Reklama

Reklama

Reálná výzbroj a taktika US Navy SEALs ve filmu inspirovaném skutečnými událostmi. Když CIA odhalí teroristické spiknutí proti USA, jsou nasazeni do akce ti nejlepší z nejlepších – Navy SEALs, speciální jednotka zvláštních sil Námořnictva Spojených států amerických. Ale pokaždé, když zneškodní jednu hrozbu, objeví se další. Zasahuji po celém světě, od Čečenska a Filipín až po Ukrajinu nebo Somálsko. Členové SEALs sledují teroristy až na mexicko-americké hranice, kde má dojít k finálnímu střetu... (Bohemia MP)

(více)

Videa (29)

Trailer 1

Recenze (327)

stuntmanMIKE 

všechny recenze uživatele

Typicka americka fraska. Vykreslovanie americkych vojakov ako obete, ktore polozili zivot za vlast a za podobne nezmyselne dristy.Pomocou takychto filmov sa snazia americkym tupcom vstepit, ze americania su vzdy ti co zachranuju svet. Dakujem ja na taketo sracky neverim. Ale k filmu... jednou hviezdou ocenujem first person pohlad ked sa striela... a druhou hviezdou ocenujem spad filmu ktory aj napriek stopazi celkom odsypal a akcie bolo celkom dost. Moje hodnotenie dostalo tento film z cervenych cisel... co ma tesi... ()

Pilda17 

všechny recenze uživatele

Po delší době válečný snímek, který mě opět zaujal. Svou kamerou a akční stránkou je naprosto dokonalý a já nemám absolutně nic proti. Příběh a děj sice není po celou dobu nejlepší, ale mě k uspokojení tyto věci stačí. Nejedná se o válečný film, který bych mohl vidět pravidelně, ale jednou za čas na odreagování, proč by ne. Musím především ocenit kameru z pohledu vojáka, poněvadž tahle věc mě dokáže přesvědčit v každém snímku pokud je kvalitně provedena... 8/10 = 80% ()

Reklama

Spooner 

všechny recenze uživatele

Béčko zabaleno do "realistického" hávu, který funguje tak 50:50. Kamera je vzhledem k použité technologii výtečná a akce je také parádní, ze zbytku ale bohužel krvácejí uši. A svěřit hlavní role mariňákům, který se neumějí správně zatvářit ani na jednu repliku, vážně nebyl dobrý nápad. Aspoň, že tý akce tam bylo celkem dost. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

S podobnými filmami, ktoré majú za úlohu naverbovať do US army ďalších bláznov mám trochu problém. Na jednej strane perfektne zvládnutá akcia, na druhej strašné, ale strašné žvásty o službe vlasti, súdržnosti rodiny, hrdinských predkoch a o tom, akým bude mariňák správnym otcom...Keď si v polovici filmu vytiahne jeden z mariňákov poskladanú americkú vlajku z vrecka!!! , tak ma skoro načisto jeblo...Nalejme si čistého vínka...Je toto normálne???Kto z vás nosí českú či slovenskú vlajku 2x1m zloženú vo vrecku? Spomalené zábery na každého umierajúceho, či raneného amerického vojaka sú už povestné, to som čakal, dokonca i ten nablýskaný pohreb plný hrdých Američanov, ale ja toto vážne nemusím...Naložil som mu, ale film stojí za to aspoň kvôli akčným scénam, ktoré sú fakt na úrovni. Ak dialógy nebudete brať vážne a pri záberoch na americkú vlajku zavriete oči, tak si ten film možno užijete viac ako ja... Ja jednoducho neverím, že po zuby ozbrojený mexický kartel má iba jeden granát...60%. ()

PauloZ 

všechny recenze uživatele

Chtěl jsem dát 4*, ale to bych asi bohužel trošku přecenil. Film je velmi skvěle a osobitě zvládnutý po řežijní stránce. Už trailer naznačoval, že se bude jednat o lehce herní pojetí zpracování a v samotném filmu jsou fisrt person pohledy, bez keců, víc jak skvěle zvládnuté a dávají Act of Valor dynamiku, svěží adrenalinově moderní look a hlavně osobitost. Co mi přijde hůře zvládnuté, je stavění dějové linky. Samotný námět je velmi good, ale to podaní není stopro. Chybí tomu větší spád, lepší návaznosti a přehlednost v ději a ke konci asi i napětí a vyhrocení situace. První akce je dle mě nejlepší a nejadrenalinovější část filmu, kde divák cítí průser a celý zátah je skvělý od snipera, přes přímí kontakt až po neskutečný fajt z lodi. Tohle mě velmi navnadilo, ale do konce dění už nic tak chytlavého není, i když je konec dost akční a stanou se tam jistá dramata. Je to škoda, mělo to na víc. Doufam, že se brzy dočkámě filmové verze CoD :) ()

Galerie (60)

Zajímavosti (14)

  • 70% filmu bolo natočeného pomocou fotoaparátu Canon 5D Mark II. (xpantherx)
  • Při natáčení akčních scén se často volila možnost střelby ostrou municí. (Cocacolix)
  • 4 měsíce trvalo tvůrcům přesvědčit 8 členů Navy Seals, aby se ve filmu objevili. Pro zajištění ochrany byla jejich jména ze závěrečných titulků vynechána. (oje)

Související novinky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

Zlatý glóbus 2013 - výsledky

14.01.2013

Letošní jubilejní 70. udělování Zlatých glóbů v hotelu Beverly Hilton je skončeno. Pod vedením "drzé" dvojice Tiny Fey a Amy Poehler se celý večer nesl v dynamickém tempu a až na pár dojemných… (více)

70. Zlaté glóby - nominace

70. Zlaté glóby - nominace

13.12.2012

Asociace zahraničních novinářů v Hollywoodu dnes oznámila nominace na prestižní Zlaté glóby. Nejvíce nominací (celkem 7) získalo Spielbergovo životopisné drama Lincoln, které je nasledované s pěti… (více)

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

Speed a Colossus míří z monitorů na plátna

26.05.2012

Konkrétně Need for Speed a Shadows of the Colossus, dvě mimořádně úspěšné počítačové hry. Přestože jde o různé žánry a jejich adaptace vznikají u různých studií, oba filmy mají něco společného.… (více)

Reklama

Reklama