Reklama

Reklama

Vinnetou


Vinnetou: Tajemství Stříbrného jezera (E02)

(epizoda)
  • Německo Winnetou - Das Geheimnis vom Silbersee (více)

Obsahy(1)

Old Shatterhand již nějaký čas pobývá u Apačů a i když jej nejen Vinnetou a Nšo-či, ale i ostatní členové kmene přijali mezi sebe, cítí v sobě rozkol. Život v divočině mu sice učaroval, ale současně ho to táhne zpátky do bující civilizace. Utřídit si myšlenky a uvědomit si, kde leží jeho srdce, mu pomůže nové dobrodružství, které ho s jeho rudým bratrem čeká. Mexický bandita El Mas Loco se od podivínského profesora etnografie Spenglera, jenž mu dluží peníze, dozví legendu o zlatém pokladu Apačů. Se svou skupinou rabiátů zaútočí na Vinnetouův kmen a zajme Nšo-či. Ta coby šamanka má být s legendou seznámená a za pomoci spojení se silami přírody dokáže najít bájné Stříbrné jezero, kde se má poklad nacházet. V patách nevyzpytatelných a nelítostných banditů se vydávají Vinnetou, Old Shatterhand a Sam Hawkens. (Česká televize)

(více)

Recenze (90)

Mikino00 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po mém nadšení po prvním díle přišlo kruté vystřízlivění. Absolutní slátanina, kde se celou dobu nic neděje, celý příběh a dialogy jsou zaměřeny jen na milostnou linii. Žádná akce, žádné dobrodružství, jen trapná klišé a ubohý záporák. S filmem ani knihou to nemá již nic společného. Old Shatterhand je zde za největšího pitomce pod sluncem. ()

ilemas 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Druhá nová epizoda se mě opět líbila i přes prostinký příběh. Prostě nové zpracování Vinnetoua má něco do sebe. Překrásné chorvatské scenérie, apačský humor, romantika, návrat do dětských let. V dnešní době samých komiksových blbin už se takové filmy moc netočí. Musím dát opět plný počet nejen abych zvedl tak slabé hodnocení, ale opravdu se mě to líbilo. ()

Reklama

cheyene 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Podrobnější komentář a ucelený názor najdete v mém komentáři k Vinnetou (TV seriál) 2016. Po ne zrovna špatné první části jsem očekával, že se rozehraje to pravé dobrodružství plné romantiky a napětí, které se bude přibližovat verzi z 60. let. Nestalo se tak. Děj je rozvleklý, hlavní hrdinové, kteří by měli dostát síle zvuku jejich jmen, se chovají jak neschopní amatéři, nýmandi. Potěší prostředí bývalé Jugoslávie, hudební motiv vycházející z melodie Martina Böttchera, ale to je tak celé. Zklamání. Bohužel. ()

mira007 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Poklad na stříbrném jezeře reloaded 2016 za slabší tři hvězdy, protože oproti prvnímu dílu mírný pokles kvality. Co se mi ale líbí je vývoj Old Shatterhanda ikdyž z něho tady udělali zloděje. Zdejší zobrazení cesty k jeskyni s pokladem se mi zdálo věrohodnější než v šedesátkovém zpracování, ale do kytek to posílal zdejší psychopatický záporák s utkvělou představou převtělování, který mne iritoval jako nějaký hysterik. Herbert Lom byl charismatická extratřída o pět levlů výš. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Tento diel išiel už dosť do komédie (možno až paródie), ale na rozdiel od väčšiny sa mi páčil o kus viac ako predchádzajúci. Možno to bolo značne zníženými očakávaniami, ale mňa bavil aj ten vyšinutý Mexikánec. Vyčítam hlavne to, že tvorcovia ako v tejto časti pozabudli na akciu a tak výsledok pôsobí trochu suchopárne. 6-/10 ()

Galerie (15)

Zajímavosti (3)

  • Zobrazení původních obyvatel Ameriky z národa Apačů je zde pouze ilustrativní. Filmaři se inspirovali spíše indiány z plání (prerií), jako jsou Siouxové, Vraní indiáni atd. (ČSFD)
  • Súčasný typ vysúvacieho rúžu bol vynájdený vo Francúzsku až po 1. svetovej vojne, takže Neke Bah (Emilio Sakraya) ním nemohol krášliť Nscho Tschi (Iazua Larios). [Zdroj: extraplus.sk] (magu)
  • Jazyk Apačů použitý ve filmu je lakotština, nikoliv žádné nářečí příbuzné apačštině. (ČSFD)

Reklama

Reklama