Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 1

Recenze (196)

IQ Tiqe 

všechny recenze uživatele

Oproti knížce zklamání (knížka: sice to nebyl Larsson, ale i tak to byl dost dobrý, napínavý thriller; když už vytahuju Larssona, tak jeho filmové zpracování se, na razdíl od tohohle, moc povedlo). Scénář trochu okleštili a přeházeli, až se vytratila naléhavost, dramatičnost i moment překvapení (pointa má být pecka; příběh má být vystavěný tak, abych koukal s otevřenou pusou; ne že „jen tak mimochodem, takhle to je“). Začátek bez diskuze působivý, za kameru (first person view) palec nahoru; ale děj šel pár kilometrů kolem mě a moc mě nezasáhnul. Při únosu dítěte bych od rodičů zkrátka čekal víc účasti. # [viděno: monitor, 5.1, SWE->EN sub] # příběh 6 | hudba 6 | humor 0 | akce 1 | napětí 4 | pustil bych si znovu 5 ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Rozumím tomu, že se Lasse chce jednou za čas vymanit ze škatulky tvůrce hladivých dramat plných rodinného stříbra a romantických slz, ale tady snad ani on sám nemohl věřit, že uspěje. Celé zasněžené vyšetřování zůstává i v rozhodujících zvratech smutně nijaké a těžce průměrné a už vůbec nic na tom nemění zapomenutelná herecká sestava (s čestnou výjimkou zakaboněného Persbrandta). 50% ()

Reklama

charlie_ando 

všechny recenze uživatele

Nelze nevnímat přílivovou vlnu severských autorů na pultech našich knihkupectví. Musím se přiznat, že až na jednu výjimku mě nechaly knihy made in Skandinávie chladným. Bohužel ač rád čtu a hodně, tak filmová adaptace knihy Hypnotizér od Larse Keplera si mě pro severskou literaturu nezískala. Film se může pochlubit slušnou svíravou atmosférou. Což si myslím, že na zmrzlém severu přesněji ve švédském hlavním městě Stockholmu není až takový problém vykouzlit. Povedený závan tísnivé deprese je asi jediné pozitivum, za které film ode mě dostal plusové body. Režie se ujal profesionál Lasse Hallström, ale s děravým scénářem toho moc nesvedl a prkenní herci mu taky moc nepomohli, ač je film dle mého názoru dobře obsazen. Přiznám se, že mi to jako celek přišlo strašně jednoduché a průhledné. Vraha jsem poznal jen, co se poprvé objevil na plátně a to si o sobě nemyslím, že bych byl nějaký Sherlock Holmes. Můj nemastný a neslaný pocit z filmu korunoval hloupý konec. ()

Sandiego 

všechny recenze uživatele

Dokonalá ukázka toho, že ne všechny bestsellery jsou stvořeny pro filmové plátno. Adaptace hypnotizéra se až příliš podobá roztáhnuté epizodě některého z kriminálních seriálů, kterými nás zásobí naše komerční televize. Po nadějném rozjezdu přichází tak hodina poměrně nudného přešlapování a vztahové terapie s velmi plouživým tempem. Finále se nedá upřít dynamika, ale vzhledem k předlouhé přípravě se stále jeví jako nedostatečný vrchol. Film si sice stále udržuje tísnivou "severskou" atmosféru a po vizuální stránce vybočuje ze zmíněné seriálové produkce, ale už jen překombinovaná zápletka bez jakéhokoliv přesahu film staví o několik tříd níže než trilogii Millénium. Lasse Hallström se chtěl svést na současné módní vlně a nakonec dokázal jen režijní bezradnost, k předloze nedokázal nic hodnotného přidat a spíše dokázal její skutečné slabiny. Dobře mu tak. ()

Šakalík 

všechny recenze uživatele

Tak tohle mě zklamalo. Čekal jsem napínavou severskou detektivku, ale to jsem netušil, že se to Hypnotizér jmenuje hlavně proto, že zoufale unylý děj diváka během pár minut spolehlivě uspí. Film nemá žádný náboj, atmosféra je takřka nulová a děj je tak zoufale předvídatelný, až to tříská dveřma. Hlavní postavy vlastně nehrají. Jen tak mezi sebou planě koketují a přestože občas projeví i nějaké ty emoce, z míry to nikoho nevyvede. A pak ta stopáž. Vzhledem k tomu, jak je vlastně celý příběh jednoduchý a prostý jakéhokoli překvapení, dají se dvě hodiny natočeného materiálu bez přeháňky považovat za naprosto zbytečné plýtvání. No, skandinávská kinematografie má ve světě po zásluze výbornou pověst, ale zrovna tento film jí teda moc nepřidal... ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)
  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)
  • Okrem viacerých miest vo Švédsku prebiehalo natáčanie aj v pražských filmových štúdiách Barrandov. (MikaelSVK)

Reklama

Reklama