Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Raubíř Ralf je padouch z retro videohry "opravář Felix Junior". Každý den rozbíjí dům s nešťastnými nájemníky, za ním chodí opravář Felix a díky kouzelnému kladívku vše opravuje. Pro fungování hry je Ralf nezbytný, ale všichni ho přehlížejí, a když se oslavuje 30. výročí vzniku hry, nikdo ho nepozve. Ralf touží být milován a obdivován jako Felix. Podnikne proto nebezpečnou cestu do ostatních her, aby získal zlatou medaili, která by mu přinesla vytoužený obdiv. (TV Nova)

(více)

Videa (46)

Trailer 3

Recenze (874)

juta 

všechny recenze uživatele

Obrovské překvapení. Vůbec nic jsem od Ralfa neočekával a nakonec z toho byl krásný animák, kde se mně moc líbil hlas Žilkové u malé rošťácké "chyby" a nejen to. Všechno krásně klapalo, staré známé zvuky z videoher a rafinovaně udělané efekty u postaviček. Docela srandovní byl i Skrillex, který pouštěl (na něj) dost neobvyklý song Kool & The Gang - Celebration na díze. :D ()

Gemini 

všechny recenze uživatele

Raubíř Ralf je stejnou poctou osmibitovkám jako byl třeba Scott Pilgrim. Je ale divácky podstatně přátelštější, do značné míry i proto, že se nesoustřeďuje jen na staré arkádovky, ale i na soudobé ulítlé japonské závodní hry a ultramoderní (o tuhých metabolických produktech jsoucí) střílečky. Pro diváky všech věkových kategorií je tu nachystán kopec legrace nejrůznějšího druhu, ale i nezbytná porce dojemných momentů. Nápaditý je především animační styl Ralphovy domovské hry, ale rozebírat jednotlivosti by bylo na dlouho a našla by se pozitiva i negativa - to první nicméně výrazně převažuje, takže vězte, že když si budete chtít pustit nějaký téměř top animák, s Ralfem rozhodně neprohloupíte. Velmi spokojených 80% a záruka nejenom jedné reprízy. ()

Reklama

playboxguest 

všechny recenze uživatele

A pak se objevil Snakeův vykřičník a já věděla, že mě čeká něco mimořádného :-) Na závodní svět bych se soustředila o něco méně, ale jináč přede mě tvůrci hodili parádní poctu videohrám plnou evidentních i skrytých odkazů. Jen mi chybělo větší množství her a herních hrdinů, ač věřím, že takové licence by asi nestály málo. Jinak rozhodně nadprůměrný animák, jehož nejslabším článkem je pouze 3D: ** efekt, od kterého jsem vzhledem k videoherní zápletce čekala daleko víc a dostala jsem stejný prostorový průměr, jaký dnes nabízí kdejaký druhý animák, bez výraznějších efektů, ačkoli by se nabízely. 3D bídné, pokud jste jich už něco nakoukali, film každopádně parádní, pokud už jste za život něco nahráli. A to já jo. A ten vykřičník ♥ 90% ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Je mi ma úprimne ľúto, pretože tento svižný kúsok ako ne-nerd nedokážem doceniť. Čiže som ani nepobral stopercentne zápletku, nehovoriac o odkazoch. Každopádne inštinktívne tuším, že tvorcovia presne vedeli, čo robia a ja im k výsledku gratulujem. Aj k verným fanúšikom ich filmu. Pred časom som videl dvojku, ktorá sa mi páčila zhruba rovnako, pochopiteľne som bol aj zhruba rovnako "mimo". ()

Psema 

všechny recenze uživatele

Stylizace nedává (povětšinou) smysl, originálních vtipů pomálu (většinou mi bylo jenom trapně a ještě jsem odhadnul většinu point) a dějově se sází na tradiční Disney kompjůtr, který vyprdne moralistickou sračičku na počkání. Nákup několika licencí a čas od času nostalgie osmibitu dobrej film prostě nedělají, a výsledek mě štve o to víc, že závěrečný titulky do jistý míru ukážou, jaká pecka se mohla z Ralfa při větší námaze vyloupnout. Plnej počet může dát leda někdo s hodně nízkými nároky, anebo nulovou představivostí, protože z podobně geniálního konceptu se dá dolovat rozhodně víc než frky typu "mentos v cole". ()

Galerie (88)

Zajímavosti (42)

  • Ve filmu se na zdi tunelu objeví nápis "Jenkins". Jde o odkaz na postavu Leeroye Jenkinse z videohry "World of Warcraft". (HellFire)
  • V příběhu vystupuje 190 různých postav (některé i ve dvou či třech různých provedeních), což je výrazně více než v jakémkoliv jiném snímku od společnosti Walt Disney. (Terva)
  • Wynnchel a Duncan, dvě policejní koblihy ve hře "Sugar Rush", svými jmény odkazují na americké koblihové řetězce "Winchell's Donut House" a "Dunkin' Donuts". (Adrai)

Související novinky

Raubíř Ralf dostane pokračování

Raubíř Ralf dostane pokračování

02.07.2016

Disneyovské animáky jsou momentálně na vrcholu sil. Ledové království i Zootropolis se líbily divákům i kritikům a došly si pro miliardové tržby, což je u originálních projektů nevídaný triumf. U… (více)

Raubíř Ralf hraje dál

Raubíř Ralf hraje dál

14.07.2015

Od premiéry disneyovského animáku Raubíř Ralf už uplynuly téměř tři roky. John C. Reilly (Strážci Galaxie) tehdy namluvil videoherního záporáka, který se chce stát hrdinou, a byla z toho téměř… (více)

Oscars 2013 - výsledky

Oscars 2013 - výsledky

25.02.2013

Letošní udělování cen Akademie máme za sebou. Diváci i přímí účastníci slavnostního večera zřejmě přežili ostrý humor letošního moderátora Setha MacFarlanea. Kromě tradičního vzpomínání na ty, kteří… (více)

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

Reklama

Reklama