Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 2

Recenze (188)

JohnMiller 

všechny recenze uživatele

Šmolkovia to je pre mňa neodmysliteľne jeden veľký kult detstva. Celovečerným animovaným filmom som sa zámerne vyhýbal ale nakoniec i ma aj tak dobehli. Z atmosféry pôvodného seriálu sa na toto nenalepilo zhola nič. Čo ma strašne mrzí. Pre deti samozrejme pekná rozprávka ale pre nás spomínajúcich bieda. ()

darthvader77 

všechny recenze uživatele

A tak Taťka Šmoula a jeho béčkový tým vyrazili zachránit Šmoulinku, kterou unesl Gargamel a jeho šmoulové tzv. Neplechové. Cestou samozřejmě posbírali všechny hrané postavy z předchozího dílu spolu se spoustou nových. Během toho si Šmoulinka vyřešila krizi identity a Gargamel s Azraelem zase ostrouhaly. Film nejvíce boduje ze zajímavého pojetí rodiny(vztah mezi nevlastními příbuznými) ze zajímavé dvojky Mrzout-Fešák, kterým sekunduje Nešika. Celkově pěkný rodinný film, který ačkoli nemusí být pro každého mě pobavil dostatečně, když jsem na to s dětmi koukal. ()

Reklama

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je zas šmoulovina :D Jedničku jsem nějak přežil a i když se tušil, že druhej díl bude to samý v bledě modrým (dobrej fórek celkem :D), tak jsem zkouknul i ten. Děti to pobaví, rodiče to nějak přežijou, i když je to trošku delší. Na prvním dílu sem chválil cgi efekty, a ani zde si nemohu stěžovat. Příběh je pořád stejně plitkej, ale to je celkem jedno, vždyť je to přece film o šmoulech! ... 50% ()

MM_Ramone 

všechny recenze uživatele

Režisér Raja Gosnell oprášil v roku 2011 kult detského kresleného seriálu "Šmolkovia", keď natočil rovnomenný celovečerný kinofilm. Kombinácia animovaných postavičiek a klasického hraného filmu sa ukázala ako dobrý ťah. Film mal divácky a tým pádom i komerčný úspech. Preto sa po dvoch rokoch pustil Gosnell do pokračovania. Môžem skonštatovať, že sa to takmer vyrovná pôvodnému snímku. Akurát že sa dej presunul z amerického New Yorku do francúzskeho Paríža. *** ()

korbitch22 

všechny recenze uživatele

Co k tomu říct.Taková je už prostě dnešní doba...jednoduchá.Kdežto my jako děti sledovali filmy jako Nekonečný Příběh, Sám Doma, Princezna Nevěsta a podobné, dnešní děti baví tyhle tupé MTV barevné omalovánky, plné úmorného patosu, klišé a moralit bez ducha.Když se ale podíváte na sál plný vytlemených dětí, uvědomíte si, že tak to prostě je a nezmůžete proti tomu vůbec nic a ten film prostě plní svůj účel, děti maximálně pobaví a dospělého neunudí ani nenasere.Od jedničky sem nečekal nic a dostal sem přesně to co sem si myslel, že dostanu a to je i v duchu drůhém.Jednoduché vtipy položené v základech na nešikovnosti Gargamela (výtečný Azaira) a jeho nehod.Lidi se můžou dál dohadovat o tom, jak moc jsou takové filmy ubohé, jenže prostě fungují a Gosnell si na starý kolena vytvořil zlatou dojnou krávu.Šmoulých filmů může takových být totiž klidně celá pentalogie.Přiznám se bez mučení, že náš prcek sleduje jedničku furt dokola a při hlášce Azraeli, žiješ ještě se musim smát jako děcko i já.To samé platí o druhém díle, Azrael funguje, děti se smějí a já příliš netrpím.Film co plní učel, neurazí, nenadchne, nenaštve a co je důležité, na dvě hodiny umlčí a dokonale pohltí vaše nezbedné ratolesti.50% ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Na financování filmu se podílela i společnost Sony Pictures, a proto byly všechna elektronická zařízení vyobrazené ve filmu právě od firmy Sony. K vidění jsou ve filmu vidět Xperia Tablet S nebo Xperia S. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)

Reklama

Reklama