Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Petr Kovář, učitel na střední škole, se právě rozešel se svou několikátou přítelkyní. Uvědomí si, že jediná žena, kterou kdy bezvýhradně miloval, byla jeho spolužačka Eliška. Tehdy, v sedmnácti letech, nenašel odvahu jí říct, že ji má rád, a ona se pak navždy vytratila z jeho života. Petrovi se naskytne jedinečná šance cestovat zpět v čase do svých studentských let a vrátit se do června 1989, kdy chodil do třeťáku. Dostane možnost napravit, co promeškal. Musí překonat Eliščin počáteční nezájem, zbavit se jejího otravného přítele, navíc prospívat ve škole, přestože už středoškolskou látku dočista zapomněl. Petr se dostává do změti komplikací a průšvihů, které naštěstí řeší s vtipem, nadhledem a drzostí, kterou dobře zná od svých vlastních studentů. Postačí však tyto zbraně na to, aby přesvědčil Elišku o svých citech a získal její lásku? (TV Nova)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (1 224)

Marthos 

všechny recenze uživatele

Chtěl bych se probudit včera a nikdy nepodlehnout dojmu o současné romantické sci-fi, která nevěda, co se sebou, si počíná stejně bezradně jako titulní hrdina. Mix čehokoli, co se tváří alespoň trochu jako legrace pro dolních deset milionů a především: ten nejzdařilejší vtip, ten přijde samozřejmě až nakonec (výborná epizoda Zdeny Hadrbolcové). Pane Kovář, vy jste vtipnej člověk, vy jste takový zlatíčko. Tak proč nás s manželem tak serete s tou kytarou? ()

bestlama 

všechny recenze uživatele

Uděláme si malý pitevní rozbor, kterým odebereme hlavní základní funkční orgány filmu a budeme se přiblblé smát tomu, jak filmu ke konci dochází dech a pomalu umírá ve fádnosti a nudnosti. Jak to u takových chcípáckých českých filmů bývá. No jo, český "vzduch" táhnoucí od Ostravy nám filmy usmrcuje ještě dřív než vůbec vzniknou. Potom se divíme tomu, že nám humorem div plíce nerozervou hrudní koš a neodkráčí do Maďarska za "lepším" vzduchem. Potom tady existují inteligentní filmy, které si koupí respirační zařízení dřív než stačíte říct Mádlo, kevlarové vesty proti blbcům a tak se nedočkáme žádného okuchání a ošizení o správný český humor. Morbidní a vláčný. ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Jedna z lepších komedií o mladých za poslední léta. Podobně jako třeba Snowboarďáci neřeší akutní problémy lidstva, někdy se dotýká trapností, ani ten příběh extra neokouzlí, ale tady jde o srandu a navíc je tak krásně nostalgickej a povzbuzující, že nejde ho nemít rád. Určitě víc takovýchhle, než nějakou pseudozábavu „ze života“. Plus hafo známých tváří, dobře odvedených rolí, plno, narážek, dobrý muziky... Eva Josefíková... # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 6 | hudba 8 | humor 5 | akce 2 | napětí 0 | pustil bych si znovu 8 ()

ORIN 

všechny recenze uživatele

Je zvláštní sledovat film, jehož převážná část se natáčela ve vašem rodném městě, dokonce ve škole, kam jste čtyři roky docházeli a některé záběry sotva pár desítek metrů od vašeho bydliště. Měl bych být alespoň trochu pyšný, řeknete si. Pak vidíte film, silně průměrný, možná až podprůměrný, kdy se dostaví pouze pocit podivné nostalgie. Z vlakového nádraží udělají kulturní středisko, a učebny, ve kterých se mnoho let téměř nic nezměnilo a to téměř nic je v každém druhém (možná třetím, neměřil jsem) záběru, přičemž být nemá (plastová okna ve filmu z 80. let - wtf?). Díky bohu za Jiřího Mádla, nejlepšího českého herce mladé generace. ()

Radek99 

všechny recenze uživatele

Zajímavý pokus o macourkovskou crazy komedii se sci-fi prvkem, v české kinematografii kdysi tak plodný a oceňovaný subžánr, pokus, který ovšem zůstal hrubě nevytěžen a který jasně ukázal, že napodobit nebo se jen přiblížit macourkovské imaginaci je pro současné scenáristy věc vskutku neproveditelná. Další, neméně důležitý, kámen úrazu tohoto filmu je pak fakt, že Miloš Macourek měl na režisérské stoličce svého Oldřicha Lipského, potažmo Václava Vorlíčka, kdežto scénáristé Lumír Holčák s Jiřím Mádlem mají Miloslava Šmídmajera, jehož práci bych tedy přídomkem ,,invenční" neoznačil ani nějakým nevysvětlitelným omylem... Opravdu zamrzí, že tak slibný projekt zůstal takhle nedotažený, oproti perfekcionalistům typu Oldřicha Lipského tu současní tvůrci nabízejí promyšleně snad jen product placement - stačí srovnat jen s konkurenčním seriálem Vyprávěj, který, ač myšlenkově neuvěřitelně plochý, po stránce výpravy a kostýmů navodil iluzi předrevoluční doby asi tisíckrát dokonaleji. Tady se návrat o čtvrtstoletí realizoval víceméně jen pár songy Michala Davida. Takže ve výsledky takový v poslední době typicky nemastný neslaný český mainstreamový film. Ale ten původní nápad, ten byl milionový... ()

Galerie (57)

Zajímavosti (48)

  • Ve škole si 1. 6. 1989 Petr (Jiří Mádl) a jeho kamarád Aleš (Filip Cíl) na lavici čtou komiks „The Punisher: Od kolébky do hrobu“ zabalený do novinového papíru, ale to není možné, protože ten byl vydán až v roce 2003. Komiksová postava The Punisher vznikla v srpnu roku 1974, ale samostatná komiksová série o tomto antihrdinovi vznikla až v roce 1989 a do České republiky se dostala až okolo roku 1994... (Scaryman)
  • Příslušník VB, který peskuje Petra, má hodnost nadporučíka, tedy tři zlaté hvězdy. Jenže hvězdy jsou na náramenících špatně rozmístěny. Tady jsou všechny tři v řadě vedle sebe, správně mají být do trojúhelníku – dvě dole (blíž k ramenu) a jedna nahoře (blíž ke krku). (pjotri)

Související novinky

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

MFF CINEMA MUNDI Brno (29.2.-7.3.2012)

20.02.2012

Brněnská filmová komunita v březnu ožije festivalem CINEMA MUNDI. Ten ve své jedinečné koncepci přinese během osmi dnů kolekci těch nejlepších českých a světových filmů za uplynulý rok. V hlavní… (více)

Reklama

Reklama