Reklama

Reklama

Romantická pohádka vypráví o princezně (P. Tenorová), která vyrůstala bez matky. Její otec (S. Rašilov), vlídný a spravedlivý král, dceru nadevše miluje, ale chce ji za každou cenu provdat. V den jejích dvacátých narozenin uspořádá na zámku velký ples. Na něm se o princeznu uchází řada princů, ale ten, pro kterého se princezna sama rozhodne, se jejímu otci z nepochopitelných důvodů nezamlouvá. A nikdo vlastně neví proč. Pak vyjde najevo, že za vším stojí dávná kletba vládkyně Říše čarodějnic a Sněžný drak. Princezna Laura se tak musí se svým vyvoleným princem Janem (P. Lněnička) vydat na nebezpečnou cestu a překonat řadu překážek, aby nakonec zjistili, že nad zlem může zvítězit jen skutečná a pravá láska. (Česká televize)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (301)

triatlet 

všechny recenze uživatele

Scénáristické tápání působí jako jízda horské dráze - chvílemi nahoře (nápad se sněžným drakem), vícekrát ale dole (tři nudné úkoly). Pohádce chybí nejen herecké obsazení (až na Goldflama a Slavíkovou ostatní působí jako statisti - hlavně Matonoha a Liška v rolích princů!). Navíc pohádce chybí vtip (pitvoření druhého rádce nepočítám) a občas postrádá i logiku (čarodějnice nejdřív vymyslí celkem trapný úkol a pak princovi pomáhá, aby ho splnil???). Suma sumárum na rozdíl od pohádky Jak se budí princezny ve Sněžném drakovi jsou tak nesympatičtí neplavci, že bych jim snad přál nějakého vodníka, který by je skryl na věky do svého hrnečku:-) ()

UncleG 

všechny recenze uživatele

Průměrné televizní pohádkové béčko, které se vyznačuje především extrémně protivným, zbabělým, nedomrlým a přestárlým princem. Kterýžto by víc než lásku a testy charakteru potřeboval rozdupat na kaši stádem bizonů. Slečna princezna, která nezpívá altem, sopránem ani basem, je celkem sympaťanda a svůj herecký part zvládla s přehledem. Zatímco zbytek ansáblu často solidně šmíroval, někdy až na hranici s ochotničením. Jednoznačně oceňuju snahu přijít z kavčích hor s "jinou/fantasy" pohádkou, než jsou obvyklé papundeklové kraviny pod taktovkou Jirky Chalupy nebo obligátní "strachoviny". Za celým projektem je cítit snaha a snad i autorské nadšení, ale nezbývá než zkoušet to dál. Protože tohle se prostě v mnoha směrech šeredně nepovedlo. Možná bych tomu i ty tři hvězdice ze soucitu napařil, ale to by na konci nesměl zanít odporný závěrečný song, zpívaný tou nekrutopřísnější ostavštinou. Pyčo. ()

Reklama

Tosim 

všechny recenze uživatele

Když už se najde pohádka s netradičními, leč známými prvky (aktivní a sympatická princezna, princ se špatnými vlastnostmi, který má něco jako sebereflexivní chování, na televizní poměry vyvedený drak), zkazí ji nelogický závěr, který vyšumí do ztracena a v podstatě i čarodějnický prolog, který chtěl velmi propracovat. Nejlepší zprávou filmu je pak to, že Eugen Sokolovský ml. se v televizní tvorbě rozhodně nepotatil. ()

HoneyBunny 

všechny recenze uživatele

Na začátek podotknu, že z hecu dávám hvězdu navíc, protože jen 47 % na čsfd si podle mě tahle pohádka rozhodně nezaslouží. Říká se, že mezi slepými jednooký králem - české pohádky už dlouho stojí za ***** a je sympatické vidět kousek, který se minimálně snaží o něco nového, například nějaký vývoj poslav (opravdu vám ty novodobé manekýnské princezny a princata připadají jako něco víc než manekýni na pohádkové kostýmy?), použití CGI monster (ve Sněžném drakovi je CGI dost levné, ale co chtít za naše televizní poplatky, že...), nebo dialogy, ve kterých se bez nadsázky nebo ironie mluví o lásce. Zápory téhle pohádky rozebírají jiní, já jsem si dala tu práci tenhle kousek bez předsudků sledovat a alespoň se snažila o objektivitu. ()

MartinezZ 

všechny recenze uživatele

No teda, zlatý štědrovečerní Duch. Tady se dějí zvraty během chvilky, že je zloun nějaký magik se dozvíme během toho, co zmizí jeho noshledové, dvě hlavní postavy mění názory během několika vět a minut... Bylo to jak nějaký výcuc z celého příběhu, kterému jaksi chyběl začátek, prostředek byl pokrácen a role zlouna div ne vypuštěna a konec vznikl během natáčení, když se zjistilo, že kvůli trikům už na nic jiného nezbudou peníze. A je to škoda, protože herci byli celkem dobří a použitelní. Nejlepší z filmu jsou tak dva závěreční draci. To je ale na pohádku o 90 minutách trochu málo. Ve stejně dlouhém Duchovi nad zlato bylo té pohádky podstatně více. ()

Galerie (10)

Zajímavosti (16)

  • Produkce zadala skladateli písničku do finálních titulků. Jako ideální interpret se zdála být Ilona Csáková. Ta se ale zdráhala píseň nazpívat, protože termín jejího druhého porodu byl už velmi blízko. Nakonec souhlasila, písničku nazpívala a pouhých několik dní poté přivedla na svět svého druhého syna. (Roboslav)
  • Lokace, na kterých natáčení probíhalo, byly zámek Valtice, okolí Dalešické přehrady, Nový hrad u Adamova a obora v Moravském Krumlově. (LEGACY)
  • Píseň k závěrečným titulkům nazpíval Jiří Řehulka. (melica)

Související novinky

Vysílá studio Brno

Vysílá studio Brno

11.10.2016

Pojďte si zahrát AZ kvíz a moderovat zprávy ve výstavě na Špilberku. Vybrat písmenko a správně odpovědět, zasednout před mikrofon a čtecí zařízení a přednášet zprávy, nakouknout do zákulisí slavných… (více)

Juniorfest 2013 se blíží

Juniorfest 2013 se blíží

28.10.2013

Termín VI. ročníku mezinárodního filmového festivalu pro děti a mládež JUNIORFEST 2013 se neúprosně blíží. Horšovský Týn, Plzeň a Dobřany se stanou od 9. do 13. listopadu 2013 dějištěm tohoto stále… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno