Reklama

Reklama

Řbitov zviřátek

  • USA Pet Sematary (více)
Trailer 6

Doktor Louis Creed (Jason Clarke) se s manželkou a dvěma dětmi přestěhoval z velkoměsta na venkov, do velkého domu na kraji lesa. V něm se ukrývá hřbitov domácích mazlíčků, na kterém místní děti odnepaměti pohřbívají svá zvířata, ať už uhynula přirozeně, nebo se stala obětí rušné silnice protínající městečko. Zatímco lékař Louis se ke smrti staví pragmaticky jako k definitivnímu konci, jeho žena Rachel (Amy Seimetz) má po hrůzostrašných zážitcích z dětství s tématem smrti obrovské problémy a hlavně chce před „vědomím konečnosti“ chránit své děti. Když soused, Jud Crandall (John Lithgow), najde ležet u cesty mrtvého Churche, kocoura jejich dcery Ellie, rodiče najednou nevědí, co dceři říct. Je to právě Jud, kdo Louisovi prozradí, že když kocoura co nejdřív pohřbí na zvířecím hřbitově, nebudou jí muset říkat vůbec nic. Kocour se vrátí. Ale trochu jiný. Divočejší. Nebezpečnější. (Cinemart)

(více)

Videa (10)

Trailer 6

Recenze (565)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Předem si píšu poznámku, že v dohledné době musím znovu kouknout na Lambertové verzi, kde se mi nějak nezdá mé vlastní hodnocení. Kinga jsem kdysi nadšeně čítával a směle můžu prohlásit, že jsem toho stihl zhltat docela dost. Zrovna Pet Sematary ale osobně neřadím k tomu nejlepšímu, co jsem od něj četl, ale už mi na ty vzpomínky sedá prach, pana Krále tak bude třeba si brzy připomenout. Po delší době jsem se dostal i k nějaké jeho filmové adaptaci a tady trochu smíšené pocity. Na jedné straně stojí řídká atmosféra, v níž se rozplývají jakékoliv náznaky kingovského tajemna a hrůzy z neznámého. Až do překvapivě povedeného finále je to totiž ničím nepřekvapivá limonáda a pásová vycpávka, kde se není čeho a o koho bát. Ani zmrtvýchvstalý Church či mrtvý (černý, ach bože) Pascow moc adrenalinu nepřinášejí a třeba taková pokřivená sestra Zelda měla v knize i původní adaptaci docela významnou a děsivou úlohu. A tady? Téměř nic, maximálně zvednuté obočí, jemně. Až to vlastní finále s lehce (a z mého pohledu zdařile) prohozenými rolemi konečně přináší vlastně i fajn hororové pokoukání, najednou zhoustne atmosféra a máme tu čertovsky poťouchlé zlo. A tomu ty tři hrobečky i rád vykopu. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Zrovna se přestěhovali z Bostonu na venkov, mají dvě malé děti, on je doktor, ona kdysi přišla o sestru, úplně se neshodnou v otázce posmrtného života a v tom, jak na nás mrtví dávají ze shora pozor, o což se po návštěvě hřbitova pro zvířátka zajímá jejich dcera, ale jinak se zdají být docela spokojenou rodinkou. Samozřejmě přijde jedno velké ale. Dům totiž sousedí s rušnou silnicí a hluboko v lesích je staré indiánské pohřebiště. Bacha, pokud by chtěl někdo narušovat přirozený řád smrti. Atmosféra marnosti je stejně jako několik lekaček fajn, v druhé polovině se ale mnohé začne rozpadat (paradoxně při přeřazení na vyšší rychlost), opakující se nočních můry se začnou zajídat a o funkčním příběhovém rámci nemůže být skoro řeč. A posledních dvacet minut bylo alespoň za mě vyloženě zklamáním. ()

Reklama

silentname 

všechny recenze uživatele

"Pet Sematary" je druhou filmovou adaptáciou rovnomenného Kingovho románu a musím povedať, že ak bola kniha plná skutočne nepríjemných momentov a veľkého pocitu zla, tak to bude práve toto dielo. Musím povedať, že bol som zvedavý ako sa to tvorcom podarí dať dokopy a mám pocit, že odviedli skutočne kus poriadnej roboty. Sú tu určité aspekty, ktoré mi trochu vadia, no k tomu sa dostaneme. Pozrime sa na pozitíva filmu. V prvom rade podľa mňa skvele zachytil celkovú atmosféru. Je málo hororov posledných rokov, z ktorých dokážeme precítiť poriadne atmosféru a dostať sa do nich. A cítiť všetko to zlo okolo nás. No tu sa to podarilo skvele. Myslím si, že dokonca to dokážu aj niektoré monológy. Keď zaznejú nejaké výčitky, tak sú to skutočne poriadne temné momentky. A fungujú dobre. Jeté Laurence je vynikajúca. Som veľký fanúšik jej staršej sestry Oony a keď som to pozeral, mal som pocit, že mi ju pripomínala. Teraz keď som si to doma poriadne čekol, je mi jasné prečo. A podáva skutočne skvelý výkon. Bolo to fakt veľmi silné. A potom je tu ešte John Lithgow. Skvelá voľba na túto postavu a myslím si, že aj najlepšie spracovaný charakter podľa knihy. Pri ňom som nemal jediný problém. A ešte je tu Church. A hoci na mňa v knihe pôsobil trošku strašidelne, tak myslím si, že v tejto adaptácii ho urobili skutočne desivého. Na mňa určite pôsobil silne svojou prítomnosťou. Teraz poďme na tie negatíva. Skákačky sú staré. Je síce pravda, že v tomto filme sú využité celkom dobre, no niekedy ma to vie otravovať už aj keď je to správne použité a neklame to. A na môj vkus ich tu bolo občas moc. Jason Clarke nie je miestami veľmi presvedčivý a čakal som od neho asi trošku viac. Nepodáva to vyslovene zle, no mohol skúsiť s tým čo mu scenár ponúkol pracovať trošku viac. Kamera je občas sktuočne divná a miestami sú tu strihy, ktoré mi prišli trošku neprirodzené. Je mi jasné, že so zvieratami nemôžeme docieliť to čo s ľuďmi, no potom to miestami pôsobí trošku divne. A potom sú tuu aj nejaké zmeny oproti knihe. Aj čo sa týka konca, aj čo sa týka jednej pasáže v strede. A keby to bolo viac podľa knihy, bolo by to podľa mňa zaujímavejšie. Nemôžem povedať, že by koniec filmu nebol skvelý. Dokonca je podľa mňa ešte temnejší a desivejší. No akosi som mal pocit, že v koniec v knihe bol viac otvorený a bol tam lepší priestor na to niečo predviesť. Minimálne ostal viac v pamäti. Ako celok film funguje. Je strašidelný, je dobre spracovaný a rozhodne má čo ponúknuť. Aj ako adaptácia aj ako film sám o sebe. Ak máte radi strašidelné horory... myslím tie ozaj strašidelné, toto by vás mohlo potešiť. Čeknite si to a uvidíte sami. Hodnotenie: B ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Som vášnivým čitateľom kníh amerického spisovateľa Stephena Kinga, ale filmovým adaptáciam jeho literárnych diel sa skôr vyhýbam. Nerád si kazím čitateľský zážitok sledovaním filmových verzií jeho geniálnych príbehov. No keďže som už videl spracovanie románu "Cintorín zvieratiek" z roku 1989, tak som si povedal, že si kuknem aj túto novšiu verziu z roku 2019. Román "Pet Samatary" považujem za najtemnejšiu knihu, ktorú maestro King napísal. Prečítal som ju už minimálne päť krát. A iste sa ku nej ešte vrátim. Tento film som si však pozrel prvý a dozaista i posledný raz. Oproti knihe, a vlastne aj pôvodnému filmovému spracovaniu, je to len nezmyselne pozmenená plytká báchorka. Prehnane ambiciózny scenárista Jeff Buhler v snahe príbeh zdramatizovať a zmodernizovať úplne zmršil dokonalú Kingovu literárnu predlohu. Absolútne nepochopil desivú temnotu, ktorá je podstatou tohto románu. ** ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Čím chce ten film vlastně být? Vyčůranou kopírkou úspěšného IT? Rodinným dramatem s prvky hororu? Mysteriózním thrillerem se špetkou dark fantasy? Všechno tu je, a odděleně to kupodivu jakž takž funguje (první půlka je hodně fajn), jenže jakmile se tahle nesourodá mozaika složí dohromady, zbydou fanouškovi žánru jen oči pro pláč. Jsem pochopitelně rád za každý dražší horor, páč jich je stále jako šafránu, ale prosím, ať to nedopadá takhle gulášovitě! Tohohle kočkopsa pak totiž nezachrání ani výborný (jako vždy) Lithgow. P.S. Jedinej horor na světě, kterej končí šťastně a není to spoiler. ()

Galerie (47)

Zajímavosti (25)

  • Vo filme môžeme dvakrát započuť aj hlavnú melódiu Čajkovského hry "Luskáčik". Konkrétne sa jedná o scény, v ktorých Ellie (Jeté Laurence) tancuje. (Astonko)
  • Natáčelo se od 18. června do 11. srpna 2018 v Kanadě. (Varan)

Související novinky

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

Paramount zkracuje exkluzivní okno v kinech

26.02.2021

Společnost ViacomCBS, pod níž spadá mimo jiné taky studio Paramount a nová streamovací služba Paramount+, oznámila tento týden zásadní zprávu. Vedle představení mnoha nových seriálů a projektů, jež… (více)

Nej filmy roku a PF 2019!

Nej filmy roku a PF 2019!

31.12.2018

Film, od kterého jsme kvůli komplikacím při natáčení (výměna režiséra) raději nic velkého nečekali. Bohemian Rhapsody. Dnes suverénně nejoblíbenější a masami nejlépe hodnocený filmový šlágr roku.… (více)

Reklama

Reklama