Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou snímku Now Is Good je mladá dívka Tessa Scott (Dakota Fanning), která i přes svůj nízký věk umírá na leukémii. Tessa, která je smířena se svou nemocí, ovšem nehodlá pasivně čekat na to, až její čas vyprší, a proto si sepíše seznam věcí, které by ráda ještě stihla. Jednou z priorit na jejím seznamu je ztráta panenství. (Riddick77)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (324)

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Dakotu Fanning som nikdy nemal rád a obával som sa, že ma v Now is Good bude celý čas iritovať. Tak isto som očakával príliš presladený príbeh zameraný prevažne na lásku ústrednej dvojice a na to som zrovna v dnešný deň nemal chuť, ale na moje prekvapenie ma film zaujal svojou komplexnosťou, ktorá sa nevzťahovala len na hlavnú dvojku, ale taktiež na Tessinu matku, otca (práve tá časť ma najviac dojala), kamarátku Zoey a s ňou spojené zážitky a vo svojej podstate na všetko, čo chcela Tessa pred svojím odchodom zažiť. P.S. ak som dokázal so záujmom sledovať snímok v hlavnej roli s Dakotou Fanning, musí na ňom niečo byť, ale po pravde, tu ma svojim hereckým výkonom celkom dostala. ()

LoLaa 

všechny recenze uživatele

Po 50 / 50, Restless a dalších přišel další film se stejným tématem, ale tentokrát je hlavní hrdinkou Tessa, dívka v mém věku, se stejnými radostmi i starostmi jako já... A konec je taky poněkud jiný. Možná se to někomu může zdát jako hra na city, ale je to prostě krutá realita a takové filmy o rakovině prostě jsou. Ne vše ve filmu bylo dokonalé, ale prostě splnil to, co asi mě, rozbrečel mě a dlouho mi ležel a bude ležet v hlavě. Už ho nikdy nechci vidět (jistě každý pochopí proč), ale přesto 5 hvězdiček a to bez rozmýšlení... ()

Reklama

Snorlax 

všechny recenze uživatele

Kdyby se Jeremy Irvine soustavně netvářil, že se nutně potřebuje poškrábat na intimních partiích, ale je mu to žinantní před kamerou, možná by mi jeho přítomnost až tak nevadila. Kdyby se Parker vykašlal na scénu s otcem brečícím ve zdemolovaném pokoji, možná bych filmu přiznala i příjemný nadhled. Zpočátku se totiž zdálo, že ironie bude hlavní nosnou linií. No, nebyla. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Podobné příběhy jsou většinou poměrně dobře hodnocené. V titulní roli je osoba, která umírá na nevyléčitelnou nemoc. Není možné s tímhle faktem nic udělat, tak to prostě je. Skoro to vypadá, že se točí jeden podobný film za rok. V roce 2011 "Neklid", v roce 2012 "Now Is Good". Příběh o dívce, která trpí leukémií, nevyléčitelnou, podobou nemoci, která jí zabíjí. Udělala si seznam věcí, které chce stihnout, než zemře. Některé jsou banální a vycházejí z jejího mladého věku, jiné jsou poměrně pochopitelné, jako třeba mít sex. "Now Is Good" není příběhem o tom, jak se ona za každou cenu snaží najít někoho, s kým by mohla, ale je to romantický tragický příběh. V tomhle směru se film povedl a přináší přesně to, co se od něj očekává. Silné emoce. Dakota Fanning se role zhostila skvěle a já jsem z ní měl jednou zase radost. Třeba nám ještě ukáže, že "Twilight" vzala jenom pro peníze. Nutno říct, že její postava byla pro děj důležitá minimálně. Jeremy Irvine si udělal jméno na filmu "Válečný kůň", on rozhodně nemůže za to, že to byl film nepříliš dobře stravitelný. Za to může prostě Spielbergův styl, který se s jeho stářím propadá do naprosto zdrcujícího patosu a patriotismu. Některé scény ve filmu "Now Is Good" mi připomněly právě "Válečného koně". Pravda, Jeremy možná nesedne každému. Je to ten typ, který je místy až moc sladký, což v tomhle případě rozhodně není to nejlepší koření. Film je ale ve svých momentech silný, plní svoje poslání a emočně vás dostane. Možná ale přece jen nebudete brečet, což vlastně beru jako pozitivum, protože film se vás nesnaží za každou cenu vydírat. Více: http://www.filmovy-denik.cz/2013/02/now-is-good-stand-up-guys-bourne-30.html ()

Thomick 

všechny recenze uživatele

(Jáko želva.) Ještě lepší než Restless. Lepší hlavně v tom, že se zde neklade přednostně důraz na (jaksi "alibistický") snění, nýbrž na samotnou konfrontaci s drsnou realitou. Ta budí dojem, že by byla drsná i bez toho umírání, což tomu akorát přidává. Stejně jako divákova nerozhodnost při "výběru", v čí kůži by spíš nechtěl bejt. Tessy, táty, Adama, mámy ... nevim, já si teda uspokojivě odpovědět nedokážu. --- Tessa je svym způsobem bezvadně vadná osobnost se skvělou optikou světa, aplikovatelnou docela klidně na zcela zdravý lidi. A pokud ne, je aspoň perfektně uchopitelná. Tessa v jednu chvíli nemoci zneužívá; jindy se naopak vytočí, že se s ní zachází jako s mrtvolou. Tessa je pesimistou i optimistou v jednom. Tessa se může jevit jako zdánlivej necita, co ublíží a vezme nebo nevezme zpět, jak si zrovna usmyslí. Při sledování Tessy byste snad v jednu chvíli i chtěli podobně onemocnět; jo, a posléze byste se za takovou myšlenku hrozivě styděli. Tessa na jednu stranu chce oporu, na stranu druhou oporou (dost dlouho nevědomky) sama je. A pro tohleto všechno je pro mě Tessa zároveň někym, v koho by se zřejmě více či méně za daných okolností proměnil každej z nás. Ať už jsme v jádru, jací jsme. --- Dakotka docela slušně natrénovala britskej akcent a ukázala světu (resp. mně jakožto někomu, kdo ji zná jen "od vidění"), že je sotvadospělou slečnou herečkou. A ostatní tolik nezaostávají. --- "And don't have casual sex." - "Really?" - "No, darling, you must always always try as hard as you can." :) ()

Galerie (59)

Zajímavosti (11)

  • Útesy na pobřeží, k nimž vezme Adam (Jeremy Irvine) Tessu (Dakota Fanning) na výlet, se jmenují Seven Sisters a nacházejí se v hrabství Sussex na jihovýchodě Anglie. V reálu ale na místě, kde později dvojice sedí, žádná lavička není. Ta byla umístěna pouze pro potřeby natáčení. (GordonCZ)
  • Natáčení probíhalo v Londýně a Brightonu a v jejich okolí. (Terva)

Reklama

Reklama