Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (565)

Yoshitsune 

všechny recenze uživatele

Ach ty dnešní děcka, furt někde dělají parkour, vyrábí si děsivé zvířecí masky a hrají si s Wendigem, kdyby raději seděli doma a hráli by Fortnite.......ohh pardon Apex Legends, tak by udělali líp. A dá se říct, že sem zase po dlouhé době, zažil jeden z těch nepříjemných hororů, přesně takovýhle zážitek, sem chtěl dostat od filmu US, který podle mně skončil, až moc šťastně. Tahle nová verze, oproti staršímu filmu, má pár změn a ty změny sou fajn, líp to tady smysl a všechno lépe do sebe zapadá. Příběh šokuje spíše až ve finále a na postavy, je tady kladen větší důraz, sou tady víc upřednostňovány, působí mnohem lépe a dobře se s nimi dá ztotožnit. Tajemství okolo samotného (h)řbitova, je dobře vykresleno a film oddaluje vstup na ono prokleté místo, ta atmosféra se tady buduje o dost pomaleji, ale celé to pak působí mnohem lépe, tahle neuspěchanost a pečlivé budování zla, je nejvíc silné na celém filmu. Za pochvalu stojí, všichni herci, obzvlášť můj oblíbenec Jason Clarke, jeho pomalá (opět) proměna, je parádně zpracována a výborně zahrána. A byť to neni tak krvavé, jak sem očekával, zanechalo to na mně lepší dojem, než z filmu US, i ty tajemství a celková mystičnost, zde působí mnohem lépe. A samotný závěr, ten udělá pořádnou díru do hlavy. PS: Mačku vzít lopatou po hlavě a byl by klid. ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Spoilery! Vzhledem k době vzniku filmu a možnostem současných technologií nelze nepochválit opravdu vynikající vizuální stránku. Hřbitov, všudepřítomná mlha - to všechno je úžasné. Úvodní budování atmosféry také skvěle funguje. Ústřední rodinka je také v rámci možností dostatečně sympatická. Režisér se nebojí držet hororových trendů a jako první poslat na věčnost opičku, což je v dnešní době počin nanejvýš riskantní a sám o sobě si zaslouží velké uznání. Vůbec zde ovšem nefungují lekačky a mám neblahý pocit, že se režisér snažil zavděčit i současné popcornové teen generaci, která mu film v kinech převážně zaplatí. V momentu pohřbení a oživení kočičky, kdy by měl film začínat gradovat, tak namísto toho začíná jeho kvalita upadat a divák si pomalu začíná přát, aby skončil. I přes ucházející tempo a několik fajn momentů, na mě působil snímek spíše lehce podprůměrným dojmem. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pet Sematary" je druhou filmovou adaptáciou rovnomenného Kingovho románu a musím povedať, že ak bola kniha plná skutočne nepríjemných momentov a veľkého pocitu zla, tak to bude práve toto dielo. Musím povedať, že bol som zvedavý ako sa to tvorcom podarí dať dokopy a mám pocit, že odviedli skutočne kus poriadnej roboty. Sú tu určité aspekty, ktoré mi trochu vadia, no k tomu sa dostaneme. Pozrime sa na pozitíva filmu. V prvom rade podľa mňa skvele zachytil celkovú atmosféru. Je málo hororov posledných rokov, z ktorých dokážeme precítiť poriadne atmosféru a dostať sa do nich. A cítiť všetko to zlo okolo nás. No tu sa to podarilo skvele. Myslím si, že dokonca to dokážu aj niektoré monológy. Keď zaznejú nejaké výčitky, tak sú to skutočne poriadne temné momentky. A fungujú dobre. Jeté Laurence je vynikajúca. Som veľký fanúšik jej staršej sestry Oony a keď som to pozeral, mal som pocit, že mi ju pripomínala. Teraz keď som si to doma poriadne čekol, je mi jasné prečo. A podáva skutočne skvelý výkon. Bolo to fakt veľmi silné. A potom je tu ešte John Lithgow. Skvelá voľba na túto postavu a myslím si, že aj najlepšie spracovaný charakter podľa knihy. Pri ňom som nemal jediný problém. A ešte je tu Church. A hoci na mňa v knihe pôsobil trošku strašidelne, tak myslím si, že v tejto adaptácii ho urobili skutočne desivého. Na mňa určite pôsobil silne svojou prítomnosťou. Teraz poďme na tie negatíva. Skákačky sú staré. Je síce pravda, že v tomto filme sú využité celkom dobre, no niekedy ma to vie otravovať už aj keď je to správne použité a neklame to. A na môj vkus ich tu bolo občas moc. Jason Clarke nie je miestami veľmi presvedčivý a čakal som od neho asi trošku viac. Nepodáva to vyslovene zle, no mohol skúsiť s tým čo mu scenár ponúkol pracovať trošku viac. Kamera je občas sktuočne divná a miestami sú tu strihy, ktoré mi prišli trošku neprirodzené. Je mi jasné, že so zvieratami nemôžeme docieliť to čo s ľuďmi, no potom to miestami pôsobí trošku divne. A potom sú tuu aj nejaké zmeny oproti knihe. Aj čo sa týka konca, aj čo sa týka jednej pasáže v strede. A keby to bolo viac podľa knihy, bolo by to podľa mňa zaujímavejšie. Nemôžem povedať, že by koniec filmu nebol skvelý. Dokonca je podľa mňa ešte temnejší a desivejší. No akosi som mal pocit, že v koniec v knihe bol viac otvorený a bol tam lepší priestor na to niečo predviesť. Minimálne ostal viac v pamäti. Ako celok film funguje. Je strašidelný, je dobre spracovaný a rozhodne má čo ponúknuť. Aj ako adaptácia aj ako film sám o sebe. Ak máte radi strašidelné horory... myslím tie ozaj strašidelné, toto by vás mohlo potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Nemůžu říct, že bych to přímo čekal, ale Řbitov zviřátek je skvělý poctivý horor. Z Kingovy předlohy si bere to nejdůležitější a nebojí si s ní pohrát tak, aby byl výsledek překvapivý i pro toho, kdo ji zná, ale aby to zároveň pořád zůstalo stoprocentně kingovské. Při několika scénách zavládlo ve slušně plném kinosálu naprosto hrobové ticho, což myslím hovoří za vše, na postavách mi záleželo a postupem času už jsem si nebyl jistý skoro ničím a děsně jsem si to užíval. Jason Clarke se hodí přesně do takovýchto rolí a měl jsem z něj radost stejně jako z Johna Lithgowa, dobrá je i hudba hororového experta Christophera Younga, které si při sledování takřka nevšimnete, ale za samostatný poslech stojí. Jsem prostě maximálně spokojený i přesto, že jsem se těšil na frankensteinovské šílenství z knihy a dočkal se něčeho úplně jiného (ale stejně dobrého). Všechno vyvrcholilo nesmírně vypjatým finále na zamlženém hřbitově... A ten konec! To nebyl konec jako od Stephena Kinga, to byl konec jako od Richarda Bachmana! ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

S adaptacemi Kingových děl se vskutku roztrhl pytel a mám radost, že, ačkoliv jsem moc nečekal, jsem byl i jakožto fanoušek-nečtenář s druhou adaptací Hřbitova domácích zvířátek poměrně spokojen. Nejen zdejší hodnocení o filmu vypovídá, že se nijak extra do hororových análů nezapíše (bůh ví, jestli vůbec bude sequel, 22 X 112 mil.), ovšem poměrně dobře na mě fungovala atmosféra i obsazení (napůl pro mne neznámé), dokonce i Jason Clarke, u kterého se pořád nemohu rozhodnout, jestli je to dobrý herec či nikoliv, byl fajn..i když ti šílenci mu jdou zdaleka nejlépe. Ničím nevyčnívající kousek, jež pravděpodobně nejvíce potěší diváky nepolíbené touto literární látkou. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Pôvodne mal film ísť do kín 19.4. 2019, čo by bolo takmer presne 30 rokov od dňa premiéry (21.4.1989) prvého filmu. Producenti ju však presunuli na 5.4. dúfajúc, že zopakujú úspech filmu Tiché miesto (2018), ktorý mal premiéru práve začiatkom apríla. (beso74)
  • Vo filme Ellie (Jeté Laurence) odmieta mať kocúra Churcha naďalej vo svojej izbe, pretože ju poškriabal, keď ho česala. V knižnej predlohe je dôvod iný – Church jej smrdel. (beso74)
  • Dej sa odohráva v mestečku Ludlow. V ňom sa odohráva ešte jeden Kingov sfilmovaný román, a to Temná polovica (1993). (beso74)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama