Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 3

Recenze (2 044)

Isherwood 

všechny recenze uživatele

Singer mechanicky cyklí lidská dramata, studia a živá vystoupení, která v dílčích jednotlivostech překypují energií, prýštící ze všech stran – od výborných herců, skrze kameru a střih až k poslednímu přesně namířenému světlometu, ale jinak těch 130 minut proklouzne mezi prsty jako promarněná šance jít za hranu uhlazeného biopicu, kterému plátno sluší. Ale tím, jak k němu houfně usedávají diváci bez rozdílu věku i hudebního vkusu, se značí především to, že snaha zalíbit se absolutně všem klapla na výbornou. Nebýt ale té geniální hudby (a to říkám jako člověk, který k ní nepřetéká vřelostí), je to sezónní tuctovka. Naštěstí to o té hudbě je a já to nebudu skrývat: dojalo mě to. ()

TeeAge 

všechny recenze uživatele

| Rozpočet: 55 miliónov $ | Tržby: 667,1 miliónov $ | Pokial by som potreboval definovať, čo NIE je povrchné vykonávanie umenia, tak by som povedal: Keď SPIEVA Freddie Mercury. --- Pre mňa bol Queen vždy jednou z najlepších kapiel, a Freddie najenergetickejším spevákom pod slnkom. Dalo by sa napísať veľa o tom, prečo je tento film výborný a kde má naopak svoje nedostatky, ale čo je hlavné, je, že stavia viac, než dôstojnú pamiatku legendám, akými sú Queen. --- Výber LIVE AID koncertu ako hlavného rekonštruovaného vystúpenia bola skvelá voľba, patrí totiž jednoznačne k najlepším živým vystúpeniam, aké boli kedy zahraté a zaspievané. Ďakujem tvorcom a autorom, že sa s produkciou filmu neonáhlili, a vydali ho až teraz, keď im technika dovolila, aby výsledok dosiahol účinok, ako keby sme na tom koncerte naozaj boli. Na Queenoch som bol naživo, žial, už bez Freddieho. Dnes som mal ale pocit, že som ho naozaj zažil. A to hovorí za všetko. Dolby Atmos 41 Rulezz ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Šmrncovní kapelní highlights bio feat. pompézní námořnický homo swag, na který mě nezávisle na sobě poslalo do kina asi pět lidí (a stejně jsem nešel). Dělá co může vykreslit Queen jako jednu velkou tvůrčí entitu (znalec nejsem), což jde ale horko těžko přes Malekovu suverenní one man show. Přes to, a odzbrojující vrcholný Live Aid mini set, se ale nemůžu zbavit dojmu, že vyřazený Sacha Baron Cohen by třeba nezahrál tak skvěle, ale vymohl si to celkově zajímavější, provokativnější, neuhlazenější - za mě lepší. P.S. a vida, zábavnější alternativa zde ()

3DD!3 

všechny recenze uživatele

Oslava hudby. Rámování celého příběhu koncertem neuvěřitelným způsobem funguje. Narvané Wembley hltající každou notu, každý Mercuryho pohyb obklopí diváka a přenese ho ne jen do středu dění, ale i nad něj, kamera létá nad diváky nebo se proplétá mezi nohama kapely i mezi prsty hrajícími na klavír. Singer je formálně brilantní a servíruje detaily na stříbrném podnose a to stále mluvíme jen o rámci. Vznik samotné kapely, nahrávání největších hitů a vztahová dynamika i AIDS jsou pojaté velice funkčně. Snímek nezachází do detailů a je malinko zkratkovitý, což je sice na jednu stranu škoda, ale aspoň nepřekáží hymně o nejlepší kapele na světě. Kdo chce detaily pustí si dokument... Malek je fantastický, ale to i zbytek hereckého ansámblu. Ehm... skvělý soundtrack. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Opravdu bych nečekal, že se z Bohemian Rhapsody po tolika produkčních problémech vyklube taková pecka. Ovšem ať už za finální střih může Brian Singer, nebo můj možná ještě větší oblíbenec Dexter Fletcher, konečně je tu licencovaná hudba skupiny Queen a ta udělá půlku práce. Rami Malek od Mr. Robot (jeden z těch seriálů, které jsem vzdal) ušel obrovskou cestu a stal se doslova ztělesněním Freddieho Mercuryho a to co předvádí na pódiu nemá obdoby, stejně jako před třiceti lety neměl obdoby jeho předobraz. Hned jsem měl chuť si dát další životopisy podobného ražení (mnoho jich je zmíněno ve filmu, jeden za všechny - mladý Michael) a pevně doufám, že jich po fenomenálním úspěchu této kapely v kinech jenom přibude. Když člověk film vidí, už ho nikterak netrápí, že se před vícero lety chystala drsnější podívaná s Baronem Cohenem. Tohle je totiž nářez. Sice plný patosu a mravokárných rad do života bez temných stránek, ale pořád nářez. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (102)

  • Ve filmu se zazní píseň „Who Wants to Live Forever“, která byla nahrána pro film Highlander (1986). (tyzmrde)
  • Ve filmu řekl Freddie Mercury (Rami Malek) kapele o své nemoci hned, jak se to dozvěděl. Ve skutečnosti to tak ale nebylo. O tom, že umírá se svěřil nejprve svému osobnímu asistentovi Peteru Freestonemu a manažerovi skupiny Jimu Beachovi (Tom Hollander). Ten se dle svých slov ocitl v celkem svízelné situaci, protože dostal zákaz o tom mluvit před ostatními členy Queen. Svým spoluhráčům se to snažil Freddie tajit co možná nejdéle to šlo. „Mnohem víc potřebuji jejich muzikantské kvality, než jejich soucit,“ okomentoval Freddie Mercury důvod, proč s pravdou ven nepřišel hned. (Leeenilka)
  • Koncert Live Aid (kterým film končí) vydělal kolem 100 milionů amerických dolarů a pomohl alespoň nejpotřebnějším v Etiopii. Na koncertě vystoupil i Paul McCartney. Bylo to jeho první vystoupení po pěti letech od vraždy Johna Lennona, protože se i on bál atentátu. Phil Collins nejprve vystoupil na stadionu v Londýně. Po dozpívání rychle nasedl do letadla Concorde, kterým přeletěl do Filadelfie, kde vystoupil také. (Leeenilka)

Související novinky

Britney Spears dostane životopisný snímek

Britney Spears dostane životopisný snímek

02.08.2024

It's Britney, bi*ch! S životopisnými filmy o muzikantech se v poslední době roztrhl pytel. Jen letos se objevil například snímek, jenž sledoval osudy věhlasného zpěváka reggae Bob Marley: One love, a… (více)

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama