Reklama

Reklama

Vesnice roku

(studentský film)
všechny plakáty
Trailer 1

Josef Loucký je oblíbený starosta vesničky Sedlčánky a má ambice získat prestižní titul VESNICE ROKU. Obec už má k jistému vítězství téměř vše nezbytné. V různých podobách tu parodují veřejnou knihovnu, muzeum, veřejné koupaliště či bruslení. Jediné co jim schází k úspěchu je kanalizace. Starosta má přislíbenou dotaci na výstavbu čističky, když bude mít do dvou týdnů vykopané kanály přes celou vesnici. Díky jeho péči má však obec úplně novou silnici a chodníky. Zbývá tedy jediná možnost. Kanalizace povede přes zahrádky. Všichni s tímto plánem souhlasí, až na jednoho, starostovo tchána Topola. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (93)

El-Barto 

všechny recenze uživatele

Jako seriál (jak píše Oscar) bych bral Vesnici roku všemi deseti, mohl by z toho být jeden z nejpříjemnějších seriálových počinů. Potom by měl tvůrce dostatek prostoru pro vykreslení postavy starosty a všechny nezodpovězené otázky. Vojtěch Moravec má nepochybně dostatek talentu, aby to zvládnul. Překvapila mě i Brzobohatého hudba. Jen jako diplomka si myslím, že je to super film. ()

Andy_Larkin 

všechny recenze uživatele

Svěží komedie z vesnice, na kterou se velice příjemně kouká a je na studentskou úrověň skvěle natočená. Oceňuji, že je to právě komedie, jelikož se ve studentských filmech příliš nevyskytují a těch vážných a rádoby uměleckých filmů je ve studentské sféře dost. Jinak znovu výborný Vetchý a dobrá malá role Taťjany Medvecké. ()

Reklama

mosem 

všechny recenze uživatele

Skutečně hezký, vtipný film. Nepatřím k pravidelným divákům filmů na streamu a na internetu, stejně jako nijak zvlášť nesleduji studentské filmy. A zdá se mně, že je to škoda. A závěrečná scéna, následující až po titulcích byla skvělým nápadem, a také zkouškou diváků, kteří mnohdy přestávají sledovat film se závěrečnou klapkou. Nesouhlasím s komentáři, které se objevili na streamu, kritizujícími film pro údajnou karikovanost vesnice a doporučující dělat si legraci z Prahy... To bychom nemohli mít filmy, které si budou dělat legraci z čehokoliv (policajtů, učitelů, politiků.....). Na vesnici žiji, a nemyslím si, že by ten život byl až tak odlišný, snad jen v reálu je to míň zábavné. Čtyři hvězdý dávám snad jen pro "obecenstvo" stojící za starostou při žádání o ruku. Jejich zjevení se mně připadalo příliš umělé, odpovídající spíše opernímu chóru nebo divadelnímu křoví. Ale možná jen subjektivní pocit. ()

Oskar 

všechny recenze uživatele

Možná bych šel s hodnocením i výš, kdyby šlo o pilotní díl zamýšleného seriálu. Pokud jím není, krouží mi hlavou spousta v ději nastolených a nezodpovězených otázek: Pokud mají Vetchý a Vlasáková potomka, jemuž je přes 20 let, kde je mu konec? Kdo byl před lety zmizelý občan, jehož ostatky jsou náhodně nalezeny na pozemku bývalého starosty? Šlo o vraždu? Zůstal, nebo nezůstal Vetchý starostou po událostech na konci? Dočká se, nebo nedočká ambiciózní Budař nějakého povýšení? Co je ochoten pro to udělat? Nebude Vetchého vydírat skrz tu kostru? V podobných prchavých epizodách a letmých zmínkách o něčem, k čemu už se pak nikdo nevrací, se skrývá tolik dramatického potenciálu, že bych takový seriál docela s chutí sledoval. Pokud je to ale jen jednorázová věc, jde spíš o lepší průměr. 60% ()

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Jsem zvědav co nám Vojtěch Morevec přinese za pár let. Tohle úplně špatné nebylo. Velmi příjemně mě překvapil i Ondřej Brzobohatý, kterého jsem měl uloženého v paměti jako neschopného vola a velmi mě tedy zaskočil příjemný soundtrack, který jistě výrazně film vyzdvihl. Ondřej Vetchý je pro podobné role jako stvořený, a tak film celkově nepůsobí vůbec špatně. Mezi profesionální kousky se film cpát nebude, takže proč mu nedát 3*. ()

Galerie (1)

Zajímavosti (7)

  • Jednoho z členů výběrové komise si zahrál opravdový starosta Čelákovic Josef Pátek. (Vodnářka)
  • Titul vesnice roku Sedlčánky nikdy nezískají, protože ve skutečnosti jsou městskou částí. (V7M)
  • Jedná se o první magisterský hraný film na půdě Filmové akademie Miroslava Ondříčka v Písku. (V7M)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno