Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 224)

Shakers 

všechny recenze uživatele

Pche, prekvapivo dobré. Zato úvod a záver je síce obyčajný, slabý, predvídateľný a vôbec nie originálny ako sa píše v obsahu. Okopírovať Terminatora vie každý, ale stred filmu je hodne dobrý. Chvíľku trvá kým sa Madl zobudí a dostane sa do toho, ale nakoniec s Josefíkovou vytvoria vynikajúce, vtipné, zábavné a aj romantické duo. 85% - 4* ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Musím povedať, že hoci sa herci snažili, nebolo im to nič platné. Bohužiaľ som toho názoru, že som sa u tohto filmu dosť sklamal. Film nič moc a čo sa týka Mádla, no neviem ale keď sa na neho pozerám v tomto filme, tak sa musím smiať tej prihlúplej a nepríliš vydarenej parochni. To sa fakt veľmi nepodarilo. Asi som čakal viac, pretože pár vtipov a scén ma pobavilo, ale niektoré mi prišli zase úplne nudné a zbytočné. Iste, námetovo to bolo zaujímavé aj herecky dobre obsadené, ale chýbal taký ten celkovo dobrý dojem z filmu, aby som si povedal, že ma to bavilo. ()

Reklama

freddy 

všechny recenze uživatele

Je smutné, když se člověk dejme tomu ve 40 letech ohlédne zpátky a zjistí, že lituje něčeho, co nikdy neudělal a přitom to udělat mohl. Možná kdyby to udělal, byl by jeho život jiný, možná lepší, možná horší, ale jiný. A právě s takovou myšlenkou si tento zajímavý film pohrává. Já jsem na nápad tvůrců přistoupil a film jsem si naprosto perfektně užil, prostě to byla úžasná jízda, která mi utekla velmi rychle. A to říkám i přesto, že Jiří Mádl je v současnosti jedením z mých nejméně oblíbených herců, ale zde mi příliš nevadil, respektive dalo se to s ním přežít především díky zajímavému a originálnímu ději. Já sám bych si rád dospívání v socialismu vyzkoušel, takže se přiznám, že jsem hlavnímu hrdinovi hodně záviděl, že měl možnost se z dnešní uspěchané a konzumní doby půřesunout do poklidného a ospalého období konce socialismu. Když to tedy shrnu, tak super děj plus kvalitní herecké výkony, obzvláště výkon pana Táborského a rodičů hlavního hrdiny, rovná se má spokojenost. Filmu tedy po zásluze uděluji nadprůměrné čtyři hvězdy. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se probudit včera a nikdy nepodlehnout dojmu o současné romantické sci-fi, která nevěda, co se sebou, si počíná stejně bezradně jako titulní hrdina. Mix čehokoli, co se tváří alespoň trochu jako legrace pro dolních deset milionů a především: ten nejzdařilejší vtip, ten přijde samozřejmě až nakonec (výborná epizoda Zdeny Hadrbolcové). Pane Kovář, vy jste vtipnej člověk, vy jste takový zlatíčko. Tak proč nás s manželem tak serete s tou kytarou? ()

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Je sice pravda, že českých filmů, které by se daly zařadit mezi "sci-fi", je poskromnu, ale ani tato skutečnost "Probudím se včera" nezachrání. Herecké obsazení překvapivě dobré, zápletka nepřekvapivě obšlehlá z "milionu" zahraničních filmů / seriálů / knih, znalost předrevolučního roku překvapivě mizerná, finále nepřekvapivě blbé. Spoiler: Jj, taky si neumím představit větší happy-end než poznat své děti až cca. kolem čtrnácti a osmnácti let jejich věku... (ironie) ()

Galerie (57)

Zajímavosti (48)

  • Scenárista filmu Kumír Holčák se rozhodl vydat v roce 2012 i stejnojmennou knihu. (Terva)
  • V 96. minutě, kdy tančí Aleš (Filip Cíl) se Zuzkou (Eliška Křenková), má Zuzka oblečená do bílých šatů s fialovými puntíky bílé korále a rozpuštěné vlasy s čelenkou. Přibližně o minutu později, když parta opouští ples, včetně Aleše a Zuzky, je možné všimnut si, že má na sobě Zuzka černé šaty s bílými tečkami, na krku červené korále a vlasy sepnuté v culíku. (Rebbit)
  • Filipovi Blažkovi se při natáčení ve škole stala zajímavá příhoda s jednou z mnoha krásných středoškolaček. Při natáčení se režiséra Miloslava Šmídmajera zeptal, zda má ke studentce při scéně ve třídě jít blíž. Než od režiséra uslyšel odpověď, zašeptala krásná školačka a herečka zároveň, že klidně může, že jí to rozhodně nevadí. Přestože byl v tu chvíli mezi nimi věkový rozdíl cca 20 let, Filip Blažek se červenal. (Paity)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama