Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (169)

Helo 

všechny recenze uživatele

Tak tohle budu muset pro řádné vstřebání shlédnout ještě několikrát, protože film jako tenhle se jen tak nevidí. Tuomas má neskutečnou fantazii, kterou dokázal promítnout do filmu i do hudby a spolu se skvělou režií to tvoří nepopsatelný filmový zážitek. Ano, chvílemi je to šílený film, jindy krásný, pak zase barevný, jen aby byl v následujícím okamžiku temný. Jedinou chybou filmu je, že nebyl v českých kinech, páč to by byl neskutečný zážitek. Počkám na kvalitní titulky a jedu znovu. "Light bring darkness, what a sweet irony." Edit: Po druhém zkouknutí bych nejraději ještě jednu hvězdu přidal, kdyby to šlo. Mohl jsem se totiž soustředit i na ty malinkaté detaily a jejich propojení, což dohromady dává neskutečný celek. Všechny ty myšlenky, nápady, náznaky, metafory, úžasné momenty. To se nedá popsat, to se musí vidět. A nejlépe víckrát.Edit2:Třetí shlédnutí a opět jsem objevil další spojitosti a detaily. Jsem zvědav, co to bude příště. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

"Dúfal som, že raz tie akordy opäť zahrajú. Bez nich len blúdim v prázdnote..." Prvých 10 minút som sa cítil trochu neistý, ale potom som sa spolu s hlavným hrdinom ponoril so snov a blúdení mysle. Niektoré pasáže sú výnimočne podarené, iné menej, ale isté je, že hudba od Nightwish to celé výrazne ovplyvnila a celému filmu dodáva punc originality. Ťažko film k niečomu prirovnať, asi najviac to pripomína dlhý videoklip, hlavne od svojej druhej polovice. Často hrajúca hudba, inak výborná, je sama o sebe znesiteľná a počúvateľná aj pre uši, ktoré metal a tvrdý rock nemôžu ani cítiť. Osobne ich mám veľmi rád a pre každého ich fanúšika je to povinná jazda, už aj z dôvodu priamej účasti členov kapely v tomto filme. Ľutujem akurát, že som to nevidel v lepšej obrazovej a zvukovej kvalite. 80%. ()

Reklama

maddy 

všechny recenze uživatele

Útrpný pokus o „fantasy muzikál“ ... leporelo všetkého možného, kde sú fantazijné výjavy naskladané bez ľadu a skladu, bez hlbšieho zmyslu alebo akejkoľvek pointy. Rozumiem, že „fantasy“ je od slova „ilúzia/predstava“, ale aj tá musí mať vo filme aspoň základné pravidlá, inak mu chýba ucelenosť. Imaginaerum je presne ten prípad – fantazíruje sa síce vo veľkom, ale čo z toho, keď väčšina zobrazených výjavoch je v podstate k dianiu nepotrebná. V polovici som mal už pocit, že keby tam priletel lietajúci tanier z vesmíru z neho by vyskočili tridsiati Jacksonovia tancujúci „moonwalk“ a v ruke mali makový koláč, z ktorého by vyliezla nahá Pamela Anderson s rozprávajúcim vysávačom namiesto rúk, tak by to vo filme vôbec nevyzeralo podivne, veď je to predsa fantasy. Ono som celkovo nepochopil zmysel natáčať film k najslabšiemu albumu Nightwish za posledné roky, navyše s piesňami, ktoré sa ich tvorbe až priveľmi vymykajú (jedna z piesní smeruje až k jazzu), a keď ich hlavná speváčka očividne nezvláda ani len základy herectva (vďak len za cca 3 hudobné vystúpenia). Ako séria videoklipov s jedným spoločným motívom by to bolo pútavejšie, ako celovečerný kvázi „film“ však nezmyselné, bez výrazného príbehu, s rádoby fantasy scénami a pomerne do očí bijúcim CGI, ktorému kraľuje otravný snehuliak. Navyše aj tá hudba Nightwish sa postupne vytrácala. CELKOVO: 2* = zbytočná snaha o celovečerný fantasy videoklip s nevýraznou hudbou. PS: rozhodnie nie som fanúšik, ale ani výrazný odporca Nightwish (pár piesni som schopný si vypočuť), ale tak nejako som dúfal, že tento film vo mne prebudí k skupine akékoľvek sympatie, prípadne výraznejší záujem o ich hudbu, bohužiaľ nezafungoval ani takto, nakoľko hudba je nevýrazná a dokonca sa od „tradičnej“ tvorby Nightwish v určitých momentoch odkláňa. K čomu má potom slúžiť natočenie takého filmu mi je naozaj záhadou?! ()

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento. ()

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Docela bych si dokázal představit, jak film vyfasuje dvou set milionovej rozpočet, scénář se roztáhne na tři hodiny filmu, režie se ujme Zack Snyder a rozpoutají se orgie jdoucí daleko za hranice naší představivosti. Realita je ovšem jiná. Audiovizuální stránka sice boří diváka do křesla, ale to je tak všechno. Obrovskej potenciál totiž zůstal nevyužitej, nebo spíš tvůrci při jeho zpracovávání skončili na půli cesty, což je škoda, protože jinak je to dílo vskutku zajímavý a nápadů plný. A třebaže skupinu Nightwish nesnášim, jsem přesvědčenej, že coby tvůrce soundtracků bych je miloval. Z mého komentáře se může zdát, že mě Imaginaerum moc nevzalo, opak je však pravdou, jen bych si to doved představit zkrátka větší. Tady ta opulentnost šumí do prázdna. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Ve scéně, kde se Tomův (Quinn Lord) otec zastřelí, je vidět, že mu z krku stříká krev, ale žádná rána na krku není. (Beckett51)
  • Ve scéně, dky Tom (Quinn Lord) utíká před Sněhulákem do tanečního klubu, zavírá dveře a blokuje je zevnitř židlí. Dveře se ale otevírají ven. (Beckett51)

Reklama

Reklama