Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Skupinka amerických studentů natáčí dokument o ilegálních přistěhovalcích do Spojených států. Vyhledají převaděče z Mexika a společně s několika rodinami projdou tajným tunelem, ve kterém se do USA pašují drogy. Do Států projdou celkem bez problémů. Jakmile se ale všichni naskládají do náklaďáku, přepadnou jejich transport neznámí maskovaní muži. Brzy se prokáže, že tito únosci patří k nemilosrdné sektě, která se přiklání k patriotismu a všechny přistěhovalce brutálně likviduje. Nastává krvavé peklo, a protože sekta si hodlá natočit vlastní dokument, jediná záchrana mladé skupiny jsou jejich kamery. (montel)

(více)

Recenze (76)

Karamanlis 

všechny recenze uživatele

Undocumented je vo viacerých ohľadoch klišeovitý exploitation, akých v ostatnej dobe vychádzajú desiatky, navyše "okorenený" handycam štýlom o ktorého momentálnej frekventovanosti v rámci hororového žánru je škoda písať a práve ten ma sprvoti tak trochu odrádzal od projekcie. Nakoniec som však bol celkom milo prekvapený, nakoľko Undocumented má patričnú šťavu a potenciál na to, aby zaujal diváka. ()

MikeCool 

všechny recenze uživatele

Nečekaně kvalitní, deprimující thriller (za ryzí horor bych toto tolik nepovažoval). Found footage forma natáčení skloubená s klasickými záběry se u tohoto filmu vcelku povedli. Jeden z mála "found footage" fimů, který se mi líbil již od prvních minut. Závěr byl velice svižný (kvalitní) a hodně si pohrával s psychikou člověka. Jen doufám, že se něco takového ve světě neděje. ()

Reklama

honajz2 

všechny recenze uživatele

Já nějak nechápu, co na tom všichni vidí. Na exploitation dejme tomu, jenom toho viditelného gore tam není tolik, jak bych čekal. Má to napínavé chvíle, zajímavý nápad (i když, jak vidím v komentářích, hodně lidí je zmatených, že neví, na jakou stranu se přiklání pan režisér... mě přišlo, že se snažil ukázat, jak šílení můžou být tihle "patrioti", ale natočil to tak, že jedna skupina je až moc zlá a ta druhá až moc hodná - a pak je tu ta třetí, ta hlavní), každopádně to na mě nezapůsobilo jako celek. Kamera, která je chvíli ruční a chvíli normální, mi tady lezla na nervy. Sice to sem patřilo, ale přece jenom, nepřišlo mi to úplně nejlíp propojené. Chvílemi je to nudné a utahané, moc se tam toho taky nestane a úplně mi lezlo na nervy, jak se ve skupině těch únosců náhodou vždycky objevil někdo, kdo mezi nimi ani nebyl, třeba ty ženské. Jako jo, dívat se na to dá, ale přece jenom to nic extra není a už vůbec nerozumím tomu hypu tady. Slabé 3* ()

elanius 

všechny recenze uživatele

(104/2012, DVDRip) / Škoda, že som si skvelého Petera Stormareho neuvedomil už od začiatku, jeho Mr. Z bol bohovský. Film prekvapuje brutalitou ktorá sa vyrovná hociktorým európskym moderným kúskom. Stále mám ale pocit, že sa z tejto stránky trošku ubrať mohlo a skorej venovať čas trošku prekvapivejšiemu zratu, alebo napätejšej atmosfére. Priemer, ale v dobe hororových suchôt potešilo. Chris sa javí ako slušný príslub do budúcnosti. (6/10) ()

zelvopyr 

všechny recenze uživatele

Co je vlastně hlavním rysem filmu, abych nehodnotil z jednoho úhlu pohledu... Zdá se, že všichni jsou tu pomýlení. Mexičani proudí za lepším, ačkoliv se tak moc zle v poměrně slušně fungujícím státu neměli. Amíci, kteří mají předsudky, se nazvou patrioty a krvavě redukují jejich přívaly pod vedením největšího magora, který si masakry víc než užívá. Skupinka sluníčkových lidí, snažících se natočit smířlivý film o těžké cestě imigrantů do ameriky, postupně přijde o iluze a neposkvrněnost. Naturalizovaní mexikáni jsou nyní čistí američtí občané, mají tedy k ilegálům vztah mnohem militantnější než nemexikáni. Předvádí se zde syrové násilí, většinou decentně, mimo záběr. Naopak někdy ale ne, aby byl divák rozhozen. Tohle je herecky a scénáristicky zdaleka nejlepší exploiťák typu "skupinka padne do rukou magorovi, který je zmasakruje", který jsem kdy viděl. Inteligentní masakr. Potměšilé obraty v ději, kdy člověk fakt neví, jak každá jednotlivá scénka dopadne. Škoda měkkého závěru. ()

Galerie (15)

Zajímavosti (1)

  • Tetovanie "mom" ktoré počas celého filmu môžeme vidieť Klausovi (Noah Segan) na ruke, je skutočne jeho. (metal.storm)

Reklama

Reklama