Reklama

Reklama

Film Bohemian Rhapsody je oslavou rockové skupiny Queen, jejich hudby a především Freddieho Mercuryho, který svou tvorbou i životem vzdoroval všem myslitelným stereotypům, díky čemuž se stal jedním z nejvýraznějších umělců na světě. Snímek mapuje raketový vzestup nekonvenční skupiny prostřednictvím jejich revolučního zvuku a ikonických písní, jako jsou „We Will Rock You“, „We Are the Champions“ nebo právě „Bohemian Rhapsody“. Jejich příběh začíná bleskovým startem, pokračuje neřízenou životní spirálou a vrcholí nezapomenutelným, strhujícím vystoupením na koncertu Live Aid v roce 1985. Na jeho pódiu Queen v čele se rtuťovitým Freddiem předvedli jednu z největších show v historii rocku. Jejich hudba byla a stále je ohromnou inspirací pro celý svět. (Cinemart)

(více)

Videa (14)

Trailer 1

Recenze (2 044)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Ne že by mě ten film nebavil (jako každého, kdo má rád QUEEN), ale myslím, že byl dost přikrášlený - zbytek kapely to byl jeden svatoušek vedle druhého a tomu nevěřím. Navíc Rami Malek přes veškerou snahu Freddieho nedal tak, aby mě přesvědčil - nejhorší bylo to jeho přihřáté chování a vyjadřování - to Freddie opravdu nedělal. Navíc jsem měla celou dobu pocit, že mu hrozně překáží ty zuby. Velká škoda, že to nakonec nevzal Sacha Baron Cohen. ()

flanker.27 

všechny recenze uživatele

Soudruzi, soudružky, právě jsem se vrátil z kina. Hudební vydavatel všechny mé hudební návrhy přijal. Nebo spíš mě poslal do háje a pak toho litoval, protože ono to fungovalo. Česká - no dobře, bohémská rapsodie je ultimátní hit dodnes, nemluvě o dalších peckách, a její výsost rtuťová královna mění všechny nosiče hudby sama na sebe. Nedává to smysl? No, to je to kouzlo poezie, vysvětlováním ztratí právě to, no kouzlo no. Dobré znamení je, že jsem se nezbláznil, jen tu sedím, pojídám studenou pizzu koupenou cestou domů a pod tlakem smolím tenhle komentář. Dobrá, něco smysluplnějšího než to dosavadní gaga, jsem přece šampión. Dobovost za jedna, výběr a stylizace hlavní čtveřice taktéž. Zejména představitel Briana Maye, to snad musí být nějaké tajně klonované dvojče, jinak si tu podobu nedovedu vysvětlit. Velmi dobré dialogy, ať už v rámci kapely nebo ty osobní, přestože je film pojat víceméně "pro všechny" a na jistotu, dají se tam najít velmi dobré postřehy o životě lidí, heterosexuálů i gayů (vy máte svoje rodiny, já ne), obyčejných i "celebrit". Soužití Freddieho s jeho snoubenkou, před i po rozchodu, je vlastně smutné - nemůžu mít něco, co chci, protože to nikdy nebude naplno. No a hudba, sestříhaná a vložená hercům do úst a nástrojů zcela dokonale, to je lahůdka hudebních filmů. Ale jo, dám pět a týden asi zas nebudu poslouchat nic jiného. P. S. Ještě takový film o Pink Floyd a jsem zcela spokojen :) ()

Reklama

MrHlad 

všechny recenze uživatele

Příběh jedné z nejlepších hudebních skupin všech dob Queen a jejího charismatického zpěváka Freddieho Mercuryho pojali tvůrci spíš jako velkolepou oslavu jejich hudby, energie a kamarádství než jako klasický životopis. Namísto informací ze soukromí, umírání na AIDS nebo vyhrocených konfliktů mezi hrdiny se tu koncertuje, zpívá a tvůrci se pokoušejí především bavit. Fandové to nejspíš ocení, pokud ale vyrazíte do kina s tím, že se dozvíte něco víc nebo nějak výrazněji nahlédnete do Mercury soukromí, asi odejdete zklamaní. ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Ale jo.. UŠLO. Bohemian Rhapsody je sice na první pohled prototyp filmu, který mě míjí obloukem na tisíc kilometrů ( Hudební, Životopisné Gay Drama) je trošku paradoxní od mého oblíbeného ( Horor, Akční, Thriller), ale kupodivu jsem film zhlédl živ a zdráv. Rami Malek na můj vkus až moc přehrává, ale vzhledově je s Freddiem velmi podobný a jako druhořadý herec neodvedl ostudnou práci. Příběhově sice nic moc zajímavého a jediný silný moment příjde až ve finálním vystoupení ve Wembley, který se definitivně vydařil. Vícekrát to určitě neuvidím, ale čekal jsem utrpení ve výsledku dostal vcelku koukatelný film. 60% ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Rami Malek jen Freddieho NEHRÁL, on se jím STAL. Úžasný snímek, ze kterého jsem měla téměř po celou dobu husí kůži. Jejich hudba, jejich energie... prostě neskutečná záležitost. Nechápu kritiku ve smyslu, že je film pohádka; je to autentický podle členů kapely, tak je to dost autentický pro diváka. Je zajímavé, že u jiných životopisných filmů se neřeší. kolik pravdy příběh ukazuje. Je naprosto v pořádku, že tu není moc prostoru věnováno homosexuálním scénám nebo drogám, když Queeni nechtěli skandál. A co se týče jejich "rozchodu" - pořád je to hollywoodský film, bože. Amíci jsou drama queens. A faktem je, že filmová verze je prostě divácky zajímavější, než "pravda" (tedy to, že se na pauze všichni dohodli). Závěrečný koncert nemá ve filmovém světě obdoby. ()

Galerie (53)

Zajímavosti (102)

  • John Deacon se natáčení filmu odmítl zúčastnit. I přes opětovné zvaní na natáčení nepolevil a raději místo sebe vyslal svého syna Lukea Deacona, který filmařům radil, jak jeho otce co nejvěrněji vystihnout. Nakonec poslal štábu dopis, kde psal, že jim v natáčení drží palce a věří, že film bude mít úspěch. Na natáčení nebyla přítomna ani reálná Mary Austin, která dnes žije v domě Freddieho Mercuryho v Garden Lodge. Odmítla filmařům poskytnout dům k natáčení, takže štábu nezbylo nic jiného, než ve filmovém studiu postavit Garden Lodge znovu. (Leeenilka)
  • Basák John Deacon (Joseph Mazzello) je hudebními kritiky dodnes označován jako „tajná zbraň“. Nenápadný, hubený, tichý a málomluvný chlapík, který si jen tak z prstu vždy dokáže vycucat obrovský hit. A nutno říci, že je tak nazýván opravdu právem. Jeho basové linky k písním „Another One Bites the Dust“ a „Under Pressure“ jsou považovány za vůbec nejlepší basové linky, jaké kdy byly napsány. V žebříčku 40 nejlepších basáků všech dob obsadil osmé místo. (Leeenilka)
  • Když se ve filmu během nahrávání ústřední písničky „Bohemian Rhapsody“ hádají Brian May (Gwilym Lee), John Deacon (Joseph Mazzello) a Roger Taylor (Ben Hardy) o tom, že Rogerova písnička „I'm in Love with My Car“ není dost silná, začne Ben Hardy coby Roger Taylor házet po svých kamarádech zbytky slaniny a kávovar. Jedná se o reálnou historku. Roger Taylor byl vždy poněkud hysterický a dal se lehce vytočit. V zápalu hněvu prý začal řvát a po všem co se hýbe házet různé věci, které mu byly zrovna po ruce. Freddie Mercury v jednom ze svých rozhovorů vzpomíná, jak po něm jednou naprosto zbrunátnělý Roger hodil své bubny. (Leeenilka)

Související novinky

Britney Spears dostane životopisný snímek

Britney Spears dostane životopisný snímek

02.08.2024

It's Britney, bi*ch! S životopisnými filmy o muzikantech se v poslední době roztrhl pytel. Jen letos se objevil například snímek, jenž sledoval osudy věhlasného zpěváka reggae Bob Marley: One love, a… (více)

Kdo si zahraje Beatles?

Kdo si zahraje Beatles?

06.06.2024

Jakmile Sam Mendes (Americká krása, 1917) oznámil, že plánuje v příštích letech natočit filmy o skupině Beatles, šlo rázem o jeden z nejambicióznějších projektů Hollywoodu. Oscarový režisér totiž… (více)

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

Oppenheimer už má velmi blízko k miliardě

17.09.2023

Skvělý Oppenheimer režiséra Christophera Nolana (Počátek, Temný rytíř) už má opravdu blizoučko k tomu pokořit bájnou metu jedné miliardy dolarů. Chybí mu k tomu v současnosti už méně než 90 milionů,… (více)

Reklama

Reklama