Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupina turistov z celého sveta sa chystá preskúmať podzemie Berlína. Pravdepodobne ho postavili nacisti a tiahne sa pod celým mestom. Keď sa ich miestny sprievodca (M. Riemelt) zraní, prepadnú mladí ľudia panike. (pancakes)

Recenze (102)

Bloody13 

všechny recenze uživatele

Na německou produkci nečekaně dobře zvládnutá práce. Tvůrci se rozhodli natočit moderní vyvražďovačku podobnou těm ze západu, a kupodivu se zadařilo. Odhodili levný televizní look, našli vhodné stísněné prostory a pohráli si se scénářem natolik, že divák si nemůže být jistý, kdo přežije a naopak zemře. Tyhle hrátky mně osobně vyhovují: upnu se na jednu postavu, u které si jsem naprosto jistý, že se dožije konce - ta je však těsně před koncem zlikvidována, a na její místo nastoupí jiná, na níž jsem zcela zapomněl. Záporák byl celkem fajn, hrdinové se chovají logicky, a i když si na první vraždu počkáme hodně dlouho, budiž pro nás odměnou občasné gore. Já se teda bavil. ()

J*A*S*M 

všechny recenze uživatele

Standardní podzemní slasher/exploitation. Originální vůbec, natočený pěkně, bez nějakých výrazně rušivých elementů typu šíleně nelogického jednání postav atd. Zubatý záporák působí možná až moc řvavě psychopaticky, chvilkama mi připadal spíš jako nějaká parodická karikatura hororového záporáka. Urban exploring považuju za velmi zajímavou a lákavou aktivitu (hlavně proto jsem se na film velmi těšil), takže je mi trochu líto, že se tvůrci prostory opuštěné městské architektury nepokusili využít jako prostředku k budování hutné atmosféry, ale spíš vsadili na poměrně pěkný, líbivý vizuál a stvořili tak spotřební horor, který sice fanoušky neurazí, ale nadchne spíše neznalé teenagery. V daných mezích to funguje dobře, ale nejedná se nakonec o nic, na co bych měl potřebu pět ódy. A marginální stížnost na závěr: Většina filmu se odehrává v nepřístupných podzemních prostorách, ale i v momentech, kdy nikdo nesvítí baterkou, je všude světlo, jako kdyby se děj odehrával v sešeřelé místnosti, kam z povrchu proudí proudy světla. Je to sice prkotina, ale všímal jsem si toho a mírně mi to vadilo. ()

Reklama

Ozo 

všechny recenze uživatele

Ani nevím proč, možná kvůli zdejšímu hodnocení, ale čekal jsem od toho mnohem víc. Komentáře jsem si pro jistotu nepročítal, ale teď už tuším, že jsem udělal chybu. Když se totiž ve tři ráno u snímku, od kterého čekáte lekačky nebo aspoň trošku strašidelné atmosféry, nudíte, tak je něco hodně špatně. Takže, bezbohažel, nemůžu jinak. PS: (SPOILER!) gulášek byl chuťovka, ale původ masíčka mi byl jasnej hned (i když, to asi nebudu jedinej). ()

DruidKarel 

všechny recenze uživatele

1251. hodnocený film: Ohromně našplápnutý film, který vás hodně vyděsí. Max Riemelt je skutečně skvělej herec, kterej se hodí na spoustu rolí. Příběh je sice hodně přitaženej za uši, kdy vstoupíte zadním vchodem z diskotéky do podzemí Berlína a prozkoumáváte veškeré jeho tajemství. 5* filmu dávám za jeho brutální napínavost i za solidní herecké výkony. Pokud bych někdy točil film o krvelačném zabijákovi, použil bych přesně pro tuto roli Klause Stihlmeiera. Bravurní film. 5* ()

iamek 

všechny recenze uživatele

Konečně horor z prostředí tunelu, který byl natočený normální kamerou. Navíc námět a scénař není vůbec špatný. Do doby, kdy se řeší nacismus bych dal 5 hvězdiček, ale jakmile přešel film do klasické slasher nalajnovanosti, tak jsem musel dát jednu hvězdičku dolů. I tak se ale jedná o jeden z nejlepších hororů v posledních měsicích a všem fanouškům žánru ho doporučuji. ()

Galerie (25)

Zajímavosti (3)

  • Filmovanie prebiehalo v nemeckej metropole Berlín. (MikaelSVK)
  • Na jedné ze zdí v podzemí je možné si všimnout německého nápisu "Wie schnell ist doch das Leben aus", což v překladu znamená "Jak rychle život uteče". (DruidKarel)
  • Kris (Max Riemelt) označí mená ďalšej dvojice hlavných predstaviteľov vo filme (Nathalie Kelley a Nicka Eversmana) podľa dvojice postáv v snímke Takí normálni zabijaci (1994). (MikaelSVK)

Reklama

Reklama