Reklama

Reklama

Možná se pokouší osvobodit nevinného. A možná pouští z řetězu bestii… Známý reportér Ward Jansen spolu s kolegou černé pleti Yardleym Achemanem přijedou do Wardova rodného městečka na Floridě. Pátrají po okolnostech vraždy zdejšího šerifa, za kterou byl odsouzen surový zloděj a lovec aligátorů Hillary van Wetter. Pomáhá jim Wardův mladší bratr Jack a lehkovážná čtyřicetiletá blondýnka Charlotte, která si s uvězněným Hillarym dopisuje a je do něj na dálku zamilovaná. Ukáže se, že soudce poslal Hillaryho do vězení na základě pochybných důkazů. Jenže to, zda je primitivní surovec opravdu vinen nebo ne, se postupně ukáže jako ta méně důležitá skutečnost. Někteří hrdinové totiž pod svým upoceným zevnějškem ukrývají vlastnosti, vedle kterých je jejich rasismus tím nejméně škodlivým… (Česká televize)

(více)

Videa (6)

Trailer

Recenze (210)

Jara.Cimrman.jr 

všechny recenze uživatele

"Nejsem snad jediný, kdo u sebe nosí mačetu, ne?" Nemohu být reportérem New York Times, protože nejsem černoch z falešného Londýna, nekouřím po večerech ztopořené ptáky, neutahám aligátora při plaveckých závodech a důležité informace si před zveřejněním obvykle ověřím. Nicméně tohle investigativní vytahování psychopata z basy mne celkem bavilo, i když některé scény (útok medúz, Wardův teplý večírek či návštěvy vězení) scénárista rafinovaně tak přetunil, že z celkem napínavé podívané vyslintal dost nevyrovnaný blábol. Ovšem proměna kdysi romantického Cucáka v nadržené hovado byla vynikající a já mu tleskám všemi svými zakrvavenými mačetami. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Divnej film. Podle distributorova textu jsem čekal klasickou honbu za pravdou v podání novinářů, která měla buď potvrdit rozsudek smrti, nebo ho vyvrátit. To se sice tak trochu dělo, ale neřekl bych, že by to byl zrovna hlavní motiv. Tím byla posedlost sotva dospělého kluka natupírovanou čtyřicátnicí. No netvrdím, že Kidman neměla něco do sebe, ale to slintání na mě bylo až moc dlouhé. Všechno ostatní se odehrálo nějak tak mimochodem a místy neskonale nudilo. A to je i vzhledem k obsazení docela škoda. 30% ()

Reklama

Foma 

všechny recenze uživatele

Ucházející retro krimi s psychedelickým přelivem a vynikající kamerou (jak mě někdy tyhle trhavý kamery vaděj, tak tady vůbec). Nízký hodnocení nechápu, co má bejt dobrej film, když ani tohle ne? Neříkám, že to mění dějiny filmu nebo že to je Antonioni, ale na to, co chodí z Ameriky, to je docela dobře nekomerční pořádný kino. A herci jsou až neuvěřitelně civilní (po americku), Kidman je opravdovou jižanskou šťabajznou, Cusack je taky dobrej magor, jenom McConaughey možná maličko přehrává, ale jen málo. ()

M.i.k.e 

všechny recenze uživatele

upocené (doslova) jižanské drama,které krom solidního obsazení (ani ten Effron tentokrát tolik nevadí) a velmi slušné technické stránky nemá moc co nabídnout.Film sice vypadá jako by byl opravdu točen v 6Otých letech,ale bohužel pro mě postrádá jakoukoliv byť jen špetku napětí.Konec byl sice fajn,ale přišlo to příliš pozdě...40% ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Úspěch filmu či seriálu závisí do značné míry na schopnosti jeho tvůrců vyvolat pocit ztotožnění se svými hrdiny a jejich činy. Dokonce i zdánlivě vysoce kontroverzní postavy jsou modelovány podle týchž pravidel. Dnešnímu scénáristovi nedělá problém obdařit klidně i sériového vraha cool vlastnosti, zlidštit ho humorem a vzhledem k tomu, že ho pověří zabíjením jiných mnohem méně příjemných padouchů a naopak pomocí slabším, nemá divák problém si ho oblíbit. Takový přístup skvěle pasuje na příběh Waltera White ze seriálu Breaking Bad. Jeho psychologickou proměnu z příkladného měšťáka, starostlivého otce a manžela v nebezpečného manipulátora a cynického zločince zdaleka nerozdýchal každý. Reportér vyvolává po zhlédnutí u mnohých diváků odmítavé reakce a sklízí od filmových fanoušků rozpačité komentáře - kritičtější než by člověk čekal od snímku těchto kvalit. O výjimečný film, byť jen v rámci své kategorie, určitě nejde, o nadprůměrnou žánrovku ale ano. Nejcennější je na něm právě to, co tolik diváků odrazuje - porušování žánrových konvencí, nepříjemné postavy, které vás provokují a jejichž činy vás štvou. Snímek v žádném ohledu neusiluje o líbivost a toho si vážím. S tím souvisí i schopnost překvapovat. Danielsův thriller není natočený podle šablony a to považuju za výrazné plus. Celkový dojem: 75 %. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (15)

  • Režisér zamýšlel natočit film tak, aby vypadal jako z roku 1968. Charlotte Nicole Kidman pak byla režisérem definována jako "Sylvia Miles z filmu Heat (1972)". (Brousitch)
  • Film je inspirovaný skutečnými lidskými osudy. „Vše, co je v tomhle filmu, je pravda. Každou postavu, kterou vidíte, znám," řekl režisér Lee Daniels a dále dodal: „Mého bratra odsoudili za vraždu. Moje sestra psala dopisy trestanci, který ji eroticky vzrušoval. Ženy mé rodiny byly služkami a já jsem gay." (Sufferer)

Reklama

Reklama