Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Kovboj Woody vždycky dobře věděl, co je smyslem jeho života. A tím bylo starat se a chránit jeho dítě, ať už to byl chlapeček Andy nebo holčička Bonnie. Když však Bonnie přinese do svého pokojíku novou hračku, které říká „Vidlík“, otevře se Woodymu a jeho věrným kamarádům docela nový velký svět. (Falcon)

Videa (20)

Trailer 8

Recenze (377)

Lucasion 

všechny recenze uživatele

Toy Story jednička je pro mě největší srdcovka z dětství. VHSku jsem viděl tak aspoň tisíckrát a hrála u nás klidně i dvakrát denně. Navíc mi humor přijde geniální dodnes. Kdo by nemiloval Šerifa Woodyho a Buzze Rakeťáka. V češtině navíc skvěle nadabované. Dvojka mi prodloužila dětství a trojku si upřímně moc nepamatuju. Viděl jsme jí pouze jednou, a tak bych řekl, že na mě příliš velký dojem neudělala. Ovšem čtyřka.... To je návrat do dětství se vším všudy. Velký fanservis a ze mě já opět ten malý kluk, co zbožňuje Buzze a Woodyho. Navíc má čtyřka skvěle nastavený humor. Bavil jsem se od začátku do konce. Animace skvělá, hudba super a to shledání s přes dvacet let starými postavami je prostě vynikající. Je fakt, že na tyhle dva koukám už téměř čtvrt století a to je prostě neuvěřitelná doba. Přesto jakoby to bylo včera. Myslím, že tenhle příběh hraček není dělaný, pro dnešní děti. Tenhle příběh hraček je dělaný pro lidi, kteří na ně před dvaceti čtyř lety koukali. A já byl jedním z nich. Navíc to rozloučení s postavami je krásné, emotivní a přesně taková rozlučka jaká má být. Já jsem s novým Příběhem hraček naprosto spokojen. Zavzpomínal jsem si, pobavil jsem se, zasmál jsem se a na konci byl nesmírně dojatý. Beru to jako finální tečku a pětku nechci. Díky Toy Story, bylo to krásných dvacet čtyři let. (90 %) ()

luka4615 

všechny recenze uživatele

Toy Story 4 sice už nemá tak svěží základy jako první dva díly, přičemž nemá ani ty správné emoce jako díl třetí, nicméně i navzdory těmto nedostatkům se pořád jedná o skvěle zpracovanou rozlučku jedné animované éry. Nejnovější počin od studia Pixar je totiž opět precizně animovaným počinem, v němž se (překvapivě) řeší krize středního věku, místo v životě či třeba hračky vyrobené z odpadků. A i když je snímek těmito atributy určen spíše pro starší publikum, to dětské nebude plejádou hraček, broušených gagů a vtipných situací nijak ochuzeno. Pixar tedy stvořil snímek, který sice na předchozí tři ztrácí, ovšem i přesto si ho královsky užijete. Jako nenáročná podívaná na sobotní odpoledne totiž funguje více než dobře. Skvělá práce! „I am not a toy, I was made for soups, salads, maybe chili, and then the trash. Freedom!“ ()

Reklama

HAL 

všechny recenze uživatele

Předchozí díl Toy Story byl tím nejlepším, potenciál tahle série tedy zjevně má - ale čtyřka ho dokázala solidně zazdít. Silně nezajímavý film převařující stará témata, staré postavy, a starý humor. Všechno je tu k uzoufání nudné, no naštěstí aspoň ne k uzoufání trapné, což se jinak animákům pro nejmenší stává taky běžně. Zbytečnost, dokonce i na Pixar, který býval nadhodnocovaný i v dobách kdy ho ještě neprznila Disneyho mašinerie. 5/10 ()

Slartibarkfast 

všechny recenze uživatele

Čtvrté setkání s Příběhem hraček, kovbojem Woodym, Buzzem rakeťákem a jejich přáteli. Co se týče technické stránky, animace šla zase o něco kupředu a kouká se na to vskutku nádherně. Když se však zaměřím na dějovou linku, je to už trochu vaření z vody. První dva díly jsou zkrátka nepřekonatelné a ani o chlup slabší třetí to nepřekonalo. Na druhou stranu si Příběh hraček dokázal zachovat celkem vysoký standard a závěr byl opět velice emočně napěchovaný. Netuším, co by si mohli scénáristé vymyslet do dílu pátého, ale celkově je tato série konsistentní a nebránil bych se dalšímu pokračování, pokud si udrží alespoň takto nastavenou laťku. Přesto jsem trochu zklamaný, neb Pixar býval továrnou na přelomová díla a už dlouho s žádným nepřišel. 85% ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

[93%] I na počtvrté se to královsky povedlo! A opět téměř ke konci málem slza ukápla jak to bylo dojemný a perfektně zahrané. Animace je samozřejmě mnohem lepší (přeci jen je toto z r. 2019) – tam není co vytknout. Takže i když tu někteří píší, že to není úplná bomba a že to mírně zaostává nad předchozími třemi díly, ale já s tím nesouhlasím! Dějově je to sice stokrát omleté, ale furt to funguje – je to zábavné, vtipné, dobrodružné, roztomilé, dojímavé a známé postavičky Woodyho, rakeťáka a dalších potěší jako vždy. Takže není co dodávat a pevně doufám, že vznikne plnohodnotná pětka! PS: Hned za titulky je několik vsunutých scén. ()

Galerie (50)

Zajímavosti (22)

  • Při pohledu na zastavárny z venku si můžeme ve výloze všimnout kytary, kterou měl Andy v pokoji v Toy Story 3 (2010). Také si na výloze můžeme všimnout nápisu „1986“, což je rok, kdy se Pixar osamostatnil a oficiálně vzniknul. Nad dveřmi je číslo 1 200 – to odkazuje na 1200 Park Ave, kde má Pixar sídlo. (ČSFD)
  • První ukázka filmu byla promítnuta na filmovém veletrhu CineEurope 2018. (petr.koca)
  • V obchodě se starožitnostmi můžeme vidět spoustu předmětů z ostatních filmů studia Pixar. Například masky z akvária a potápěčskou masku z filmu Hledá se Nemo (2003), hned vedle ní krabici na sušenky z Životu brouka (1998), Bing Bongovu raketu z filmu V hlavě (2015) a mnoho dalších. (LaserJet)

Související novinky

Pixar chce sázet na své slavné značky

Pixar chce sázet na své slavné značky

03.06.2024

V roce 2016 se prezident Pixaru Jim Morris nechal slyšet, že studio chce stavět výhradně na originálních projektech. Už tehdy totiž směr filmovému světu udávaly hlavně sequely, spinoffy a obecně… (více)

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

Keanu Reeves si zahraje v komedii od Jonaha Hilla

08.03.2024

Tuhle kombinaci by nejspíš čekal málokdo. Keanu Reeves (The Matrix Resurrections), herec téměř univerzálně milovaný napříč všemi cílovými skupinami, však už loni přislíbil svou účast na nadcházejícím… (více)

Zemřel Carl Weathers

Zemřel Carl Weathers

02.02.2024

Přichází smutné zprávy ze zámoří. Ve věku šestasedmdesáti let zemřel ve čtvrtek 1. února v kalifornském Los Angeles americký herec Carl Weathers, známý především svou rolí boxera Apolla Creeda z… (více)

Nová pixarovka vyhořela

Nová pixarovka vyhořela

20.06.2022

Studio Disney má na kontě po delší době mírné zaváhání. Nová pixarovka Rakeťák s cenovkou 200 milionů dolarů totiž sice sbírá pozitivní ohlasy kritiků i diváků, do kin se ale tentokrát rodiny s dětmi… (více)

Reklama

Reklama