Reklama

Reklama

Gang nemilosrdných dálničních zabijáků, který zajme mladou dvojici cestující napříč zemí, čeká šokující zjištění - nic totiž není takové, jaké se zdá. Záhy je jasné, že unést psychopatického zabijáka nebyl zrovna ten nejlepší nápad. Nemilosrdný kriminální gang si vezme jako rukojmí párek milenců a odvleče je do sklepa opuštěného domu uprostřed pustiny. Když je ale zajatá dívka zabita, ukáže se, že její přítel rozhodně není bezbranný, a karty se rázem otočí. Členové gangu brzy pochopí, že mají co dočinění s ostříleným zabijákem, který už se postará, aby nikdo z nich nevyvázl živý. (Cinemax)

(více)

Recenze (155)

kingik 

všechny recenze uživatele

Solidně nahypovaný exploitation. Když už jsem si tě jednou unesl a očipoval, tak jsi má a to si pamatuj. A nic na tom nezmění banda zločineckých týpků, kteří tě náhodou objevili spoutanou v kufru auta. Stejně z nich nikdo nepřežije. O to se osobně postarám. Postava Luke Evanse nemá ve filmu jméno a je v titulkách označena jako "Driver" a on sám od pohledu není nejpošahanějším magorem, ačkoliv likviduje ve velkém stylu a s ničím a s nikým se nemazlí. Unesenou obětí je blondýnka Adelaide Clemens. V krátkém sledu je to druhý horor, který jsem s ní viděl a když si to nezkazí, tak by se mohla stát princeznou hororu, protože tento žánr jí jde k duhu. Banda darebáků byla vybrána s takovou všehochutí a také s všehochutí byla postupně likvidována. Je možná škoda, že někteří její členové neměli tužší kořínek. Problém je komu ve filmu fandit. Unesená studentka je jednou z mála kladných postav, ale film nebyl vystavěný tak, aby se jí výrazně fandilo. Logické kiksy byly ve filmu ve větším množství a nedaly se přehlédnout i kdybych chtěl. Unesená netrefí únosce z jasné střelebné pozice, jiná dívka (Laura Ramsey) se nechá nelogicky podříznout přičemž vztah s maniakem nebyl ani trochu objasněný, unesená na útěku si poraní nohu a hned najde v lese obvaz a našlo by se toho i víc. Jenže tenhle hororový subžánr je přece jen orientovaný na něco jiného než na přísné dodržování logiky. A tady se daří náramně. Gore je špičkové, krev chlístá jak z prasátek, maniak si vleze do těla objeti, kterou rozpáře a v tomhle ohledu se film drží vysoko a dynamicky šlape. Vše se podělá až v závěru, kdy divně pojatý konec v podstatě popírající maniakovo předchozí úsilí, mně jednoduše k celému předchozímu konceptu neseděl. Takže tu jednu hvězdičku jsem přece jen nucen strhnout. Jinak velká spokojenost s talentovaným Rjúhei Kitamurou, který od mého posledního setkání s ním, výrazně přitvrdil až to nepřipravený divák nerozdýchá a taky nepřežije tuhle pekelnou krvavou jízdu. Mé hodnocení: 80% ()

Campbell 

všechny recenze uživatele

Tak tohle celkem překvapilo. Moc jsem nečekal film jsem si připravil aniž bych věděl jestli je to slasher, upířina, atd... Totálně jsem nevěděl do čeho jdu a nakonec mě film celkem potěšil. Je to sice totálně tupé a postavy jsou totálně bez charakteru ale film mě bavil, nenudil jsem se a vraždy byly celkem obstojné. Evans hrál výborně a ostatní taky nebyli zlí. Film mě překvapil ale jeho strašnou nevýhodou jsou naprosto nudné postavy. ()

Reklama

pornogrind 

všechny recenze uživatele

No tak to byla jízda.Už nějakou dobu jsem se tomuto snímku vyhýbal a přitom zbytečně.Musím uznat,že ze začátku mě trochu zaskočil zběsilej střih(naštěstí jen v úvodní scéně) a hlavně jsem si nemohl zvyknout na Evanse.Ale postupem času si mě svým herectvím získal a na konci jsem si už jen říkal,že jeho obsazení bylo dobrou volbou,protože roli bezcitnýho psychopatickýho zabijáka zvládl na výbornou.Snímek je totálně bez kladných postav.Za to nabitej gore akcí a krví.Navíc skvělej konec.No 100% to není,ale pořád je to dost dobrá porce kvalitní,krvavé zábavy.A pro ty kdo by měli blbý hemzy se připojuju k EvilPhoEniXovi-najděte si co je STOCKHOLMSKÝ SYNDROM. ()

JASON_X 

všechny recenze uživatele

Myslím, že tenhle způsob filmu by erudovaní filmoví kritikové označili odborným výrazem "námrd". Ano, tohle je prosím prvotřídní thrillerový námrd, nic tak výrazného jsem na obrazovce už dlouho neviděl. Evansova postava je samozřejmě z říše fantazie (tím myslím že vyumělkovaná, nerealistická), některé scény šly určitě natočit líp, některé jsou absurdní (Evansova schovávačka ve vyvrhnutém trupu), několik věcí mi příliš nevonělo (divná představitelka Emmy, jedny silikonové cecky), ale celkově jde o tak neotřelé osvěžující béčko, že všechna drobná negativa v návalu diváckého nadšení pomíjím i promíjím. Pro mě zatím nejlepší film od zběsilce Kitamury. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Krouhnout psychopatickému, sériovému vrahovi jeho dívku není z hlediska zdravotní kondice zrovna to nejlepší ani pro multikulturní gang bezskrupulózních muklů. Může to totiž přinést celou řadu nežádoucích vedlejších účinků, například smrt. Docela povedená, akční exkurze do masokombinátu, i když Lukovi by to spíše slušelo ve výkladní skříni, navlečenému do nejnovějšího krajkového modelu Victoriina sekretu. Místy mi to kapku připadalo, jako by hrál Sheldon Cooper Terminátora. ()

Galerie (52)

Zajímavosti (2)

  • Film sa natáčal na viacerých miestach v Louisiane v USA. (Laslo)
  • Na tvorbe filmu sa podieľalo aj WWE Studios a menšiu rolu si v ňom zahrala aj wrestlingová hviezda Brodus Clay. (ČSFD)

Reklama

Reklama