Reklama

Reklama

Epizody(3)

Obsahy(1)

Třídílná minisérie o vášni, pomstě, odvaze, obětování, zločinech a obviněních byla natočena na základě skutečného příběhu dvou rodin, jejichž legendární spor, který trval téměř tři desítky let, málem vedl k rozpoutání války mezi Kentucky a Západní Virginií.
Příběh začíná v roce 1863 během americké občanské války. Anse Hatfield (Kevin Costner) a Randall McCoy (Bill Paxton) se vracejí domů z fronty ke svým rodinám. Hatfield do Západní Virginie a McCoy nedaleko od něj, za hranice Kentucky. Mezi rodinami začíná narůstat napětí, neporozumění a zlost, které nakonec vedou mezi oběma klany k válce. (-OverLord-)

(více)

Recenze (236)

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Strhující westernové drama o tom, kam až nás může zavést vlastní hrdost. Dva muži, zpočátku přátelé, rozjedou právě kvůli ní kolotoč vzájemné nenávisti a posadí na něj i své rodiny, přátele, sousedy a ten postupně nabere takových obrátek, že jej už nic nemůže zastavit... Krutý příběh dvou "hlupáků", kteří pro svůj jang obětují i své nejbližší. Nejprve pozvolná gradace děje eskaluje do téměř neuvěřitelných rozměrů a já to dal prakticky na jeden zátah, zvláštní pochvalu si zaslouží i finální střetnutí, které svou až groteskní realističností hravě strčí do kapsy třebas daleko epičtější westernové šarvátky podobného druhu. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Tržby za predaj Blu-ray v USA $6,347,419 //počet predaných kusov 254,304Tržby za predaj DVD v USA $12,344,820 //počet predaných kusov 618,730║ Vyhrotená dráma s dobrým obsadením, dobre vystihnutou dobou a nepeknými konfliktmi medzi dvoma rodinami, ku koncu 1dielu to začínalo naberať na grádoch, zatiaľ len priemer. /60%/ __2.diel omnoho šikovnejší a dravejší, karty sú rozdané a tak prichádza na postupné vyrovnávanie vzájomných dlhov /80%/ __3.diel uzatvára smutnú etapu dvoch znepriatelených rodín, kde príde čas na silné smutné scény /70%/ ()

Reklama

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pětihodinová redneckovská epopej, kde jakmile se to (zhruba v půlce) začne pořádně vzájemně vybíjet, je vám víceméně ukradený kdo z těch bídáků a otrhanců půjde pod zem, kdo bude dál smrdět na scéně a kdo stojí na který straně řeky, hlavně že vrchní Hatfield je suverénní Costner a ta zkáza je tak zbytečná a důkladná. ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Dva erby, dvojí korouhev, však hlína pije jednu krev... Zdejší znepřátelené rody sice mají v erbu zkříženou winchesterovku s flaškou domácí kořalky, to ale na urputnosti boje, co začal jako názorová rozepře dvou chlapů a skončil bezmála jako volný sequel občanské války, nic nemění. Zákon je v tamních končinách a časech slabý až neexistující, případně úplatný, a pokud přebývá v místních kopcích Bůh, je to nelítostný Bůh starozákonní, vyžadující nové a nové krveprolití ve svém jménu. Naneštěstí se minisérie tak trochu zalekla sama sebe, takže nejde nadoraz, některé z postav mezi díly zřejmě utrpěly poškození mozku, jinak si chování takového Johnse nejde vysvětlit, a navzdory skvělé výpravě a přesvědčivým hercům, kteří působí dojmem, jako kdyby v rumunských - pardon, západovirginských - lesích a horách prznili ovce odjakživa, je to krapet nedomrlé a matné, takže mi ve výsledku bylo vcelku jedno, kterému z těch pobudů ve šlích skončila kulka mezi očima nebo kudla v choulostivějších místech. Tahle zabijačka z časů, kdy krvesmilné buranstvo ještě nemohlo masakrovat turisty, takže se trénovalo na sousedech, měla fakt na víc... ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Kapuletové a Montekové na Divokym západě? Houby! Když už, tak Hatfieldové a McCoyové ve Veroně! Od Krajiny střelců snad první western, kterej stojí vyloženě za to a neni náhodou, že se tady opět objevuje Costner, kterej se pro tenhle žánr snad narodil. History Channel do toho pořádně šlápl a já už se třesu na jejich vikinskou ságu a na všechny další věci, který z týhle produkce vzejdou. Smrt McCoyům (nemůžu si pomoct :D)! 100% ()

Galerie (83)

Zajímavosti (13)

  • Na pohřeb Anse Hatfielda, jenž zemřel v roce 1921 ve spánku, přišlo více než 5 000 lidí. Socha Anse Hatfielda označuje jeho hrob, v němž odpočívá se svou ženou. (cheyene)
  • Sally McCoy údajně zemřela v nemocnici pro duševně choré. Randall McCoy byl pohřben vedle své ženy. (cheyene)
  • O Hatfieldech a McCoyových nalezneme první filmovou zmínku již v roce 1923 od Bustera Keatona v jeho satirické komedii Frigo, oběť krevní msty (1923). (Nyck)

Související novinky

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

Zemřel Bill Paxton, Hudson z Vetřelců

26.02.2017

Pooperační komplikace nám dnes sebraly hereckého veterána Billa Paxtona. Mladší ročníky tohohle pána možná neznají, v 80. a 90. letech ho však nešlo přehlédnout. Kdo za to může? V první řadě James… (více)

Costner pašuje drogy pro del Tora

Costner pašuje drogy pro del Tora

17.07.2013

Kevin zažívá moc pěkný comeback. Sbíral ceny za western Hatfields & McCoys, obstarával emoce v Muži z oceli, vytrénuje Jacka Ryana a bude za akčního hrdinu v Bessonem produkovaném a McG-m… (více)

Costner jde do akce s Bessonem

Costner jde do akce s Bessonem

05.10.2012

Kevin Costner nepochybně zažívá velký comeback. Za Hatfields & McCoys právem získal Emmy v kategorii nejlepší herec v televizním filmu / minisérii, uvidíme ho v otcovsko-mentorských rolích v Muži… (více)

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

Meče v televizi: Noví seriáloví bouchači

03.07.2012

Máme tu herecké posily pro Hru o trůny 3 a nový historicko-dobrodružný seriál od History Vikings. Začněme se Seveřany. History, které se věnuje hlavně dokumentům, se rozšouplo i s hranými věcmi –… (více)

Reklama

Reklama