Reklama

Reklama

Obchod pro sebevrahy

  • Francie Le Magasin des suicides (více)
Trailer 2

Představte si město, kde se žije tak smutně, že lidé ztratili veškerou chuť k životu. Představte si město, kde prosperuje jediný obchod - ten, který prodává jedy, provazy a další sebevražedné pomůcky. Majiteli tohoto obchodu se právě narodilo dítě, které je ztělesněním životního optimismu. Rozklad rodinné živnosti pomalu začíná... (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (80)

blackJag 

všechny recenze uživatele

Mám rád osobité, animované filmy a tento má své kouzlo v obou z těchto kategorií. V závěru ovšem moc zajímavosti nepobral - čekal jsem trochu nestandardnější zakončení (happy end klidně, ale...). II Scénář: Patrice Leconte (adaptace stejnojmenného románu francouzského spisovatele Jeana Teulé, který pod názvem POTŘEBY PRO SEBEVRAHY vyšel i u nás). 65% ()

majo25 

všechny recenze uživatele

Neuspeli ste vo svojom živote? - Uspejte vo svojej smrti! Blízka budúcnosť, kde je v "móde" páchať samovraždy. Ľudia by asi neboli luďmi, keby z tohoto nechceli profitovať. A tak je tu pre nich obchod - obchod pre samovrahov. Každý zákazník odchádza spokojný a už nikdy sa nechodí stažovať. Prvotný nápad nie je zlý, chýba tu však akási nadstavba, ktorá by ťahala príbeh. Pretože ten zakrpatieva veľmi rýchlo. Animácia nie je síce tip-top, ale dá sa na ňu zvyknúť. Humor je všadeprítomný, ale nič, čo by vytáčalo kútiky úst - skôr ide o dvojzmysly, sem-tam paródia. Výtáčalo ma množstvo, ale fakt množstvo pesničiek, ktoré boli navyše vždy o tom istom. Naopak, prekvapila erotická scéna, ktorá však bola len takou malou vsuvkou. Hodnotenie: 60% ()

Reklama

ABLABLABLA 

všechny recenze uživatele

"Copak nevíte, že se to nesmí? - Spáchat sebevraždu se nesmí? - Ne na veřejnosti. Všichni to ví. - Já to nevěděl. promiňte. - Naštěstí žádný fízl se nedíval. Dostal byste pokutu." Na jednu stranu naprosto boží námět, povedené černohumorové vtípky, naprosto očarující postavy odpovídající svým zevřením jejich pocitům a charakteru, zajímavá animace. Na druhou stranu ty neustálé písničky mě sraly. "Lidé jsou blbci. Odsuzujeme je. Vymlaťme z nich šeď. Jsme nejchytřejší ze všech. Jsme supermani." Úplně normální, že když se vaše mimino usmívá, tak se toho zděsíte a řeknete "oh merd". Ta předposlední píseň, kdy zpívali zamilovaný song? No fujky.. všude kolem padaly květy a všichni byli šťastní.. trošku velký obrat a až moc neuvěřitelný. Ten konec prostě to celé převrátil na hlavu. "Paní, žádám vás o ruku vaší dcery. Nevím, jak se jmenuje... - Marilyn. - Marilyn. Do které jsem se právě zamiloval a která mi vrátila chuť žít." A co se úplného týče konce.. happyending byl sice fajn, takový poučující, kdy celou dobu nám ukazovali, jak všecko stojí za plátek hovna pomazaný máslem z obou stran a jediné řešení je sebevražda a na konci se zpívá v té mega happy písni s milionem barev a povstalými duchy, ať lidi nejsou blbí, že život stojí za to žít. O tom že to bylo kýčovité žádná, ale odpustím jim to - 4* a závěrečné titulky byly bomba. P. S. "Buď zemřete, nebo dostanete peníze zpět!" ()

mike007 

všechny recenze uživatele

Vždycky jsem si přál bejt doktorem Smrt - zbavovat na smrt nemocných lidí jejich utrpení, nebo si otevřít nějaký malý šopík s potřebami pro sebevrahy. Prodávat oprátky - pro majetné ty konopné, pro chudé ty levnější umělohmotné - moc neekologické. Upínací nebo zavěsný s možností přibalit i židli. Pak jedy v elegantních lahvičkách, rezavé žiletky, jedovaté žáby či pavouky, plyn, granuly anebo revolver s jedním nábojem. Nebylo by to zajímavé podnikání? No dobře, tak ne. Ale tak alespoň se podívejte na tento moc pěkný animovaný muzikál :-) ()

NorseSword24 

všechny recenze uživatele

Trošku taká variácia na Adamsovu rodinu, ktorá je síce tempom zábavnejšia, ale tento film je aj trochu originálnejší a preberá zaujímavejšie a ťažšie témy a preberá ich aj zaujímavým spôsobom cez malého chlapca žijúceho vo svete samovraždy a núteného smútku. Avšak tie spievajúce časti vo francúzštine ma fakt že nebavili a celkovo film nemá moc dobré spracovanie. Animácia mi trocha pripomína LokalTV a ta bola pohode. Aj námet je fajn ale lepších tvorcov by to chcelo. Ale pohroma to nie je. Občas fajn čierny humor. ()

Galerie (64)

Zajímavosti (1)

  • Film byl natočen podle světového bestselleru "Potřeby pro sebevrahy" Jeana Teulého. (Mamba)

Reklama

Reklama