Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Opravdu Obdivuhodný výkon od naších sousedů. Čekal jsem,že to bude dobrý, ale že to bude takový nářez, to jsem nečekal ani v nejmenším! Hlavní záporák byl super.. Mám obavy, že se mi dnes o něm bude i zdát. Atmosféra byla hustá téměř od půl hodinky filmu,což mi vůbec nevadilo. AA navíc jsem nečekal, že se při slasheru leknu vícX než u nějaké slušné duchařinky. Opravdu Super! ()

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

Reklama

Thomassi 

všechny recenze uživatele

Jsem člověk, kterýho staršně fascinuje druhoválečný Berlín a jeho pozůstatky v současnosti. Proto, když jsem zjístil, že je v takovém to prostředí natočen film, a ještě k tomu horor, hodně jsem se těšil. A začátek, asi půl hodiny, mě ujišťoval a servíroval mi to, co jsem chtěl vidět. Tedy chodby a bunkr s kresbami z války. Fascinující. Pak přišla ta hororovější část, a vlastně klasická, kterou můžeme vidět v mnoha dalších: Záchrana maniakových obětí plná napětí a krve. Konec navíc ukázal, že i s žádným přeživším (teda až na Danteho) se to může dobře završit. Záporák s křivýma zubana a šíleným řepením byl ok, i ostatní herce nebylo nudné sledovat. Co mě ale nutí dát tři palce, i když silný, je prostě klasický děj, viděný už milionkrát. Za tu půlhoďku bych neváhal se čtyřma, za zbytek ale musím polevit. Nutno ale dodat, že na německou hororovou tvorbu velmi povedené. 65%. ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Tak po pařížském, moskevském a "pražském" podzemí nás filmový horror zavedl i do podzemí berlínského. A bylo to přesně takové, jak se dalo očekávat. tedy vcelku nic moc nuda, kterou nakonec zachránil záporák. Oni ti němečtí záporáci od dob dr. Heitera z lidské stonožky začínají mít něco do sebe. K dobru filmu lze připočíst vlastně ještě jednu věc. Na začátku jsme v hloučku diváků tipovali, kdo zhebne první a kdo přežije. Netrefil se ani jeden. Jako není to úplně špatné, ale pokud vás vyloženě nebaví tunelové filmy, asi to moc nezaujme. 2,5* ()

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Súhlasím s s forsbergovým názorom, že sa z toho dalo vytlačiť viac - chcelo to explicitnejšie zobrazené mordy, poriadnu naháňačku po ponurom podzemí a tiež som sa márne tešil na črtajúci sa krvavý nástup tajomných nacistických "nadľudí", na pomery nemeckej hororovej kinematografie je však Urban Explorer bez debaty nadpriemerný počin, dejovo vzdialene pripomínajúci austrálsky The Tunnel. Nemeckí tvorcovi však namiesto v súčasnosti tak populárnych ručnokamerových found footage nezmyslov zvolili klasickú filmovú formu, čo je v tomto prípade len dobre, nakoľko v poslednej dobe ma už akosi prestáva baviť dívať sa na divoké kúsky, v ktorých je tretinu celkovej stopáže na obrazovke vidieť veľké kulové. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)
  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama