Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vo filme Collection (Zbierka) sa Arkinovi (Josh Stewart) ako jedinému podarilo uniknúť z rúk sériového vraha známeho ako The Collector (Zberateľ). Zabijakovi sa však podarí zajať nádherné dievča menom Elena (Emma Fitzpatrick). Hoci Arkin s tým nechce mať nič spoločné, nemá na výber, pretože ho z nemocnice unesú žoldnieri najatí Eleniným bohatým otcom. Tí Arkina vydierajú a donútia ho pridať sa k ich tímu, ktorého cieľom je zachrániť nevinnú dievčinu z vrahovho úkrytu v starom hoteli, ktorý je plný smrteľných pascí. (nessbeal)

(více)

Videa (17)

Trailer

Recenze (299)

ambron 

všechny recenze uživatele

Musím priznať, že Collector sa mi páčil o niečo viac, predovšetkým depresívnejšou atmosférou, aj keď tu číhalo viac pascí na viac obetí. Napriek tomu je Collection celkom podarený filmík, putovanie panoptikom bizarného hotela bolo napínavé so slušnou dávkou brutality. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Trochu naivné pokračovanie, pri ktorom treba mozog nastaviť do polohy - off. Nad niektorými vecami sa rozum zastavuje a iba nechápavo krútim hlavou. Ešte výraznejšie ako v prvom diely (podstatne lepšom) sa film podobá na sériu Saw. Podobných vyvražďovačiek sú stovky, jediná pozitívna vec na tom je hlavný hrdina známy z toho lepšieho úvodného dielu. Mr. "skinface" s mŕtvymi očami plyšového medvedíka asi celý život nerobí nič iné len vymýšľa a vyrába pasce. Je až neuveriteľné, že sa sám do nejakej nechytil. Kedy stihol vyrobiť "kosačku" na ľudí v disco bare, keď budova nie je jeho? Majiteľ mu za to asi platil...Prečo sa nedokáže samopalom trafiť do trojice ľudí zo vzdialenosti 2-3 metre? Ako dokáže len tak bez povšimnutia majiteľov, úradov či bezdomovcov budovať svoje sídlo v opustenej továrni, v ktorej má i elektrinu! Hlavný hrdina sa so zlomenou rukou dokáže biť (so zdravými rukami na neho nemal!) , v rozhodujúcej chvíli keď je "skinface" na lopatkách mu namiesto noža do srdca dá jednu cez držku. Namiesto toho aby ho zabil a uistil sa , tak sa hrá so zapaľovačom a nechá to na náhodu...Je tu toho veľa , čo mi prekážalo. Máloktoré postavy v horore sa správajú logicky, zvykol som si, ale tu nič navyše nebolo. Prvý diel za štyri hviezdy, toto pokračovanie bez nápadu iba dve. 40%. ()

Reklama

kaylin 

všechny recenze uživatele

V případě snímku „The Collector“ se mi líbila myšlenka, že se jedná o film, kde nejde o nic jiného než o tu krev, o ty efekty. U snímku „The Collection“ už jsem čekal přece jenom trochu víc, nějaký ten příběh, který se bude rozvíjet. Závěr nechává opět otevřená vrátka a já jsem zvědaví, jestli se do nich tvůrci ještě pustí. Předpokládám, že nikoli, ale ono je možné všechno. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

V dnešní době, kdy je horror definovanej počtem rozsekanejch lidí na jeden metr, se může Collection sice s hrdostí pyšnit prvním místem, v porovnání s jedničkou však po režijní stránce nastal pád o dobrý dva levely. Tam kde Collector bodoval dusnou atmosférou, kdy v mnoha scénách divák téměř nedýchal, tam Collection jenom tupě váhá mezi akčností a horrorem, přičemž na akční film málo akce, na horror málo strachu a vší tý snaze pak dává korunu tupost postav, která všechno degraduje na lacinou grotesku. Vyložená sračka to sice neni a svůj účel film plní, předchozí díl byl ovšem dynamičtější a údernější, zatimco tohle začíná a končí skvělou scénou na diskotéce. Těch sto litrů krve na jednu krátkou scénu je ale sakra málo, aby mě to donutilo dát třetí hvězdu. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Jednička šla bez odboček vyšlapanou cestičkou moderního slasheru a exploitation a měla dobrou atmosféru, střípky logiky i náznak příběhu. Dvojka se na příběh, atmosféru, dokonce i logiku vysrala úplně a jede pouze na vlně adrenalinové hororové akce, záporáka už přece známe, je to prostě sběratel s maskou, jenž od entomologie ( pozor to byla nová informace) přešel o pár tříd výš a místo roháčů a nosorožíků napichuje zástupce rodu Homo a nic dalšího nemusíme vědět a jedem, tu pozabíjíme desítky lidí na diskotéce pomocí sofistikovaných pastí, támhle si vystavíme "sawovskou" továrničku, aby si kluci trochu zablbli a tak dále a tak dále...no je to strašlivá slátanina, ale jeden se u toho nenudil a za ty formaldehydové exponáty by se nestyděli ani Damien Hirst nebo Gunther von Hagens. ()

Galerie (58)

Zajímavosti (2)

  • Arkin (Josh Stewart) má na pravém rameni vytetováno motto skotského clanu Stewartů "Virescit Vulnere Virtus", v překladu "Mužnost sílí utrpením". (JASON_X)
  • Když psi Collectora (Randall Archer) napadnou Arkina (Josh Stewart) a ostatní, tetování na Arkinově pravém rameni zmizí poté, co je pokousán. (ČSFD)

Reklama

Reklama