Reklama

Reklama

Dívka z budoucnosti

  • USA Sound of My Voice (více)
Trailer

Dva mladí dokumentaristé proniknou mezi členy sekty. Vládne jí žena, která o sobě tvrdí, že přichází z budoucnosti. Peter a Lorna se snaží nastartovat svou kariéru v dokumentárním filmu. Chtějí natočit film o tajné sektě, kterou vede záhadná Maggie. Členové sekty svolí k tomu, aby se s ní setkali. Oblečeni do bílých chirurgických plášťů a se zavázanýma očima jsou dovedeni na tajné místo, kde se konečně setkají s Maggie. Žena jim sděluje, že přichází z budoucnosti, kde je válka a hlad. Ona se sem vrátila, aby vybrala skupinu lidí, které připraví na to, co je čeká. Oba jsou ze začátku skeptičtí, ale Maggie má zvláštní charizma, kterému těžko odolávají. Zvláště Peter, který byl na začátku přesvědčen, že Maggie je podvodnice, podléhá jejímu ženskému kouzlu. Podaří se dvojici rozluštit Maggieno tajemství? (Nova Cinema)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (79)

emma53 

všechny recenze uživatele

Můj celkově vlažný dojem nezachránila ani krásná Britt Marling, která svou Maggii zahrála bezvadně. Nemůžu tomu upřít nápaditost, kde bych ovšem některé scény zcela vynechala pro jejich nadbytečnost (nechutnost) a každopádně chválím za některé dobré myšlenky, které jsem v Sound of My Voice občas zaregistrovala . Maggie tam říkala, ať posloucháme srdcem a já se fakt snažila, ale i přes ten potěšující konec to moje srdce zřejmě stejně špatně naslouchalo . ()

Radko 

všechny recenze uživatele

Sila sekty je taká, akým podmanivo - presvedčivým dokáže byť jej vodca. Na začiatku je vždy nejaké znepokojenie a podvedomý strach. Vodca (vodkyňa) ponúka oslobodenie sa od strachu a neistôt. Vykupuje svoje ovečky a kúpe ich vo vlnách nového prebudenia. Režimy si uvedomujú, že príliš presvedčiví vodcovia sú nebezpeční a tak ich internujú v ústavoch či väzeniach (Charles Manson, Konstantin Rudnev napr.). A tak aj tu: polícia čmuchá, obchádza, zatiaľ čo vnútri sekty sa rituálne umýva, zdraví a spoločne medituje. Psychosomatické hry zneužité na podmanenie vodcovskej myšlienke. Tak, ako to chodí aj inde. Nechýba mystický prvok - ten, ktorí tu takmer všetci v komentári spomínajú - zaručuje rozšírenie počtu ovečiek v košiari, pretože však aha, čo sa deje, veď to len potvrdzuje slová hlavnej čarodejky. Racionálnych vysvetlení pritom existujú desiatky. Ale v opare mysticizmu potencionálne ovečky rozum zvyčajne odkladajú do ústrania. Veľmi dobrá práca s nejednoznačnosťou, ako aj s náhľadom do života uzavretých komunít. Ukazuje sa, že v morí plytkých priemerností sa sem tam zaskvie nenápadná, no o to žiarivejšia perla. ()

Reklama

Philcze 

všechny recenze uživatele

Po dlouhé době nezávislák s něčím víc než jen dobrou režií a mrazivou atmosférou. Brit Marling vládne a ukazuje Johnu Hawkesovi, jak se píší a hrají pořádní lídři pochybných kultů. K tomu dobrý scifi podtext a spousta vynikajících detailů, dělajících ze Sound of My Voice podívanou na vícero použití. Hype ze Sundance naprosto zasloužený. Recenze zde. 80% ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JE PODVODNÍK. JE NEBEZPEČNÁ. TO JE DŮVOD, PROČ DĚLÁME TENHLE FILM. MUSÍME JI ODHALIT DŘÍV, NEŽ NECHÁ VŠECHNY TY LIDI SE ZABÍT“.... /// …nebo TY bys snad věřil(a), že je ta holka z budoucnosti? Seance s ,,mimozemšťankou“, kroužek mystický pravdy (či lži) a touha (tvůrců) vytvořit jakýsi fluidum tajemnýho psychologična. Film o investigativním žurnalistovi a ženě žijící ve sklepě, jenž hromadí svý věřící příznivce….. klidně si věřte. K tomu není potřeba náročná filmařina. Stačí příběh a frajer, co napíše kurevsky zajímavý dialogy. Tady je to však spíš mletí hovadin a občas nuda. Hrát si na něco ,,víc“ za málo prachů se musí umět, a ne jen vařit ,,éterickou krásu“ v prázdným hrnci (ty krávo, to je replika, že i komentátor Čapek zklapl – a to je dobře… ). Mám hloubavý kousky rád, ale tohle mě nechytlo. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) V jablku hledám hořkost, logiku a intelektuální hovadiny. 2.) Chodím jen na skupinový seance, kde se hromadně blije. 3.) Thx za titule ,,verus.1993“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE ne NAPĚTÍ ne ()

gudaulin 

všechny recenze uživatele

Asi takhle: Brit Marling je opravdu charismatická pohledná herečka vybavená slušnou dávkou talentu a do své role vůdkyně sekty dokonale pasuje. Režisér není břídil a ví, čeho chce dosáhnout. Potíž je s tím, že nejsem vhodný divácký typ pro jeho umělecký záměr. Na fungování náboženských sekt mám totiž jednoznačně vyprofilovaný názor, kde není místo pro hry, kde končí hranice reality a začíná svět okultních sil a záhad. Pro mě Maggie představuje manipulátorku, ne záhadu a mýtus. Celkový dojem: 60 %. ()

Galerie (20)

Zajímavosti (2)

  • Celý film bol natočený na digitálnu zrkadlovku (fotoaparát) Canon EOS 7D. (ash99)

Související novinky

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

Alexander Skarsgard vraždí ve jménu přírody

03.10.2011

A nejen v Pravé krvi. Spolu s Ellen Page se totiž připojili k obsazení thrilleru The East, což je zároveň název eko-teroristické skupiny, kolem které se točí děj. Skarsgard bude velet, Ellen Page si… (více)

Reklama

Reklama