Reklama

Reklama

Kletba z temnot

  • USA The Possession (více)
Trailer 1

Kletba z temnot vypráví příběh bývalých manželů Clyda (Jeffrey Dean Morgan) a Stephanie (Kyra Sedgwick) a jejich dvou malých dcer. Jednoho dne si mladší dcera Em (Natasha Calis) koupí na bleším trhu tajemnou skříňku. Od té doby se začnou s děvčátkem dít zvláštní věci. Em je skříňkou naprosto posedlá, nosí ji všude s sebou, je nervózní a chová se agresivně. Její matka začíná mít podezření, že skříňka způsobuje u dcery psychické problémy. A po sérii znepokojivých a nevysvětlitelných událostí rodina odhalí pravou příčinu. Zjišťují, že skřínka byla vyrobena pro Dybbuka – zlého démona, který se usadí v těle člověka, který ho ze skříňky osvobodil. A jejich dcera skříňku otevřela… (oficiální text distributora)

(více)

Videa (13)

Trailer 1

Recenze (475)

Botič 

všechny recenze uživatele

Všechno podle mustru - stará, ďábelská truhla s x tajemnými položkami, dítě navlečené do pytle od brambor, učitelka zůstávající ve škole po setmění, protože kde a kdy jindy se dají opravovat domácí úkoly, spooky profesor, který ví. Nic nového, jen opět nudně zamlžený průměr s ponaučením pro příště - nepořizujte svým dětem staré truhlice s židovskými nápisy - ušetříte si spoustu práce. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

Když už mám mít pro strach uděláno (ehm) tak takhle. Opět jedno z těch hnusných švédských vydíráku co vám tlačí do huby různě pořekadla, mýty, báje, světské pravdy a nakonec židovské pověry noóo a proto jak jinak, v rámci žánru dobreée! Ole na to vlítl v pomalém temném tempu a jako 7/10, protože židovská Kletba z temnot mně konečně po dlouhé době usadila k židli. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

100 x omletý námět o kouzelném předmětu plném démonických sil, který někoho posedne a nutí jej dělat démonické věci. Za pochvalu stojí příjemné obsazení a přátelsky krátká stopáž. Na stranu druhou to rozhodně mohlo být ve spoustě pasáží drsnější. Takhle to působilo jako veselá pohádka na dobrou noc. Vůbec tam je hromada takových velmi odlehčených scén plných zpívajících Židů. Navíc to ani moc nedává smysl, aby některý Židák pomáhal bez toho, aniž by mu člověk zacinkal před obličejem pytlíkem dukátů. [33 %] ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

The Possession (Kliatba z temnôt) je ničím výnimočná. Strašidelné okamihy tvoria predovšetkým zvukové efekty, na nejaké tie poveternostné zmeny, lekárske procedúry, meniace sa pohľady či obstojné počítačové triky, nočné motýle, prsty v hrdle, plaziaci sa démon.. i keď na toto všetko je už hororový fanúšik zvyknutý. Hudobne napätie a tajomno akcentuje Anton Sanko, pričom donekonečna opakuje hlboký klavírny tón. The Possession nás uvádza do obrazu hneď v úvode zlovestnou sekvenciou, kedy sa zo záhadnej skrinky s hebrejskou rytinou ozýva strašidelný hlas a nasleduje likvidácia obete. Potom sa už klasicky narýchlo zoznamujeme s rodinným zázemím hlavných postáv. V scenári dvojica Juliet Snowden a Stiles White pospájala všetky prvky démonologickej kinematografie. Možno za to, že som čakal neskutočné Bčko, bol som viac než spokojný. ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Standartně rutinní horůrek, který je natočen na jistotu podle spousty žánrových klišé a postupů s předvídatelným scénářem, ale výborným technickým zpracováním.Herecké výkony jsou skvělé a hlavně Natasha Calis je excelentní, vynikající hudba a zvuk v kině umocňuje režisérsky dobře odvedenou práci, atmosféra je hutná, lekačky děsivé a v kině sme měli mrazení jako prase a opravdu jsme měli nepříjemný pocit, který se mě drží ještě teď a u toho má jít u hororů především.Bornedal odvedl dobrou práci, jednoduchou a sázející na jistotu, občas mi ale vadila jasná práce Sama Raimiho, styl mi až moc připomínal Stáhni mě do pekla.Až se objeví jednou na tohle téma okázalejší projekt, který se vyvaruje chybám (Insidious....chyby) a rutinně (právě Kletba z Temnot) a natočí odvážný 5 hvězdičkový horor na tohle téma, tak se proseru do Tádžikistánu a definitivně zešedivým.V celkově vzato podařený kus a po návštěvě kina spokojenost s menšími výhrady ke scénáři, ale s ´´radostí´´ z děsivosti.75%. ()

Galerie (36)

Zajímavosti (15)

  • V roce 2004 vyšla v Los Angeles Times reportáž o muži, který údajně prodával originální Dybbukovu skříňku, jež způsobila každému z předchozích majitelů okamžiky nepředstavitelné hrůzy. Předmět nakonec zakoupil kurátor univerzitního muzea a začal zkoumat jeho minulost a neblahý vliv na její předchozí majitele. Pátrání ho přivedlo ke staré ženě, která přežila holocaust a po válce si přivezla zapečetěnou skříňku do Ameriky. (MikeCool)
  • Film se natáčel v kanadském Vancouveru v Britské Kolumbii. (rafix)
  • Postavu Tzadoka hraje Matisyahu (Matthew Paul Miller). (klima777)

Reklama

Reklama