Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vzácná starožitnost, která patřila carskému rodu Romanovců zmizí z Moskvy. Agent Secret Service ji získá, ale pronásledovatelé ho smrtelně poraní. James Bond (Roger Moore) díky dražbě okamžitě poznává, kdo ji chce za každou cenu dostat zpět. Dostává se tak do hry kde jde kromě diamantů i o mnohem nebezpečnější věc. Vstupuje do ní totiž šílený generál Orlov (Steven Berkoff). Chce útočit na Německo, ale jeho nadřízení jsou proti. To však neznamená, že by se Orlov vzdal. Bond by mohl získat potřebné informace v nepřístupném sídle ženy s tetováním chobotničky (Maud Adams). Tato žena je ale stejně krásná, jako nebezpečná. (PB Publishing)

(více)

Videa (4)

Trailer

Recenze (342)

molotov 

všechny recenze uživatele

Asi to není tak špatný na dvě hvězdičky, ale když mě přijdou všechny (úplně všechny) bondovky jako parodie. Děj je vždy trapný, humor suchý a jediný na co se dá koukat jsou bondgirls. Bondovky jsou jako příběhy Austina Powerse, až na to, že se berou vážně a to je na nich to nejzábavnější. Vždy když jsem nějaká bondovka, tak si říkám, to se zase nasměju. ()

sharky 

všechny recenze uživatele

Bond a Q v balonu: " Doufám, že tenhle vynález zvládneš, Q." - " Létá to na horký vzduch." - " Tak to bys moh." Nejexotičtější, nejstylovější, nejelegantnější a nejkouzelnější bonovka. Roger Moore si na začátku požádá: Plnou, prosím! A dostane všeho vrchovatě. Genialitu filmu kazí snad jen příliš supermanské finále na letadle. Ovšem shakespearovská hvězda Stephen Berkoff coby šílený generál Orlov a smrtící kotouč z cirkulárky na způsob joja jsou nezapomenutelní. Bonda v tomto filmu měl původně hrát James Brolin, producenti se nakonec zalekli Bonda s americkým akcentem a přeplatili Moora. Mám ho jako Bonda moc rád, ale tady už to jeho stáří je hodně vidět. Škoda, Brolinovi screentesty byly překvapivě velmi povedené... ()

Reklama

mcb 

všechny recenze uživatele

Moore po na začátku zesnulém 009 definitivně převzal roli klauna série, který místo sofistikovaného užití agentských dovedností uniká padouchům pomocí zvířecích a cirkusových převleků. Přesto je předposlední mooreovka (poslední je už jen vydechnutí) tak akorát zábavná, tak akorát absurdní a také asi nejvíce sebeironická, jelikož náležitě zesměšňuje kondici hlavního představitele. Ten už bohužel nikoho nepřesvědčí, že se v devadesáti procentech akčních scén vůbec vyskytuje. Estrádní pojetí však definitivně z této bondovky dělá už hotovou komedii, které lze přiznat jisté brakové kvality, ale nechat se jí strhnout a ne jen se jí vysmát, je vlastně už nadlidský úkol. ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Octopussy má dvě zcela odlišné části. Ta první - exotická, je velice dobře koukatelná. Z indických motivů se jí daří vysát snad veškeré kulturní stereotypy a účelově je použít pro pobavení diváka. Během chvíle tak přijde na fakýry, chození po žhavém uhlí, slony atp. Není to ovšem špatné. Naopak, jelikož je film pojat s velkou nadsázkou, není o zábavu nouze. Tedy v první půli. V té druhé přijde na řadu cirkusácké prostředí, což je mi osobně velice protivné, a tady film dost upadá. Korunou všeho je ultradebilní závěr - útok cirkusáků na palác, snad nejhorší vyvrcholení v celé bondovské historii. Takže sečtu-li dvě odišné části, dává mi to průměrné hodnocení. ()

silentname 

všechny recenze uživatele

Pokračujeme s "Octopussy", ktorý je tak úplne iným filmom, než naposledy bol For Your Eyes Only, že to začína byť opäť celkom osviežujúce. Pre mňa je to asi jedna z najbizarnejších Bondoviek, ktoré som mal možnosť vidieť, nakoľko tu máme hneď úvodnú vraždu klauna a dokonca sa tu aj samotný James na moment stane klaunom. Plus neustále mám pocit, že v tomto filme sa neustále niečo dostane do cesty a je potreba veci riešiť okamžite, no Jamesovi neustále niečo stojí v ceste. Ako žena v telefónnej búdke, alebo policajti, ktorí ho nechcú pustiť k bombe, ktorú chce zneškodniť. Má to potom aj úplne iný tón a film je o niečo zábavnejší. Plus aj celý príbeh pašovania šperkov je super. Jediné čo by som asi vytkol je fakt, že ak niektoré filmy naznačili studenú vojnu so Sovietským Zväzom, tak tento sa do nej absolútne obul a urobil z Rusov ľudí, ktorí chceli v 80-tych rokoch nechať vybuchnúť jadrovú bombu na americkom území, aby sa demilitarizovala Európa a mohli ju pokojne obsadiť. Alebo to chcel minimálne generál Orlov. Zloduchovia v tomto filme sú okey, ale mám pocit, že už sme mali lepších. No najlepšou postavou je tu pre mňa samotná Octopussy, ktorá je veľmi sympatická dáma. Film má dokonca aj chobotnicový moment, ktorý neviem či tvorcovia okopírovali z filmu Alien. Rozhodne to na mňa tak pôsobilo. Čo sa týka ostatného, tak má to fajn akciu, pekné šperky a dobrú hru kociek a relatívne okey zloducha. Celkovo to beriem ako jednu z lepších Mooroviek a nebránil by som sa film pozrieť znovu. A teraz už len uvidíme aký bude mať comeback Sean Connery v Never Say Never Again. Hodnotenie: B+ ()

Galerie (141)

Zajímavosti (40)

  • Fabergého vejce, které bylo vykládáno krystaly od firmy Swarowski, se vydražilo v roce 2022 na dobročinné aukci za 327 600 liber. (Jimmy15)
  • Robert Rown sa tu objavil po prvý krát ako "M". (Mihail123)

Související novinky

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

Zemřel původní Boba Fett Jeremy Bulloch

18.12.2020

Ve věku 75 let zemřel herec Jeremy Bulloch, původní představitel námezdního lovce Boba Fetta z Impérium vrací úder a Návrat Jediho. Stalo se tak jen týden poté, co zemřel jiný herec ze Impéria, David… (více)

Reklama

Reklama