Reklama

Reklama

Komedie Jak porodit a nezbláznit se je humorným pohledem do života pěti párů v radostném očekávání. Televizní hvězda a fitness guru Jules (Cameron Diaz) a její partner Evan (Matthew Morrison) přichází na to, že život ve světle reflektorů je absolutně nic proti těhotenství. Přemoudřelá dětská spisovatelka Wendy (Elizabeth Banks) ochutná svou vlastní medicínu, když s ní začnou mlátit hormony. Její manžel Gary (Ben Falcone) se snaží, aby ho nepřeválcoval vlastní otec alfa samec (Dennis Quaid), který čeká dvojčata se svou mladou a krásnou ženou Skyler (Brooklyn Decker). Rosie (Anna Kendrick) a Marco (Chace Crawford) se musí poprat s otázkou: Co dělat, když první těhotenství přijde dřív než první rande? Fotografka Holy (Jennifer Lopez) se chystá na cestu přes celou zeměkouli, aby adoptovala dítě. Její muž Alex (Rodrigo Santoro) si tím nápadem není tak jistý a snaží se svou paniku zklidnit ve skupince zasloužilých otců, kde platí základní pravidlo: „Žádné odsuzování!“ Každému se přece někdy stane, že mu spadne dítě do záchodu nebo sní cigaretu, popřípadě vyzvedne z jeslí cizí dítě. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (45)

Trailer 2

Recenze (262)

Kryton 

všechny recenze uživatele

Tento film slouží jen jako jedna velká reklama na celebrity, které si chtějí udělat dítě anebo chtějí dítě. Plkají, hekají a vlastně to spíše vypadá jako "kámoška má dítě, uděláme si taky". Bohužel je to plytké a řídké. Vtipné momenty nehledejte, tedy pokud je vtipné říct "ku*va" v tv. Tohle by mohl být instruktážní film pro mladé lidi - nedělejte si děti! ()

eraserhead666 

všechny recenze uživatele

Rodičovství a děti se v poslední době stávají docela silným stigmatem. Buď jsou velebeny, odmítány, jejich absence je kritizována a naopak jejich prožití a vlastnění stavěno až na roveň jakési lidské povinnosti. Je to dobou. Ale také hlavně lidmi. Jak porodit a nezbláznit se mě zaujala již tím, že scénář psaly ženy ale točil to muž. Což docela dobře propojilo oba póly pohledu na věc. A musím říci, že v tomhle ohledu hodně povedeně. Ano, nejde o nic jiného, než jen o další rodinně agitační komedii, která se nevyhne tradičnímu nakopávání a přesvědčování, jak je to dobře a jak by to mělo být. V tomhle ohledu žádná změna ani překvapení. Je zde několik různých variant nabývání dětí (záměrně nepíšu těhotenství, i když toho a jeho různých poloh, od bezproblémového až po "sere se co může a utrpení nade vše", je zde požehnaně). Až si myslím, že těch dvojic bylo až zbytečně moc. Přes všechen ten agitační balast je zde však několik velmi zábavných a krásných okamžiků. Scény s tatínky v parku jsou naprosto úžasné, ta čtveřice s Chrisem Rockem v čele je supr a jakožto otec jsem s nimi v naprostém souladu. To, co tam říkají je mantra tak opomíjeného a přehlíženého (i maminkami a partnerkami) otcovství. Líbila se mi linie s Elizabeth Banks (i z vlastní zkušenosti, z toho sledovacího pohledu, je těhotenství někdy opravdu opruz k posrání), byť zrovna Banks mě už přestává bavit. Jediné, čeho Cameron Diaz od Masky dosáhla, je vyhasínání. Obrovským potěšením bylo opětovné setkání s J Lo, tu jsem měl vždycky rád, i jako herečku. A tady je dobrá. A na rozdíl od Cameron vypadá pořád dobře. Její linie je ale dost naivní idealistická pohádka. No a pak je tu Anna Kendrick a to je kapitola sama o sobě. Jak její příběhovou linií, tak jejím výkonem. Ta holka by mohla být němá a stejně byste pochopili vše, co vám chce říct. Kromě Rocka ještě bavil Dennis Quaid, v takové rovině jsem jej viděl poprvé a dost pobavil. Obsahově je to jen další idealisticky výchovně laděná americká sluníčková komedie středního proudu (a oni už asi jiné neumí, to mentorství a poučování tam nacpou, i kdyby hlavními hrdiny byla ranní směna u hovnocucu), z diváckého a mého subjektivního hlediska je to však mnohem zábavnější komedie, než se mi z komentářů a hodnocení zdálo. Dlouho jsem se rozmýšlel, jestli do toho půjdu ale teď vůbec nelituji. A až budu někdy v posteli umírat na mužskou rýmičku, dám to klidně znovu. 3.5* ()

Reklama

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Pořádná dávka estrogenu, kterou žádnýmu chlapovi nemůžu doporučit. Neni to „až tak“ blbý a trapný, ale moc k tomu nechybí; ale za to je ten film úplně zbytečnej. Jako komedie to za moc nestojí, scéna s epidurálkou je obšlehnutá z Coupling a opět si neodpustili sračkoidní americký závěr plný rádobychytrých keců. Aspoň že J Lo je mile usměvavá jako vždy a aspoň Liz Banks hraje. # [viděno: monitor, 5.1] # příběh 4 | hudba 6 | humor 1 | akce 1 | napětí 1 | pustil bych si znovu 4 ()

Angelic-77 

všechny recenze uživatele

Ani posledních, rádoby dojemných 20 minut filmu, kdy tvůrci už nevěděli kudy kam a snažili se tuhle zbytečnost zachránit alespoň záběry novorozeňat a dalšími klišé z porodnice (stokrát viděných už někde jinde), nezmění můj celkový dojem z něj - nezáživná a příliš dlouhá komedie, která ale není téměř vůbec vtipná a ani s prvoplánovou romantikou jí to moc nejde. Chvílemi se dokonce snaží tvářit i jako drama, což už jí absolutně nejde. ()

AdaMM 

všechny recenze uživatele

V letadle v prostřední řadě sice nemáte kam utéct, ale můžete to vypnout - a já jsem to do konce dokoukal, i když to teda nebyl žádný extra film :) ale porod mě čeká už docela za chvilku, tak jsem si řekl, že si na něj počkám i ve filmu :) pár vtipných momentů tam bylo, na některé herce se i dalo dívat... slabší průměr (2 až 3 hvězdičky). ale hlavně všechno dobře dopadne :) ()

Galerie (75)

Zajímavosti (6)

  • Okrem mesta Atlanta pracovali filmári aj v Juhoafrickej republike, kde sa natáčali scény z Etiópie. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama