Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

Madsbender 

všechny recenze uživatele

Not bad, ale stále je to len ďalší zo zástupu hororov o posadnutí/ podľa skutočného príbehu, ktorý ničím nevyniká a miestami ide takmer pod priemer. Prekvapilo ma celkom dobré obsadenie (hlavne Morgan) a veľmi slušné budovanie atmosféry, zvyšok však pokrivkáva a jediné, čo ešte stojí za zmienku, je hudba, ktorá vám pripomenie temné démonické Bisharove tóny z Wanových novších filmov. 60% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Nechýba samozrejme vymetanie ani „náboženská autorita“, snímka sa ale našťastie nebojí jemne modernizovať klišé, takže oná autorita je v skutočnosti „cool moderný mladý Žid v botaskách“ (nie, nie je to Ryan Gosling). Celé je to ale pre diváka ako som ja (=ktorý videl všetky klasické vymetačské horory a aj pár desiatok neklasických) snaživý priemer s hlúpymi poslednými sekundami. Jeffrey Dean Morgan fajn. ()

Reklama

Fr 

všechny recenze uživatele

,,TATO TRUHLA BYLA VYTVOŘENA S PŘESVĚDČENÍM, ŽE SÁM ĎÁBEL MŮŽE BÝT POLAPEN A OVLÁDÁN“..... /// Tajemná skříňka s krásnejma rytinama a zvědavej parchant…. Ať už uvěříte nebo ne (jako že to tak fakt bylo…), furt je to celkem zajímavej příběh, zajímavá filmařina a už jen tím, že v hlavní roli je děcko, jsme zase vo kus dál. Nikdo se nechová jako úplnej kretén, ale jinak je to taková optimistická rutina. Proto furt vzpomínám na to, jak šéf přišel na pokec za Emily Rose. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Čumím jen na filmy podle skutečnejch příběhů. 2.) Chybí mi otec Jacob. 3.) Máme doma skříňku s hebrejským textem…(cože je tam napsaný? –Dibbuk? – no tak to je trapný….) 4.) Thx za titule ,,Freeman1777“ a ,,janauge. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Standartně rutinní horůrek, který je natočen na jistotu podle spousty žánrových klišé a postupů s předvídatelným scénářem, ale výborným technickým zpracováním.Herecké výkony jsou skvělé a hlavně Natasha Calis je excelentní, vynikající hudba a zvuk v kině umocňuje režisérsky dobře odvedenou práci, atmosféra je hutná, lekačky děsivé a v kině sme měli mrazení jako prase a opravdu jsme měli nepříjemný pocit, který se mě drží ještě teď a u toho má jít u hororů především.Bornedal odvedl dobrou práci, jednoduchou a sázející na jistotu, občas mi ale vadila jasná práce Sama Raimiho, styl mi až moc připomínal Stáhni mě do pekla.Až se objeví jednou na tohle téma okázalejší projekt, který se vyvaruje chybám (Insidious....chyby) a rutinně (právě Kletba z Temnot) a natočí odvážný 5 hvězdičkový horor na tohle téma, tak se proseru do Tádžikistánu a definitivně zešedivým.V celkově vzato podařený kus a po návštěvě kina spokojenost s menšími výhrady ke scénáři, ale s ´´radostí´´ z děsivosti.75%. ()

ainny 

všechny recenze uživatele

Podle skutečnosti, jo? Aspoň to píše náš programový průvodce, bo jak se to jmenuje. Ale zase na to, že normálně na horory moc nekoukám, tak mě to zaujalo a byla jsem zvědavá, jak a co se z toho vyvrbí. Takže asi dobrý, no. Jednou se to dá. Akorát byl průšvih, že ve finále, kdy bych se měla asi bát, jsem se začala smát. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • Film je inšpirovaný skutočným príbehom muža, ktorý v roku 2004 ponúkal cez eBay “originál skrinky obývanej démonom, ktorá nemala byť nikdy otvorená, ale dávne varovanie zostalo nevypočuté“. (Sufferer)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Dybbukova skříňka skutečně existuje. Štáb ale odmítl se skutečnou skříňkou natáčet. Ozval se dokonce vlastník této skříňky, režisér však přesto schůzku z bezpečnostních důvodů odmítl. (MikeCool)

Reklama

Reklama