Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh o starém skladateli s nadpozemskou představivostí, který si stále myslí, že je mladý chlapec. Ve spánku cestuje do své vzdálené minulosti, kde se jeho stařecké sny smísí s fantazií malého dítěte a hudbou. Zde započne pátrání po vzpomínkách, které jsou pro něj nejdůležitější. (dresi)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (167)

Thomassi 

všechny recenze uživatele

PŘÍBĚH: 4/5, AKCE: 2/5, NAPĚTÍ: 3/5, VIZUÁL: 4/5, HUMOR: 0/5, HUDBA: 5/5. Mysl každého člověka nezná hranic, každý má v hlavě svůj vlastní svět. Toto je příběh jednoho skladatele, který je bohatý jednak svým pojetím představivosti, tak i dokonalým hudebním doprovodem od Nightwish. Svým způsobem umělecké dílo. 80%. ()

becki_tu 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní vedlejší produkt alba Imaginaerum. Hudební stránka věci je úchvatná a skvěle doplňuje neméně působivý vizuál. Nadšen jsem byl také z překvapivě dobré srozumitelnosti příběhu a z pochopitelnosti nejrůznějších slovních i obrazových metafor, které bývají u muzikálů někdy lehce problematické. Pro fanoušky skupiny povinnost, pro ostatní inspirace k poslechu stejnojmenného alba. ()

Reklama

nirvanafan 

všechny recenze uživatele

Tenhle film by měl nést podtitulek "Pro fanoušky s láskou Nightwish", protože tohle je skutečně zhmotněním snu každého pravověrného fanouška finské kapely. Nightwishovská hudba byla vždy nápaditá a imaginaci podněcující, avšak teprve s tímto snímkem dostala reálné vizuální kontury. A nutno podotknout, že co se propojení vizuálních vjemů a hudebních motivů týče, těžko se v současné době najde dokonalejší dílo. Osobně mne asi nejvíce potěšilo zobrazení skladby Scaretale, která působila na mou fantazii z celého alba nejvíce a dočkala jsem se jejího ztvárnění v přesně natolik šíleném duchu, v jakém jsem si ji přála vidět. Snový příběh může někomu připadat lehce kýčovitý, ale ukažte mi nějaký muzikálový počin s komplikovaným dějem. Za mě tedy velká spokojenost a všechny hatery si uvařím a sním :) ()

Masrii 

všechny recenze uživatele

Můj jubilejní 100. komentář jsem si nechal právě pro tento film. Jelikož je Nightwish už nějakou dobu jedna z mých nejoblíbenějších kapel a album vydané k tomuto filmu jsem měl poslechnuté už dlouhou dobu dopředu, na tento film jsem se náležitě těšil. Co se týče hudebního a vizuálního zpracování, tam mě film rozhodně nezklamal, nemám tomu co vytknout. Věc, která u mě mírně pokulhávala byl děj. První polovina filmu byla zmatená, a ikdyž jsem se k nějakému rozuzlení na konci dostal, tak mě sledování první půlky příliš nebavilo. Takže ač mám k této kapele velmi kladný vztah a na film se tak těšil, nemohu dát plné hodnocení. 75% ()

islanzadi 

všechny recenze uživatele

Tento film patří k filmům s velkým f. Děj je brán velmi podivně, že si až na konci hlavně uvědomíme, o co zde šlo. Avšak má tak krásnou atmosféru, že u něj vydržíme přikovaní po celou dobu. Nádherně děj dokresluje hudba Nightwish. Už dlouho mě nic tak nedojalo, opravdu nádhera. Doufám, že se Nightwish pustí brzy do dalšího podobného projektu, držím palečky, ať je alespoň tak dobrý jako tento. ()

Galerie (30)

Zajímavosti (17)

  • Troy Donockley, hrající ve filmu postavu kouzelníka objevivší se v cirkuse, s kapelou také vystupoval na turné k albu Imaginaerum, kde hrál na dudy a flétnu. Jeho hru na folkové nástroje je také možno slyšet v hudbě k filmu Robin Hood(2010) či Ironclad (2011). (Helo)
  • Původní název filmu byl Imaginarium. Nakonec byl však změněn na Imaginaerum, aby nevznikl spor kvůli autorským právům. (svadlenaX)

Reklama

Reklama