Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (377)

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Sto lidí, sto chutí. Podle zdejších komentářů malinko nechápu, že je tato akční, komerční krasojízda dokázala dojmout. Příběh byl dle mého skromného názoru vycucaný z prstu a vidina zisku, založený na popularitě Toy Story zde čpí na každém rohu. Dějová linka probíhá a odsejpá, tak jak by měla, což zachraňují akční scény, bez kterých by se žádný novodobý animák neobešel. Takže suma sumárum, Toy Story 4 neurazí, ale určitě bych se bez něho obešel. ()

HellFire 

všechny recenze uživatele

Už třetí díl nebyl zrovna úžasný, i když samozřejmě nejsem cílová skupina. Tentokrát se příběh točí okolo Bonnie,která si vyrobí lžičku a nemůže bez ní žít. Když tuhle odpadky milující lžičku na výletě zabaví panenka z antikvariátu posedlá získáním Woodyho "playboxu", pak máme zaděláno na úžasný film! Nebo spíš ne. Spíše to vypadá jako nastavovaná kaše. Nejvíc mě štvalo, že hračky se teď probíhají městečkem a po dětském hřišti za bílého dne, jako by se nic nedělo. To už rovnou mohl Pixar říct, že v tomhle světě je známo, že hračky jsou živé a mají pojem o takovém konceptu, jako je vědomí a duše. ()

Reklama

Nin 

všechny recenze uživatele

Toy Story 4 má hodně slušnej náběh, kde je až dojemné, jak se Woody snaží pomoct "postižené" hračce Forkymu a celá rodinka se vydává na cestu, ale pak to začne být ne až tak zajímavým myšmašem všech možných hraček a akčních scén. Vlastně žádná nová hračka není špatná, prostředí je taky fajn, ale nic extra zajímavého... Dost to zachraňuje finále, u kterého jsem nečekal, že se bude soustředit na tak fajn témata. Nepřišlo mně, že byl konec citové vydírání jako obvykle (které mám ale u předchozích dílů rád!), ale spíš velmi sympatický, i když samozřejmě slušně dojemný závěr. Celkově kvalitní animáč. (8/10) ()

CrypzzXD 

všechny recenze uživatele

S Toy Story mám jednoduchý vztah… je to má srdcovka, se kterou jsem prožil ta nejradostnější dětská léta a zůstala se mnou i během dospívání, tudíž má očekávání byla na maximu. A popravdě řečeno, jsem malinko v rozpacích. Úroveň animace je samozřejmě dechberoucí a vidět po letech své staré oblíbence je fajn, ale tentokrát se tvůrčí tým vydal poněkud odlišnou cestou, než bych já osobně čekal a ocenil a ne vše pro mě nyní funguje na 100%. Nejnovější přírůstek série hraje s existenciálními rozvahami na vážnější notu a nové postavičky v čele se záporačkou Gábinkou nejsou zdaleka tak zábavné jako Woodyho stará parta, která je tentokrát vesměs upozadněna vůči příběhu našeho oblíbeného kovboje a Pastýřky, a to mě upřímně mrzí ze všeho nejvíc. Jediný, kdo dostal nezanedbatelné místo v příběhu, je Buzz, který se ale chová nezvykle podivně… Přestože jsem z toho během sledování neměl nejlepší pocity, závěr mě utvrdil v tom, že se o zcela zbytečné pokračování nejedná a ve své podstatě do série zapadá dokonale, protože i Woody, který započal svou cestu před neuvěřitelnými čtyřiadvaceti lety, si svůj pomyslný happy-end přeci jen zaslouží (spolu se závěrem trojky emocionální vrchol celé série) a já můžu být jen rád, že jsem u toho mohl být od úplného začátku. Při pohledu na generické sequely Aut a Příšerek mám i přes veškeré své výhrady ohromnou radost, s jakou pečlivostí a chladnou hlavou si s touto kvadrilogií v Pixaru poradili... Takto kvalitní sérii, která sahá až do 90. let, tu prostě nemáme a ruku na srdce… byl by to vlastně zázrak, kdyby si čtvrtý díl udržel vysoce nastavenou laťku předešlými filmy :-) 7/10 (Toy Story series: Toy Story 8/10 Toy Story 2 10/10 Toy Story 3 9/10) ()

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • 21. celovečerný film od Pixaru, prvý, aký je súčasťou tetralógie a štvrtý, ktorý podstúpil režisérsku zmenu a úpravy v scenári, čo malo za následok posunutie termínu premiéry o dva roky. V roku 2017 Johna Lassetera vystriedal na režisérskom poste Josh Coole. Lasseter však zostal v úlohe výkonného producenta. (LuiCJ)
  • Tom Hanks (hlas Woodyho) začal nahrávať hlasy už v decembri 2015 a súčasne sa venoval natáčaniu filmu Sully: Zázrak na rieke Hudson (2016). Dabovanie Woodyho mu podľa jeho slov prišlo fyzicky náročnejšie než štvorhodinový tréning brušných svalov. (WalterIK7)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama