Reklama

Reklama

Newyorský obchodní magnát Robert Miller spravuje fond spolu se svou dcerou Brooke a chystá se ho prodat s velmi slušným ziskem. Má pohodlný život a ten si zpříjemňuje poměrem s mnohem mladší ženou, galeristkou Julie Cote, které také finančně pomáhal. Nicméně aniž by to Brooke a většina jeho zaměstnanců věděla, Miller upravil účetní knihy společnosti a půjčil si 412 milionů dolarů od svého přítele, aby pokryl investiční ztrátu a vyhnul se vyšetřování pro podvod. Potenciální kupec, James Mayfield, brzdí proces nákupu a Millerův přítel – věřitel chce, aby mu půjčku splatil. Miller říká, že potřebuje, aby peníze zůstaly na jeho účtu, dokud nebude dokončen audit prodeje. Naplánuje si schůzku v restauraci, během níž mají být podepsány smlouvy, ale je to ve stejný večer, jako Juliina výstava v galerii. A Miller svatosvatě slíbil milence účast. Julie mu po celou dobu jeho obchodní schůzky neustále píše a volá. Jenže jednání se vleče, protože všichni čekají, až dorazí Mayfield. Když se neobjeví, Miller znechuceně odchází. Než se stačí vzdálit, Brooke ho informuje, že našla finanční nesrovnalosti ve starých účetních knihách. Otec ji však odbude. Miller se konečně dostaví do galerie, ale naštvaná Julie mu řekne, aby odešel. Po chvíli váhání se Miller rozhodne na Julii počkat u ní v bytě. Pohádají se, ale on ji přesvědčí, aby s ním jela na noční výlet. Nepozornost a mikro spánek mají za následek nehodu, při které Julie umírá. Zraněný Miller si uvědomí, že musí popřít svou účast na nehodě... (TV Nova)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (240)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE ASPOŇ 50 VĚCÍ, NA KTERÉ ČLOVĚK ANI NEPOMYSLÍ. A ČÍM VÍC ČASU UPLYNE, TÍM VÍC LŽÍ SE PRONESE, A TÍM TO PRO NĚJ BUDE HORŠÍ.....“ /// Robert je úspěšný (starší) muž. Tlemí se z obálky Forbesu, má velkou a milující rodinu, tryskáč, ale … JAKÁ JE TVOJE TEMNÁ STRÁNKA? Co účetní záznamy? Nebo spíš milenka? A kurva….…. jo, když se to sere (povídej mi vo tom! Koza sa ti oběsila ty milionářu blbé…. no tak hustý to zase není, ale…). Richarde, Richarde, ty tyhle týpky umíš! Věřím Ti do morku kosti a jen nevím - to Ti mám jako fandit, nebo co? Baví mě to (takže mu fandíš…kapitalistovi… Počkej po volbách!). Žádnej mega příběh, dech beroucí zvraty….., jen kus života úspěšnýho hajzla, kterej není úplně blbej (příběh, i když ani …), se solidní zápletkou a kapkou dramatickýho napětí s milionářskou klikou. Možná to trochu přepálím, ale fláknu 4*, páč se mi to líbilo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Jsem milionář a zajímá mě, jak se jinde vysekávaj z průseru. 2.) Su milionářova milenka a zajímá mě, jak mu udělat pořádnou pakárnu. 3.) Thx za titule ,,Kris004“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ * ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Richard Gere ve své bezpochyby zatím životní roli (Pretty Woman my ass!!) zachraňuje režijně jinak naprosto rutinní film. Právě díky němu vás osud a pád na držku velkého ekonomického zvířete tolik zajímá a zbytek obsazení, obzvláště skvělý Tim Roth, mu zdatně sekunduje. Jenže herci jsou tak jediné, co vás vzbudí z letargie a pomalého tempa celého filmu. A je to celkem škoda, protože Nicholas Jarecki měl k dispozici prvotřídní herce, ale také hodně obstojný scénář, z kterého se dalo rozhodně vytěžit mnohem víc. ()

Reklama

Hees 

všechny recenze uživatele

Robertem Millerem je taký "macho" v tomto filme a hrá ho výborne Richard Gere, že počas filmu divák nevie či mu má držať palce, alebo naopak nemá a to je asi najviac zaujímavé na tomto filme, že sa nálady diváka počas filmu menia ako spoznáva hlavného hrdinu (toto mám celkom rád na filmoch). Film ukazuje aj ďalšie dve dôležité veci. Prvou je finančný svet ako funguje a ako sa v ňom všetko odohráva a k prvej veci ešte patrí to, že čo je moje to je najlepšie a majú všetci tomu veriť, aj keď je to zadĺžené a naprd a čo keď? Áno presne tak to je značka a v značku viac ľudí verí ako v kvalitu... Poviem Vám tajomstvo značka =/ (nerovná) kvalita, ale nikomu to nepovedzte. Druhou vecou je sila peňazí a to aj vtedy keď si len ľudia myslia, že ich máte a to nás vlastne premostí naspať k tej značke lebo aj človek sám o sebe môže byť značkou (značkou úspechu, značkou zlyhania aťď). Aj Richard Gere je značkou a to značkou toho, že bude dobre hrať vo filme. Takže podľa mňa hodnoverné zobrazenie finančného sveta a to je veľkým plusom tohto filmu. ()

emma53 

všechny recenze uživatele

Jó Roberte, jednou to muselo prasknout, stačila jedna smrtelná havárie a už jsi se vezl. Ale v tvém finančním impériu se dá s penězi ledacos podniknout a ty jsi velmi inteligentní, tak jsem ani chvíli nepochybovala o tom, že rozjedeš velkou mašinerii záchranných akcí. Jen lituju trochu tvojí dceru, která zřejmě žila v bláhové iluzi, že v těchto kruzích funguje vše podle zákonných regulí. Richard Gere hrál senzačně, stylově a elegantně zároveň a jsou to přesně ty role, kde se pohybuje s grácií jemu vlastní. A moc sympaticky na mě vykukoval i Nate Parker v roli Jimmyho. Popravdě jsem trochu překvapená tak nízkým hodnocením a i když souhlasím s tím, že to mělo všechny atributy USA filmů, což se mnohým nelíbí, tak to byl kvalitní a inteligentní psychologický thriller s velmi uspokojujícím závěrem. A přes menší trhlinky, které jsem postřehla ho stejně považuji za nadprůměrný snímek, potažmo za velmi zdařilý počin neznámého Nicholase Jareckiho. ()

StarsFan 

všechny recenze uživatele

Prvních dvacet minut, kdy jsem vůbec netušila, jakým směrem se Arbitrage bude vyvíjet, jsem si několikrát vzpomněla na What Just Happened?, které také líčí příběh úspěšného chlapa, jehož osobní a profesní život se zničehonic začíná rozpadat. Jenže pak nabralo Arbitrage osudový zvrat a navždy jím opustilo vody komediálního dramatu, aby se místo toho našlo někde v hlubinách charakterové studie a psychologického thrilleru. Bojím se, co to vypovídá o mém charakteru, ale Gerova inteligentního, chladnokrevného podnikatele, který potvrzuje Hobbesova slova, že lidem jde primárně o záchranu jejich vlastního života, jsem si nějakým zvláštním způsobem oblíbila a dokonce jsem si i přála, aby se mu nad všemi těmi vedlejšími postavami, které mu jdou po krku, podařilo nějak vyzrát. Arbitrage možná není nejlepší, nejvíce strhující film sezóny, naopak připomíná spíše festivalový film, kterému se nějakým způsobem podařilo obsadit do hlavních rolí známé hollywoodské tváře. Má ale takový styl a dokáže tak přesvědčivě nedělit svět na černou a bílou, že si přeju, aby podobných filmů vznikalo mnohem, mnohem více. ()

Galerie (84)

Zajímavosti (8)

  • Ve filmu postava Richarda Gera slaví šedesátiny, herci bylo však při natáčení o tři roky víc. (jenik71)
  • V 55. minúte za sebou Robert Miller (Richard Gere) zamkne dvere, o minútu neskôr, keď vychádza, sú už odomknuté. (slavinka39)
  • Film sa natáčal na autentických miestach v americkom meste New York. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno