Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (343)

castor 

všechny recenze uživatele

Bond č. 13 - Smělé činy, dravý špión, osudové ženy. Chobotnička je směsí troufalosti, humoru a kaskadérských kousků. Občas mě napadal Lipského Cirkus bude!, klaunů a zvířat je vážně až až. Zdařilý je nicméně hned úvod, obecně druhá bondovka od Johna Glena nabídne dost slušných nápadů. Ostatně kaskadéři se asi dost zapotili, už jen proto, že Roger Moore je přestárlý a evidentně nestíhal. Fajn je feeling dalekého Orientu, potěší tenis na tržnici. Méně pak nechtěně úsměvný úprk „z lovu“ v džungli. ()

Anderton 

všechny recenze uživatele

Stále Bond nechápe, že netreba sa uhýbať guľkám, pretože zomrieť nemôže, stále prírodné zákony nehrajú v jeho cirkusovom fikčnom (tentoraz doslovne) svete žiadnu úlohu, stále má aj napriek (alebo práve preto?) úspech u žien. Prečo teda tentokrát hodnotím vyššie? Pretože raz za čas treba byť veľkodušný a viac oceniť drobné nápady pri akčných scénach. Tých je tu neskonale a najmä úvodná dvadsať minútovka ma potešila zo všetkých mooreovských sekvencií najviac. Nemecko už tak príťažlivé ako India nie je, vlaky tam ale ako všade inde sú rýchle a zbesilé a pokiaľ by vám porušovanie gravitácie nestačilo, počkajte si na záverečné momenty v/na/pod lietadle/om. ()

Reklama

Laxik 

všechny recenze uživatele

Jak natočit ideální bondovskou Chobotpičku? Vemte klasickou mooreovku, přidejte o něco víc přímočarých sexuálních narážek (Máte problém ho udržet zpříma?), každý indický stereotyp, který vás napadne, indický kult ženských s odhalenými pupíky, protřepat, nemíchat a zakápnout trochou zbytečně překomplikované a docela nepřehledné zápletky. Voila! Chobotnička je na světě... a i když je to pakárna, člověk se docela pobaví. Teda až na ten konec s cirkusáckou přepadovkou, ten byl fakt divnej. A protože kočky byly tentokrát jen průměrné (a poněkud archivnějšího ročníku), Chobotničce vládnou hračky v čele s falešným krokodýlem, vytuněnou motorikšou a kyselinovým perem. Hódně slabé 3 *. ()

Vitason 

všechny recenze uživatele

,,Bond, James Bond." Jasně, při natáčení Chobotničky nebyl Roger Moore žádný mladík, ale pořád mu to sekne a navíc mu vyšel scénář hodně vstříc, protože předložil agentu jejího veličenstva o něco méně akce (Za zmínku stojí perfektně natočená úvodní sekvence a bitka na vlaku) a do postele mu přihrál starší ale stále sexy Bondgirl... Na Chobotničce je hodně cítit ten sebeparodický nádech, díky kterému mám Moorovky tolik rád (Honička v Dillí, kdy jako zbraň posloužila tenisová raketa, Tygr, který poslechne Bonda na slovo atd.), takže filmu klidně odpustím i to cirkusácké balení, ale neodpustím mu hluchou prostřední pasáž, kdy začne lehce nudit a fakt, že závěrečné dobývání paláce je také trochu chudokrevné. I přesto za 4*. ,,Alespoň jsem si zlepšil backhand." ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jedna z tech slabsich Mooreovo bondovek, proste takova tuctovka, ktera nicim zvlast nezaujme. Nicim moc zajimavej pribeh, kterej se docela tahne, neni ani moc napinavej, ani moc akcni. Prestarlej Moore nema vlastne poradnou bondgirl, ani se nesnazi hlaskovat. No a zaporak, skoda mluvit. Furt jsem si rikal, to snad ne, to je jen nakej trapacek na uvod, velkej zaporak prijde. Samozrejme - neprisel. Je tu sice Kabir Bedi, kterej ale bohuzel nema dostatek prostoru a je minimalne vyuzitej. Navic Leeho v roli M nahradil nakej desnej vosoust, jehoz jmeno me ani nezajima. Aspon, ze obcas je akce docela napadita. Slabsi 4*. ()

Galerie (143)

Zajímavosti (40)

  • Pavúk, ktorého Bond strasie z nohy pri úteku cez džunglu, je druh rodu Poecilotheria. Jeho jed je dosť silný na to, aby malo uhryznutie aj nejaké vážnejšie (nie smrteľné) zdravotné následky. (Z0oMb3E)
  • Mercedes, kterým Bond (Roger Moore) prchá po kolejích, byl pro potřeby natáčení speciálně upraven a osazen železničním podvozkem. (Martin_Happy)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama