Reklama

Reklama

Chained

  • Velká Británie Chained
Trailer

Obsahy(1)

Jednoho sobotního odpoledne si 8letý Tim a jeho matka Sarah objednají taxi. Řidič je však sériový vrah, který si vyhlédl další oběti. Chlapec se stává svědkem vraždy své matky a jeho děsivá můra teprve začíná. (LIVINGDEAD)

Videa (1)

Trailer

Recenze (145)

George Stobbart 

všechny recenze uživatele

Zaujímavé a drsné psycho od Lynchovej dcérenky Jennifer, ktorá sa pomaly zabeháva aj v hororovej oblasti a ide jej to viac než dobre. Surový, fungujúco vystavaný exploitation s bezútešnou atmosférou, ktorý ide nenápadne do hĺbky (nielen svojich obetí) a postupne ponúkne viac zvratov a nápaditých momentov, než by divák očakával. Taxikár Bob je sériovým vrahom, ktorý si domov unáša ženy, tie potom znásilňuje a vraždí. Pred rokmi si doniesol aj mladého chlapca, z ktorého vychoval svojho domáceho pomocníka, no podľa očakávania sa časom trochu zbližujú a je pravdepodobné, že Bob z neho bude chcieť urobiť svojho nástupcu. Nepríjemný film, za to však pôsobivo natočený, s výbornými hereckými výkonmi a ťaživým vyznením. ()

Nivenx 

všechny recenze uživatele

Myslím si, že chained není dílo pro každého a ne každému musí přímo sedět, ale mě to sedlo hodně. Docela zajímavá pointa filmu mě vzala a poctivě budovaný příběh dělá z tohoto filmu nadprůměr. Obzvlášt' důmyslný vrah, který si jede svou bezchybnou akci a všechny vraždy dělá podle danného schématu. Do svého domu přivede malého kluka, kterého ušetřil a vychoval pro sebe, asi jen pro to, že mu skrátka bylo líto! Po několika letech začne vrah kluka vychovávat mnohem více a sám mu věří, že bude vraždit také. Co ale netuší je, že kluk se mu nakonec postaví, zradí ho a zabije! Takový konec jsem ani já nějak tak neočekával, jelikož mi přišlo, že po tolika letech ten kluk, přeci jen si zvykne a začne vraždit s ním. 75% ()

Reklama

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Jedna z nejlepších Hororových Novinek za Poslední Dobu! To bylo Parádní! Tak hustý Psyhický Terror, jsem pořádně dlouho neviděl! První půl hodina je excelentní!! Dialogy, Atmosféra, Ta nepředvídatelnost! Neuvěřítelné! Celé, je to super Natočené, Jen je mi líto, že se to spíše soustředilo na psychické zdeptání, než na Gore, které mám osobně raději, a moc neukázali, ale Tah na Psychiku za Jedna! ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Nepříjemně ostrý film z pavoučího doupěte. Vincent D'Onofrio si užívá roli dalšího monstra, skvělý herec, jak mě vždy přesvědčí (dokonce i z totálně šílené role v Men in Black udělal něco, co působilo monstrózně a nikoli směšně, v rámci možností). Chained je ukázka, že se i takové zdánlivě vytěžené téma unesené a vězněné osoby dá pojmout tak, aby působilo nevšedně a hodně přesvědčivě. Místy nepatřičně působily snahy úplně všechno vysvětlit (motivaci osob, jak to bylo tehdy a jak to bylo teď...) a obezličky, které bylo potřeba vytvořit, aby tato vysvětlení fungovala, ale i tak to byl docela inteligentní film s nábojem. ()

rollman1 

všechny recenze uživatele

Každý z Vás si určitě jednou řekl, že bude kosmonautem, nebo gynekologem slavných hvězd, ale nikdo nechce být slouhou. Tady mladý Tim se jím stane na hodně dlouhou dobu a je to pekelná podívaná. Od začátku na Vás dýchá ta deprese, atmosféra a v mém případě i otec, který nervozitou dýchal tak nahlas, že i nejlepší běžec z kopce takhle nedýchá. První půlka je hlavně teror, psychický nátlak. V druhé polovině už se jen konzervuje a pomalu se docupitává do konce, který je zvládnutý na jedničku. ()

Galerie (28)

Zajímavosti (2)

  • Pôvodne dostal film od MPAA rating NC-17, neskôr mu však bol zmiernený na R. (Sufferer)

Reklama

Reklama