Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (195)

ibeh 

všechny recenze uživatele

Naštěstí jsem tento film viděla v TV a ne v kině. To by byla ztráta času i peněz. Četla jsem totiž dříve knihu, která měla opravdu napětí a zajímavý děj. I když ten akční závěr byl těžko uvěřitelný i v té knize. Tam se hodně rozebírala Erikova minulost a jeho práce s pacienty. Ve filmu se příliš mnoho času věnovalo krizi Erikova manželství a celý film byl takový utahaný. Herec, který hrál Joonu, byl velmi nevýrazný. To Erikova postava film alespoň trochu zachraňovala. Syrová atmosféra sice působila, ale taky uspávala. Že by hypnóza? ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI MOJE MASO A KREV, ALE RODINA ZEMŘE“...... /// Knihu znám, ale jak tak koukám…. na hodnocení filmu nebude mít moc velkej vliv (a taky si už hovno pamatuju…). Zdá se mi to, nebo je tu divně vystavěný budování atmosféry(?)….. dyť ten úvod – (skoro)vyvražděná rodinka, prekérky hypnouše Erika…. no nic… Taky si myslím, že ten casting není extra světovej, páč ty postavy moc charisma nepobrali (ty vole, Švédskej Bond…!), navíc jejich jednání vzbuzuje rozporuplný emoce (prostě se chovaj (vobčas…) jako kokoti). V rámci objektivity si dovoluji poznamenat, že finále je místo kurevskýho dramatu taková debilní tragikomedie, za kterou mám chuť fláknout hvězdy 2! Ale to by nebylo spravedlivý, páč ten vnitřek celkem ujde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsali pod pseudonymem Lars Kepler manželé Ahndorilovci jsem nečetl (nebo četl, ale hovno si pamatuju…). 2.) Miluju filmy, ve kterejch mě lidi serou. 3.) Thx za titule ,,Vladex“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Reklama

Flego 

všechny recenze uživatele

Keďže som knihu nečítal, film sa mi páčil. Takto oslobodený od knižnej predlohy môžem s pokojným svedomím pochváliť tento mrazivý severský thriller s psychologickým podtónom. Určite sa to dalo natočiť lepšie a priamočiarejšie, no aspoň bolo dostatok priestoru na charaktery postáv a motívy ich konania. Intuitívne som očakával presne to, čo som dostal. ()

kocik1 

všechny recenze uživatele

Jediné, co tady fungovalo, byla snad ta hypnóza, bohužel ale nejlépe na mě. U filmu jsem spokojeně usnula a když jsem ho tedy druhý den dokoukala, pochopila jsem, že to nebylo náhodou. Jednání většiny postav pro mě zůstalo záhadou velikosti bermudského trojúhelníku. Co by detektiv dělal bez hypnotizéra, fakt nevím, když i s ním se při vyšetřování choval jako debil. Pokud už se na něco přišlo, tak se horká stopa odložila do mrazáku, asi aby nám vydržela do příští detektivky. Motiv činu mi zůstal taky utajen. Snad leda že by tam byli hypnotizéři dva, a tím druhým byla matka, která v závěru ani nepoznala svého syna. Zkrátka a dobře, i když mám severskou filmografii ráda, je vidět, béčkové filmy nechybí ani tady. ()

Hennes 

všechny recenze uživatele

Napínavé a reálné, tylpicky severská kriminálka. Celý film vše šlape: tempo, napětí, zajímavý námět. Asi bych byl se snímkem více spokojen, kdyby to autoři na konci snímku totálně nepodělali nereálným (doufejme, že nereálným) koncem. Frajer kriminalista nevydrří čekat na posily a vydá se zatýkat sám a k tomu si bere civilní osoby? Švédi neblbněte a držte se své klasiky a vynechte tyto americké blbiny. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)
  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)

Reklama

Reklama