Reklama

Reklama