Reklama

Reklama

Grimm

(seriál)
  • USA Grimm
Trailer 1
Drama / Mysteriózní / Horor / Fantasy
USA, (2011–2017), 95 h 40 min (Minutáž: 42–60 min)

Hrají:

David Giuntoli, Russell Hornsby, Silas Weir Mitchell, Sasha Roiz, Reggie Lee, Bree Turner, Elizabeth Tulloch, Claire Coffee, Jacqueline Toboni, Danny Bruno (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(123)

Portlandský detektiv Nick Burkhardt, potomek dlouhé linie bojovníků, kteří si říkají Grimmové, chrání město před tajemnými bytostmi, Weseny, což jsou zčásti lidé a zčásti zvířata. (SkyShowtime)

Videa (30)

Trailer 1

Recenze (261)

Phobia 

všechny recenze uživatele

Věčná škoda, že tenhle seriál neběžel v televizi, když jsem byla 12-letý potěr, tehdy bych si u toho nejspíš nadšeně mastila frndu a neřešila bych, že bratři Grimmové v rakvích vzteky rotují jak v mixeru. Možná by se mi líbil sladký hlavní hrdina, možná by mě nekrkaly nejasnosti a nelogičnosti, možná by mi nevadily divné efekty, možná bych si nevšimla, že scénář jednotlivých dílů je čím dál stejný (s obměnou záporných postav), možná bych děj považovala za napínavý, zábavný, vtipný a originální. Jedno je jisté: vůbec mě průměrnost a lacinost "Grimma" netrápí, vždyť existuje spousta zajímavějších činností, než dřepět u bedny - třeba starému vyprat, pověsit, vvyžehlit a do komínku naskládat nasrávačky. 44% ()

wendelin9 

všechny recenze uživatele

Ačkoli jsem seriál zprvu sledovala jen pro zabití dlouhé chvíle, musím říct, že po několika dílech se mi docela zalíbil a změnila jsem hodnocení ze 2* na 3*. Je sice pravda, že animace, či efekty jsou docela slabota a stejně tak fakt, že se v každém dílu opakuje takřka to samé jen v jiném kabátu (tak jak to známe s běžných detektivek). Ale děj který se odehrává na pozadí celého příběhu mě chytl a seriál jsem začala sledovat "pořádně" a popravdě se mi docela zalíbil, stejně jako ústřední postavy, které jsou prostě sympatické. Takže suma sumárum o žádný zázrak se nejedná a určitě existuje mnoho lepších seriálů, ale sledování Grimma nepovažuji za ztrátu času. ()

Reklama

jh666 

všechny recenze uživatele

Povedený seriál na pomezí kriminálky a fantasy se slušně propracovanou mytologií. Triky asi nepatří mezi úplnou špičku, ale koukat se na ně dá. Velkým plusem jsou skvěle napsané postavy ke kterým si dokážete dobře vybudovat vztah. Potěší, že se nezapomíná na starší zápletky, které někdy sice pokračují po dlouhé době, ale nezapomene se na ně. A navíc se seriál každou sérii zlepšuje. Edit. Alespoň během prvních čtyř sérií, ale i pátá pořád stojí za to. Série 1 - 75 % Série 2 - 80% Série 3 - 90% Série 4 - 95 % Série 5 - 90 % ()

Tirion odpad!

všechny recenze uživatele

Asi to není zcela relevantní hodnocení seriálu, když hodnotím pouze pilotní díl, ale dál to sledovat nemůžu a zhnusen jsem natolik, že to hodnotit musím, abych své zhnusení vyjádřil veřejně. Tohle je pouze slátanina rádoby pop kultury dneška. Je to špatné, plné klišé a podprůměru. Scénář je komický, herci ho rozhodně dále neposouvají a jich samotných je mi líto. Tohle je pouze televizní loutka, znásilnění filmového umění a braní žánru a platformy seriálu jako rukojmí. ()

Lencha 

všechny recenze uživatele

Ze začátku mě seriál moc nebavil. Díly mi přišly podobné jako vejce vejci. Ale jak se začala rozvíjet dějová linka, seriál u mě získával na oblíbeností. Nejlepší postava je Monroe. Je vtipný a fakt mě baví. Třetí série pro mě skončila dost překvapivě, takže se těším se na čtvrtou a jsem zvědavá, jak bude seriál pokračovat. ;-) ()

Galerie (3 317)

Zajímavosti (20)

  • Russell Hornsby si při natáčení vymkl kotník. Tvůrci událost zakomponovali do seriálu s tím, že si jeho postava vymkla kotník na dovolené. (Blackhand47)
  • V posledních dílech druhé série byl Nickovy Burkhardtovy vytvořen falešný pas dle nějž se jmenoval Thomas Bailey, pocházel z Rakouska, narodil se 18. 06.1983 - tzn. že by mu bylo přesně 30 let - v Norwagenu a pobýval ve Vídni. (ČSFD)
  • Ve 4. epizodě 3. série na počítači běží zprávy o pohřbu Erica Renarda v Rakousku. Na záběrech je ale viděna brána a před nádvoří Pražského hradu. V záběrech lze ještě vidět služební auto PČR Škoda. (Shakaar)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno