Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Nějak jsem čekal buď dark fantasy nebo variaci pinkfloydovské Zdi. Nakonec jsem z toho dosti v rozpacích. Nightwish sice dělali hudbu, jejich písní ale zazní jen několik. Fantazie jakoby se nedostávala. Ve srovnání s Parkerovou The Wall, Russelovým Tommy nebo Sharmanovým Rocky Horror Picture Show je tenhle film bez výrazných nápadů. Vizuál je pěkný, ale bez exploze originality. Příběh poněkud připomíná sentimentální romány typu: jak děti a rodiče cestu k sobě našli, se závěrečným dojákem (ano, uronil jsem pár slz). Autor jistě vzpomínal na své oblíbené filmy Nekonečným příběhem počínaje, přes hororové klauny v čele s To a The Wall konče. Musím říci, že koncert mě bavil neskonale více (viděl jsem v Praze), a proto i očekávání byla daleko větší. Na téma existenciálního dramatu existuje mnoho daleko lepších filmů....škoda, že to nepojali jako strašidelnou pohádku. ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Těžko shrnout své dojmy, asi nejvíc bych si to ulehčila, kdybych napsala, že se ztotožňuji s Tomem_Lachtanem, ale... zas až tak si to neulehčím. Hned na začátku jsem si říkala, že to asi bude pakárna s dobrou hudbou. Pak jsem si říkala, že se mi filmaři museli nabourat do sna. Pak jsem si chvilku říkala, že se do toho nebudu citově angažovat a nakonec jsem jen bez dechu zírala. Což o to, stopáž je docela krátká, takže vám to celé uteče málem i bez mrknutí oka, ale co si o tom mám myslet, to fakt nevím. Rozhodně je to to nejoriginálnější, co jsem poslední dobou viděla, plus ta hudba, nemalý bonus. Asi jsem strašně moc nadšená, jako když pejsek dostane úplně fantastickou (aspoň podle něj) pískací gumovou hračku... ()

Reklama

Gonzi 

všechny recenze uživatele

Vizuálně velmi povedené, ale v zásadě je to natažený videoklip a ani ta hudba není zrovna dechberoucí (krom některých momentů). Většinu stopáže tam je skoro ticho, nebo tam atmosféricky brnká jeden, dva nástroje, teprve u některých vizuálních koláží se rozjede naplno nějaká pořádná hudební mela - pak je to celkem obstojné. Jako celý film je to ale strašně jednoduché. Děj stopáž neutáhne, vizuál stopáž neutáhne a hudba stopáž neutáhne. Ghosts od Jacksona jsou někde úplně jinde (nejen mnohem vhodnější, 40ti minutovou stopáží). ()

VanTom 

všechny recenze uživatele

Imaginaerum by NIGHTWISH - ten přívlastek určitě přilákal velkou spoustu fanoušků (co si budu nalhávat, mě taky, i když jinak Nightwish neposlouchám). Ovšem ti pak mohli být trochu zklamaní, protože zde zazní celkově tři písničky + pár fragmentů (stylu: dvě postavy si povídají a v pozadí hraje gramofon "I Want My Tears Back", což ve výsledku jenom ruší), jinak jde o symfonické variace. Zpočátku tripový a smysl moc nedávající výlet do snů (respektive mizejících vzpomínek) umírajícího skladatele se postupně prodchne překvapivou dávkou emocí a ve spojení s povedeným vizuálem a právě tou monumentální hudbou dokáže vykreslit velmi působivé momenty. 7/10 ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Ale jooo... i u mě to brnklo ten správný akord a princezna se roztočila - jen to nedokázala dotáhnout do těch správných otáček. Možná proto, že jsem čekala víc hudby Nightwish (což by se z označení "muzikál" a pod titulku "by Nightwish" očekávat dalo). Takže pozor - jako fantasy film, který vlastně v hloubce až tak fantasy není, určitě ano. Jako muzikál od Nightwish? Čekala bych opravdu víc songů z alba Imaginaerum. Ale výsledku to na kráse opravdu nic neubírá. Příběh super, animace dobrý, hudba výborná a herci též, jen scénář trošku napadá na jednu nohu. Sečteno a podtrženo: děkuji, stálo to za to. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Troy Donockley, hrající ve filmu postavu kouzelníka objevivší se v cirkuse, s kapelou také vystupoval na turné k albu Imaginaerum, kde hrál na dudy a flétnu. Jeho hru na folkové nástroje je také možno slyšet v hudbě k filmu Robin Hood(2010) či Ironclad (2011). (Helo)
  • Ve scéně, dky Tom (Quinn Lord) utíká před Sněhulákem do tanečního klubu, zavírá dveře a blokuje je zevnitř židlí. Dveře se ale otevírají ven. (Beckett51)
  • Původní název filmu byl Imaginarium. Nakonec byl však změněn na Imaginaerum, aby nevznikl spor kvůli autorským právům. (svadlenaX)

Reklama

Reklama