Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (195)

Wormboy 

všechny recenze uživatele

Problem knih od Keplerovcov je ten,ze vzdy balansuju na velmim tenkom lade aspon ciastocnej uveritelnosti...taky Uspavac prepadol hlboko na druhu stranu do vod nezmyslu. Kniznemu Hypnotizerovi sa vsak balans podarilo "ako tak" udrzat az do konca. Dovod toho bolo viacero linii, ktore na seba ciastocne nadvazovali a doplnali sa, cim citatel mal pocit rozplietania pribehu a jeho pozadia. Filmova adaptacia prakticky uuuplne ignoruje hlavny katalizator povodneho pribehu, je stavana na hlavnej dejovej linii, ktora je vsak aj v knihe velmi slabucka. Zostavaju len oci pre slzy, ze Lasse Hallstrom ako osvedceny adapter mnohych knih, sa pustil do strukturovanej kriminalky...jedna velka bieda. 1,5/5* ()

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Nelze nevnímat přílivovou vlnu severských autorů na pultech našich knihkupectví. Musím se přiznat, že až na jednu výjimku mě nechaly knihy made in Skandinávie chladným. Bohužel ač rád čtu a hodně, tak filmová adaptace knihy Hypnotizér od Larse Keplera si mě pro severskou literaturu nezískala. Film se může pochlubit slušnou svíravou atmosférou. Což si myslím, že na zmrzlém severu přesněji ve švédském hlavním městě Stockholmu není až takový problém vykouzlit. Povedený závan tísnivé deprese je asi jediné pozitivum, za které film ode mě dostal plusové body. Režie se ujal profesionál Lasse Hallström, ale s děravým scénářem toho moc nesvedl a prkenní herci mu taky moc nepomohli, ač je film dle mého názoru dobře obsazen. Přiznám se, že mi to jako celek přišlo strašně jednoduché a průhledné. Vraha jsem poznal jen, co se poprvé objevil na plátně a to si o sobě nemyslím, že bych byl nějaký Sherlock Holmes. Můj nemastný a neslaný pocit z filmu korunoval hloupý konec. ()

Reklama

Rousse 

všechny recenze uživatele

Přátelé, kamarádi severských detektivek - vy....e se na film a radši si přečtěte knížku. Je jasné, že filmaři si museli uzpůsobit dějové linky tak, aby se vlezly do filmu, takže příběh je nakonec sice podobný, ale ve výsledku úplně jiný. Knížka není sice žádná hodnotná literatura, ale je to oddechová severská detektivka, kterou slupnete za den nebo dva a dozvíte se hlubší souvislosti. Tenhle filmový produkt je bohužel pouze jen takový fastfood... Opravdu pouze sterilní nouzové "hladové okno", které vám naservíruje to, co jste čekali, ale ve výsledku si fakt nepochutnáte...Jen zaženete hlad. Příběh je naservírován na tak plytkém talíři, že je to fakt spíš papírový tácek, ze kterého vám všechna šťáva vyteče na gatě. Ona vlastně ani nemá jaká šťáva vytékat, protože je vám naservírovaný odporný strojově oddělený drůbeží separát. Takže nejen, že chuťové buňky nebudou spokojeny, ještě budete naštvaní, že jste do toho vrazili čas a peníze. Žádný zážitek se nekoná. Zůstává pouze pachuť z přepáleného oleje. Děkuji, nechci. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Čekal jsem napínavou severskou detektivku, ale to jsem netušil, že se to Hypnotizér jmenuje hlavně proto, že zoufale unylý děj diváka během pár minut spolehlivě uspí. Film nemá žádný náboj, atmosféra je takřka nulová a děj je tak zoufale předvídatelný, až to tříská dveřma. Hlavní postavy vlastně nehrají. Jen tak mezi sebou planě koketují a přestože občas projeví i nějaké ty emoce, z míry to nikoho nevyvede. A pak ta stopáž. Vzhledem k tomu, jak je vlastně celý příběh jednoduchý a prostý jakéhokoli překvapení, dají se dvě hodiny natočeného materiálu bez přeháňky považovat za naprosto zbytečné plýtvání. No, skandinávská kinematografie má ve světě po zásluze výbornou pověst, ale zrovna tento film jí teda moc nepřidal... ()

Fr 

všechny recenze uživatele

,,JSI MOJE MASO A KREV, ALE RODINA ZEMŘE“...... /// Knihu znám, ale jak tak koukám…. na hodnocení filmu nebude mít moc velkej vliv (a taky si už hovno pamatuju…). Zdá se mi to, nebo je tu divně vystavěný budování atmosféry(?)….. dyť ten úvod – (skoro)vyvražděná rodinka, prekérky hypnouše Erika…. no nic… Taky si myslím, že ten casting není extra světovej, páč ty postavy moc charisma nepobrali (ty vole, Švédskej Bond…!), navíc jejich jednání vzbuzuje rozporuplný emoce (prostě se chovaj (vobčas…) jako kokoti). V rámci objektivity si dovoluji poznamenat, že finále je místo kurevskýho dramatu taková debilní tragikomedie, za kterou mám chuť fláknout hvězdy 2! Ale to by nebylo spravedlivý, páč ten vnitřek celkem ujde. /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Stejnojmennou knihu, kterou v roce 2009 napsali pod pseudonymem Lars Kepler manželé Ahndorilovci jsem nečetl (nebo četl, ale hovno si pamatuju…). 2.) Miluju filmy, ve kterejch mě lidi serou. 3.) Thx za titule ,,Vladex“. /// PŘÍBĚH *** HUMOR ne AKCE * NAPĚTÍ * ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Švédský filmový institut vybral film jako švédského kandidáta na Oscara. (morgos)
  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)

Reklama

Reklama