Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Šmoulové spokojené žijí ve své vesničce. Vše připravují na tajnou oslavu narozenin Šmoulinky. Tu v tento den každoročně probouzí noční můra, protože má obavy ze svého pravého původu. Kdysi ji totiž stvořil zlý čaroděj Gargamel (Hank Azaria), který s její pomocí chtěl všechny Šmouly pochytat. Taťka Šmoula to ale tehdy jen tak nenechal, Šmoulinku zachránil a udělal z ní pomocí kouzla plnohodnotnou členku své láskyplné rodiny. Gargamel se ale lehce nevzdává a od svého plánu nechce upustit. Stvoří proto další dva malé nezbedy, takzvané Neplechy, Vexy a Hakuse. Chce, aby unesli Šmoulinku z vesnice do světa lidí, kde zrovna čaroděj sklízí úspěchy se svou kouzelnickou show v Paříži. Jakmile získá Šmoulinku, má v plánu donutit ji prozradit složení lektvaru, kterým z ní kdysi Taťka Šmoula udělal modrou bytost. Pomocí lektvaru pak chce Neplechy proměnit v modré a z nich pak čerpat šmoulí esenci, díky které ovládne celý svět… (TV Prima)

(více)

Videa (11)

Trailer 1

Recenze (188)

Spiker01 

všechny recenze uživatele

To je zas šmoulovina :D Jedničku jsem nějak přežil a i když se tušil, že druhej díl bude to samý v bledě modrým (dobrej fórek celkem :D), tak jsem zkouknul i ten. Děti to pobaví, rodiče to nějak přežijou, i když je to trošku delší. Na prvním dílu sem chválil cgi efekty, a ani zde si nemohu stěžovat. Příběh je pořád stejně plitkej, ale to je celkem jedno, vždyť je to přece film o šmoulech! ... 50% ()

jasiska 

všechny recenze uživatele

If you weren't in excruciating pain, you'd be laughing hysterically, believe me.......... Stále milé a vtipné. Najlepší šmolkovia sú Vanity a Positive Grouchy.......... Vanity: She's not going to give him the formula, is she, Papa? Papa: If she does, it would mean the end of all Smurf kind. Vanity: Wait. Even the handsome ones?............Grouchy: Oh, no! Are you smurfing kidding me? You nearly killed... I mean, look at this view. ()

Reklama

Pierre 

všechny recenze uživatele

Proč jsem se pouštěl po opáčku jedničky, do reprízy dvojky by byl úkol pro psychologa.  Ale tak, jednička mě překvapila, že pro mě byla pořád místy fakt zábavná a dokud jsem ještě zůstal v naladění, zkusil jsem ze zvědavosti i dvojku, kterou jsem tentokrát viděl vážně jenom jednou v době premiéry. Nalákaly mě taky zmínky o odkazech na Audrey Hepburn za které by tvůrci podle uživatele milka  ale zasloužili vykleštit.:D  No, musím říct, že ta chvilková stylizace a la Holly Golithly byla vážně spíše trapná. Ale tady už to drhne celé. .  Pokud se ptáte, za co ty dvě hvězdy, tak si je rozhodně zaslouží  Garmelovo představení a Gargamelova La hůlka (:D.) Možná ještě drobný zjednodušený nástin komplikovaného vztahu mezi nevlastním otcem a synem. Jinak je to nesourodý nevtipný uječený blázinec. Svoji potřebnou  dávku infantilnosti přístě ukojím jinak. ()

Fíla 

všechny recenze uživatele

Jestli, že první díl si u mě vysloužil tři hvězdy, tak tady tomu nesahá možná ani po kotníky. Úplně zbytečné natáčet třetí díl. Tady vůbec, ale vůbec nejde o herce, protože nemají vůbec žádný prostor se projevit. Nevím, jestli je to více kreslené, nebo hrané. Jediní co vím je, že pro děti možná, ale pro diváky nad 12 let to snad nemůže uspět pozitivně. Zamrzí takové mrhaní penězi nad zbytečnostmi. ()

Lachtaan 

všechny recenze uživatele

Šmoulové byli dětskou povinností už v době, kdy na obdobně laděných jednoduchostech vyrůstali moji rodiče. Já jsem si se sestrami prožil dětství především na českých pohádkách a animáčích, když ale přišel Barrandov se svým večerním Animáčkem, modří Belgičané se stali mým denním chlebem. O to víc mě potěšilo, když se nám dostalo možnosti si užít Šmouly hned v celé filmové verzi a to rovnou dvakrát. Jednička z roku 2011 byla zajisté o poznání lepší, pokus o sequel jednoznačně zaručil, že plánovaná trojka musela být smetena ze stolu. I tak jsem si ale kolaboraci Neila Patricka Harrise s Taťkou Šmoulou užil v obou možných případech. ()

Galerie (56)

Zajímavosti (6)

  • Závěrečnými titulky snímek nekončí, po jejich skončení následuje ještě jedna scéna s Gargamelem. (Will_X)
  • Becky G a Austin Mahone nahráli pro pokračování píseň "Magik 2.0". (KajusaK)
  • Sofía Vergara si v cameu zopakovala svoju rolu Odile Anjelou, ale jej scéna bola nakoniec vystrihnutá. (misterz)

Reklama

Reklama