Reklama

Reklama

Obsahy(1)

V Detroitu budoucnosti ještě stále nezavládl klid. Společnost Omni Consumer Products (OCP) stále usiluje o splnění svého snu - o vybudování velkoměsta "Delta City". V cestě jim ale stojí bezdomovci a tlupy mladých "Splatterpunků", kteří obývají oblast, kde má nové město stát. OCP se rozhodne pro radikální řešení situace. Naverbuje ozbrojená komanda žoldáků z amazonské války, aby oblast vyklidila. A tak na území Splatterpunků a bezdomovců vjedou obrněná vozidla, jejichž po zuby ozbrojené posádky násilím odvážejí zdejší usedlíky do "rehabilitačních center" a likvidují ty, kteří se nechtějí podřídit. V ulicích Detriotu vypukne regulérní válka. Zdá se, že společnost OCP dosáhne svého cíle. Ale pak se objeví překážka, kterou kdysi stvořila sama OCP... RoboCop! Mechanický policista s lidským mozkem si vzpomene na to, že byl kdysi člověkem, a připojí se ke vzbouřencům, vedených autoritativní Berou, aby pomohl chránit jejich domovy. Za pomoci geniální desetileté Nikko, odbornice na počítače, musí RoboCop bojovat nejen proti žoldákům a společnosti OCP, ale také proti policii. Jediným jeho kolegou, který je ochoten mu pomoci, je jeho stará přítelkyně, policistka Lewisová. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (200)

TERRORDROME 

všechny recenze uživatele

Na tomto som bol v kine ako 12 ročný počiatkom 90-tych rokov a tým pádom sa mi to muselo páčiť. Teraz je už jasné že tretí Robocop silno drhne, lebo prišiel o svoje tromfy v podobe cynizmu a brutality a nahradil ich "dojímavým" bojom o záchranu hnijúcich trosiek zdevastovanej štvrte a ochraňovaním dievčatiek. Film je najnudnejší práve v scénach keď sa snaží dolovať z diváka ten hnus zvaný emócie, či už zastrelením Robocopovej parťáčky Lewisovej ( aj keď si to Nancy Allen vraj sama vyžiadala ), alebo nariekaním bandy somrákov alias odboja. No, krv síce zmizla, ale tak úplne beznádejná sračka to ešte nie je, lebo zmysel pre humor je aj v tomto dieli stále prítomný. Hlavne scéna keď sa Robocop naserie a ide vykúriť hnusáka Mekdegeša z lacného hotelu, vtedy je to doslova situačná komédia a hustí jeden fór za druhým. Pobaví chlap skáčúci z mrakodrapu, japonský samuraj cyborg naprávajúci si vyskočenú sánku či animovaná reklama na figúrku Džonyho z rehabilitačného a vymletý pankáči sú srandovný sami o sebe. Plus pár slušných hlášok - "Murphy, vieš že je na teba zatykač? Viem! Len sa pýtam, čo by si potreboval?" Pravda, aj dvojka bola riadny guláš, ale ten bol nekompromisne vytúrovaný, zatiaľ čo tento je už značne bezzubý a len s jedným vajcom. Výmenná multizbraňová ruka bola fajn, jetpack už trochu blbosť a to že Robocop chytí vystrelenú guľku medzi prsty si mohli odpustiť, ako by to asi mohla dokázať taká pomalá bandaska. Ešte mu mohli zo smetného kontajnera vyklepať nejaký namakaný Robomobil, aby sa mohol voziť maximálne štýlovo a robiť dojem na kandelábre s umelou inteligenciou. ()

PetrPan 

všechny recenze uživatele

Zatímco u dvojky jsem se divil jejímu zdejšímu hodnocení, tak třetí Robocop si těch ušmudlaných 30% docela zaslouží. Při pohledu na jméno režiséra, který překvapivě stojí třeba za scénářem k poslednímu Predátorovi se tomu vlastně ani nedivím. Vůbec se tady nepovedlo navázat na vizi násilím naplněné společnosti v blízké budoucnosti , kterou nastínil Verhoeven a skvěle si s ní pohrál i Kershner ve dvojce, tady vše působí levně, hloupě či prostě jen trapně, zejména dětská hrdinka mě vysloveně srala. Akční scény a zejména ty s Robocopem pak působí spíš jako výsměch a finální střetnutí jinak s dobře vymyšlenou postavou japonského kyborga je doslova hrůza. Díl, který už neměl vzniknout, dvě a jen z milosti. ()

Reklama

Marek1991 

všechny recenze uživatele

Nestačím sa diviť tomu zlému hodnoteniu. Prvý a druhý diel boli svojím spôsobom veľké zlátaniny, brutálne a často bezmyšlienkovité, lenže tento mal dej, boj ľudí a korporácií, veľa nezabudnuteľných momentov, napríklad naprogramovávanie RoboCopa, pirátske vysielanie na upovedomenie ľudí, vysťahovávanie ľudí bez ich súhlasu, pomoc polície, ktorá sa pridala na stranu ľudí, možno až na tú bandu grázlov to bolo fajn. Priznávam, človek by už od filmu z 90. rokov čakal niečo normálnejšie, ale mne sa to páčilo viac ako predchodcovia, síce si to brutalitu ponechalo, ale aspoň to bolo na dobrej ceste k niečomu hlbšiemu. ()

KASUGI 

všechny recenze uživatele

Všechno relativně funguje jako u předchozích dílů: Je tu celé herecké osazenstvo včetně moderátorů zpráv. Nevhodné vsuvky šílených reklam apod. Jen ta brutalita a syrovost se vytratila, prakticky vlastně tyhle atributy dělají Robocopa Robocopem. Kámen úrazu je dítě v jedné z hlavních KLADNÝCH (tohle slovo je podstatné, protože záporný fracek ve dvojce je naprosto slizký a originální) rolí. Naprosto stejným způsobem utrpěl i třetí díl Šíleného Maxe. ()

kenkaku 

všechny recenze uživatele

Jen protože to bylo do série a proto, abych se ujistil, že Robocop jakého znám je mrtev. To proč jsem film Robocop milovat tady celkem solidně zadupali do země. Horší to být nemohlo (oprava... mohlo... stačilo vidět jeden díl seriálu Robocop: Temná spravedlnost. Pokud tedy u Robocopa 3 trpíte, pusťte si jakýkoliv díl seriálu a hned to budete vidět s třetím pokračováním o mnohem lépe... ()

Galerie (26)

Zajímavosti (18)

  • V pokladnách severoamerických kin diváci nechali 10,7 milionu amerických dolarů. (NIRO)
  • Když zraněný RoboCop (Robert John Burke) leží u povstalců na stole, je zřetelně vidět, jak herec v obleku dýchá a vzdouvá se mu pravidelně břicho, což by se u kyborga dít nemělo. (Stejšn)
  • I přes neustálé připomínání váhy a robustnosti RoboCopa (Robert John Burke) se vůbec nic nestane dveřím kostela, do kterých nalétne. (Armin82)

Reklama

Reklama