Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (167)

Bubble74 

všechny recenze uživatele

Zbožňuju Nightwish už spoustu let a Tuomasovy hudební kreace mě pravidelně přivádějí do extáze. Jeho filmová psychofantasmagorie mě však do ničeho podobného nepřivedla. Audiovizuál nezklamal, ale kýčovitý příběh a nedomrlost postav i děje stěží uchvátí racionálnější nátury. Na své si přijdou jen naivní snílci, kteří na konci dojatě doplní všechny díly skládanky, stírajíc při tom nejednu slzičku. Já mám na tváři pouze ruměnec ze studu za své nejprotekčnější hodnocení. Ale co nadělám, hudba je mocná čarodějka. ()

6thSun 

všechny recenze uživatele

Co si budeme povídat, většinu času je to hrubozrnná nuda, v komplexu ale spojená promyšleným a ucházejícím příběhem s adekvátním vizuálem jako bonus. Popravdě řečeno, čekal jsem, že Imaginaerum dopadne mnohem hůř, jak už to tak u podobných projektů bývá. Průšvih to nakonec není ani náhodou, což stačí die hard fans finských symfoniků bohatě k tomu, aby napálili plný počet a rovnou to hodili do žebříčku svých top filmů. Osobně mám NIGHTWISH také v oblibě, nadržovat jim ale kvůli tomu nebudu. (No tak dobře, trochu jo). Ovšem kdybych měl dát něčemu plný plato hvězd, bylo by to tohle: http://www.youtube.com/watch?v=rnYrscO5eN8 ()

Reklama

FFilipCZ 

všechny recenze uživatele

NUDA. Film jsem chtěl vidět z dvou důvodu. Prvním bylo očekávání, jak se tvůrci poperou s fantasy světem, jelikož takového typy filmů mám rád. Druhý důvod bylo jak se do filmu bude hodit soundtrack od Nightwish. Abych to shrnul, žádný zázrak se nekonal. Fantasy svět nic moc, vůbec mne neuchvátil. A co se týče soundtracku, hudba se sice hodila a příjemně doplňovala, ale pokud si budu chtít příště poslechnout Nightwish, raději zvolím mp3, kde si pustím jejich album, případně si pustím nějaké jejich hudební videoklipy. ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Že by se jednalo o muzikál si nejsem jistý, ale fantasy povedené. Není to snímek u kterého si lehnete a můžete odpočívat, ale donutí vás přemýšlet o ději a příběhu. Vše se ze začátku zdá jinak, ale do závěru se vše odtajní a divák veškeré své nezodpovězené otázky dostane. Přemýšlím, jak lépe by šlo toto fantasy zpracovat, ale nápad žádný nemám, jen tomu něco málo chybělo, něco co by více vtáhlo do děje a ještě více zaujalo. Nejsem si jistý, že Imaginaerum vtáhne maximálně. Herecké výkony jsou slušné a problém s nimi nemám, o hudbě ani nemluvě, vše od začátku sedí, ale přesto nejsem přesvědčen na plný počet .. 7/10 = 78% ()

Bobik9 

všechny recenze uživatele

73%? Neblázněte! Je to hezky udělané, Nightwish jsou jistě skvělí a celé je to originální. Nicméně je to nehorázná nuda! Možná jsem na to nebyl dostatečně bdělý a pozorný, ale nezdálo se mi to ničím zajímavé. Hlavní herci byli nijací a celkově jsem čekal lepší skandinávskou atmosféru a více hudby. Chápu, že se má jednat o "rodinná pouta", jak to nemá umírající člověk jednoduché, ale mě to zkrátka během toho filmu nezajímalo. Jinak sněhulák byl skvělý! ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Záběry ze zákulisí a příprav filmu vyobrazuje videoklip ke skladbě „Storytime“ od kapely Nightwish. (Andrew_Deer)
  • Originálne piesne od skupiny Nightwish boli pre potreby filmu upravené skladateľom Petrim Alankom. (Macejko)

Reklama

Reklama