Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (209)

dr.horrible 

všechny recenze uživatele

Problém je rovnako v scenári ktorý nevie čo je podstatné, ako v osobe režiséra ktorému chýba súdnosť. Zaprvé; Scenár zhruba polovicu stopáže rozoberá asi milión rôznych vecí, neposúvajúcich dej dopredu (vzťah so slúžkou, homosexualita, rasizmus, svatba...) a Cusackovi ako najzaújimavejšej postave filmu, tak necháva nejakých úbohých pätnásť minút aby sa prejavil, prípadne dokázal prekvapovať. Vlastne celé to malo byť napísané úplne inak. Zadruhé; Režisér viditeľne esteticky necíti a starnúcu Nicole Kidman aranžuje do takých póz, že by to dvadsiatka ledva uhrala; nehovoriac o Efronovi, ktorému každý záber v ktorom mohol byť bez trička, režisér využil nato, aby bez toho trička naozaj bol (hovorí sa tomu Twilight Syndrome). Tieto veci mi vadili a kazili dojem, pretože téma to nie je márna a zaslúžila si iné spracovanie. Také, ktoré by sa sústredilo na ňu, a nie na vzťahy všetkých vedľajších postáv - také, ktoré by malo súvislý príbeh a vedelo čo je preňho dôležité. Na druhú stranu; pár scén bolo skvelých, pár pekne úchylných, Macy Gray hrala prefektne a McConaughey-ho delí tak jedna rola od toho, aby sa stal neoficiálnym králom vidláckeho thrilleru. Možno to bude Mud... 65% ()

EastWicka 

všechny recenze uživatele

Nečekaně zvrhlá fata morgána z toxických výparů nad floridskými močály. Zpočátku vypadá jako noirová kriminálka, ale pak se rozvine ve fascinující, oplzle zábavnou záležitost plnou šílených lidí, animálních pudů, rozkladu a zmaru. Aneb: cesta na dno, Joe z bážin, jako vždy intenzivní Matthew McConaughey a vulgární Nicole Kidman (no ano!). Mě to teda dostalo. ()

Reklama

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Nepříjemný film plný nepříjemných postav, nepříjemných situací a nepříjemných závěrů. Ani sám nevím, nakolik mi to vadilo a nakolik vyhovovalo, každopádně jde o intenzivně nepříjemný film. Škoda, že do hlavní role nebyl obsazený lepší herec - Efron vynakládá veškerou energii na to, aby nebyl "hezoun z Highschool Musical", ale zapomíná na to, že by tu měl i někoho hrát. 3 a 1/2 ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $12,5miliónaTržby USA $693,286Tržby Celosvetovo $2,421,000▐ kde sa tu objavilo takéto dosť dobré obsadenie v takomto zlom balaste, som to nedokázal ani dopozerať, po hodine nesúrodosti a ničovatosti som to stopol, absolútne otravná vec /25%/ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Rozhodně lepší, než Danielsův minulý film. Byť jsou tu podobné znaky (filmem se táhne spíše depresivní tón, špinavost z něj cítíte prakticky po celý snímek) tak film se mi rozhodně líbil (byť u tohoto filmu napsat "líbil" je zvláštní, ale budiž) víc, jednak kvůli parádnímu castingu (Nicole a Matthew fajn, ale je to snad poprvé, co jsem viděl Efrona hrát a upřímně, po celý film jsem si nevzpomněl, že to je on, kdo hrál v jedné nejmenované uzpívané filmové sérii) a příběhu, který mě opravdu zajímal. Něco k tomu k dokonalosti stále chybí, ale myslím si, že pokud Lee Daniels půjde touto cestou, tak za nějaký čas si pro toho Oscara za režii dojde. Uvidíme… 80 %. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama