Reklama

Reklama

Žít v Zemi Barbie znamená být dokonalou bytostí na dokonalém místě. Pokud tedy nemáte úplnou existenciální krizi. Nebo jste Ken. (Vertical Entertainment)

Videa (5)

Trailer 1

Recenze (1 098)

Allien.9 

všechny recenze uživatele

Už se vám někdy stalo, že jste byli při sledování nějakého filmu tak zhnusení, že jste se v polovině sebrali a prostě odešli? K mé smůle jsem do kina vyrazila s kamarádkou, takže jsem odejít nemohla, ale doufám, že alespoň některé z mých alternativních já tu možnost mělo. (Nebo ještě lépe, že uvěřilo své intuici a po zhlédnutí nevtipného meh traileru do kina vůbec nevyrazilo.) Na to, že se údajně jedná o "letní komedii" je bilance dosti tragická. Zasmání se: 0x, pousmání se: 2x, stud a nevěřícné kroucení hlavou nad dialogy, které byly pravděpodobně převzaty od feministických sedmnáctek někde na zastávce: non stop. Jedinou radost mi dělá fakt, že tak jako Barbies ve filmu se i zdejší uživatelé začínají pomalu probouzet z transu - už jen dvě procenta a tahle zvrácená óda na těžký život žen a zlý patriarchát bude modrá. Hvězda za Kena a jeho song. ()

Cappuccino 

všechny recenze uživatele

Proti myšlienke filmu nič nemám, forma jej podania je však veľmi nezáživná a zbytočne doslovná. To tlačenie na pílu na neskutočne otravovalo. Barbie má niekoľko originálnych nápadov a občas som sa pousmial, ale inak to bola častokrát nuda. Na slabšie 3 hviezdy zvyšujem kvôli výborným hercom, čarovnému vizuálu, niekoľkým vydareným vtipom a skladbe od Billie Eilish, ktorá k záveru dobre pasovala. ()

Reklama

pepo 

všechny recenze uživatele

Tiež som tomu podľahol. Roztomilá divočina s obrovským množstvom nápadov. Do toho geniálna markentingová kampaň a zázrak bol na svete. Greta Gerwing prehodila výhybku do mainstreamu a pritom dokázala ostať svoja. Možno preto, že je to mainstream iba na prvý pohľad. Satirické ostne milo pichajú a Margott Robbie s Ryanom Goslingom zo seba vydávajú viac energie, než pri ľubovoľnom umelecky ambicióznejšom projekte. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele

Solidní komedie. Barbie jsem nepodceňoval a přestože zde hodnocení výrazně klesalo, já se na sledování stále těšil. Asi to nejlepší na díle je vzájemná chemie ústřední dvojice, tedy Goslinga s Robbie (Barbie a ken). Také mi byl sympatický specifický druh humoru s mnoha narážkami na svět panenek. A na závěr ještě jedna věc, jenž velmi oceňuji a to, že se dozvíme relativně mnoho nového jak o Barbie, společnosti Matel, patriarchátu ale i dokonce i o koních. Nutno však přiznat, že bych si dílo v žádném případě neužil, sledovat to celé jen tak o samotě. Je to zkrátka rodinná komedie a bez toho netuším zda bych si to vůbec kdy pustil.  55% ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Mnohovrstevnatá kýčovitá komedie/společenská satira, které spousta lidí nemůže přijít na jméno, ale kterou jsem si neskutečně užil a považuju ji za vztyčený prostředník celému vesmíru blockbusterů. Autorka zvládla všechno, co si předsevzala. Díky té naplněnosti považuju za zločin prodej lístků na dvojprogram s podobně hutně (ale úplně jiným způsobem) našlapaným Oppenheimerem. Cokoliv dalšího je na osobní diskuzi, protože jak jsem si vyzkoušel, různí lidé vidí v Barbie úplně jiné věci a odnášejí si taktéž dost různé dojmy;) 90% ()

Galerie (86)

Zajímavosti (56)

  • Kostýmová návrhárka Jacqueline Durran vytvorila kostýmy z približne pätnástich farebných kombinácií, „ktoré naplnili myšlienku pláže na Francúzskej riviére na začiatku 60. rokov“ a inšpirovala sa predovšetkým herečkou Brigitte Bardot. (Arsenal83)
  • Scénář měla původně napsat Diablo Cody. „Nikdy jsem nepřišla ani s prvním návrhem scénáře,“ přiznala Diablo. „V tomhle projektu jsem zkrátka selhala. Bůh ví, že jsem to zkusila.“ (classic)
  • Ve filmu byly použity džbány z České Republiky. U Barbie (Margot Robbie) doma se o skleněnou dekoraci postarali Češi, konkrétně jde o tvorbu firmy Klimchi z Kamenického Šenova v severních Čechách. (TheSlezy)

Související novinky

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

Netflix ruší plány na Snyderovu zombie ságu

včera

Zack Snyder (Muž z oceli) se poslední dobou vehementně snaží dokázat, že stále patří mezi talentované režiséry, nikoliv mezi do sebe zahleděné autory, kteří neví, kdy přestat. Po kontroverzní a… (více)

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

Kaskadér propadl, přesto má napsané pokračování

06.05.2024

Kinaři teď nemají zrovna nejlepší časy. Blíží se totiž letní sezóna, která tradičně bývá nařachaná těmi největšími blockbustery a do pokladniček kin často nasype cenné zlatky. Jenže se zdá, že ta… (více)

Margot Robbie chystá filmové The Sims

Margot Robbie chystá filmové The Sims

23.03.2024

Loňský rok byl pro hvězdnou herečku a schopnou producentku Margot Robbie (Babylon) poměrně přelomový. Její produkční společnost LuckyChap přenesla na plátna kin svět Barbie, tedy nejvýdělečnější film… (více)

96. Ceny Akademie - výsledky

96. Ceny Akademie - výsledky

11.03.2024

V noci z neděle na pondělí proběhl v hollywoodském Dolby Theatre v Los Angeles šestadevadesátý ročník slavnostního předávání Cen americké Akademie filmového umění a věd, na němž byla v celkem… (více)

Reklama

Reklama