Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Příběh začíná jedné prosincové noci, kdy je v rodinném domku nalezena surovým způsobem zavražděná téměř celá rodina a jediným přeživším je patnáctiletý chlapec, který leží v nemocnici a bojuje o život. Detektivní inspektor Joona Linna uprostřed noci povolá známého odborníka na hypnózu psychiatra Erika Mariu Barka, aby chlapce zhypnotizoval a zjistil, co se oné noci v domě stalo. Erik však tento typ praxe už deset let neprovozuje a proto prosbu policie zprvu odmítne. Když se konečně nechá přesvědčit, události se záhy dají do pohybu a Erik je nucený čelit vlastní minulosti. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (196)

Othello 

všechny recenze uživatele

Bojoval jsem s tím filmem jako lev celou jeho sedmnáctiapůlhodinovou stopáž, protože paradoxně Hallström tentokrát netočí jak totální dřevo a dokonce jsem v tom filmu semtam zahlídl něco jako tvůrčí vizi. Nicméně jak vůbec mohla vyjít na svět takhle nedramatická žánrovka, přepínající tak necitlivě mezi postavami, s tak stupidnim scénářem, která neviděla dramaturga ani z dálky, to mi povězte. Když dobíhaly závěrečné titulky, došlo mi, že dvě třetiny scén jsou v tomto filmu úplně zbytečné a zvadlý švédský ksichty, neustálý šero ani ubodaná holčička to bohužel spasit nedokážou. ()

Hannibal92 

všechny recenze uživatele

Nemůžu se zabvit dojmu, že ve všech severských filmech všichni bydlí v příšerných starýchdomech a celkově to tam vypadá jak před 50 lety i když výbavu mají novou......no to sem ale nepatří. Filmy samotný mě asi trošku zklamal, čekal jsem zamotanější příběh, možná trochu víc akce, nebo čehokoliv poutavého. První půlka byla opravdu spíš nuda a konec byl zase na druhou stranu naprosto parádní (když teda přehlédnu logiku celé policejní záchranné akce) a proto mám dost rozporuplné dojmy a nejsem si úplně jistý jak hodnotit. [Cinestar Anděl - 5.6.2013]. ()

Reklama

AppleCore 

všechny recenze uživatele

Čekal bych, že film s názvem Hypnotizér bude založenej na psychologii a předevšim hypnóze. On je to ale tuctovej nezajímavej thriller, kterej netěží ani z jednoho ani z druhýho, přičemž scénárista po pomyslný půlhodině svýho výtvoru dočista ztratil přehled o tom, co vůbec píše (knížka nejenom, že dává smysl, ale zároveň těží mnohem víc z tématu a odůvodňuje vše, o co v ní jde. Ve filmu stěží přemýšlíte nad tím co a proč se právě děje (ne, není to komplikovaný, jenom hodně nedomyšlený, oproti knize dokonce dost osekaný). A to příběh sám o sobě je docela jednoduchej). Nehledě na to, že nudnej styl Lasse Hallströma táhne už tak zpackanej film ještě níž. ()

Morholt 

všechny recenze uživatele

Příběh byl vystavěný solidně a s herci taky nebyl problém, ačkoliv hlavní vyšetřovatel mohl být maličko výraznější. Ale to nebylo nic, co by se dalo překousnout. Bavilo mě i postupné rozplétání, ačkoliv se, víceméně, drželo osvědčených postupů. Bohužel na mě byl film až příliš roztažený a zkrácení o nějakých 20 minut by mu prospělo. Občas mi chyběla i ta klasická severská atmosféra, což je něco, co člověk od skandinávských kriminálek automaticky očekává a nic nemění to, že Hallström je mezinárodním režisérem a ve Švédsku točil po x letech. Mírné zklamání, ale pořád se jedná o slušné řemeslo. 60% ()

Rousse 

všechny recenze uživatele

Přátelé, kamarádi severských detektivek - vy....e se na film a radši si přečtěte knížku. Je jasné, že filmaři si museli uzpůsobit dějové linky tak, aby se vlezly do filmu, takže příběh je nakonec sice podobný, ale ve výsledku úplně jiný. Knížka není sice žádná hodnotná literatura, ale je to oddechová severská detektivka, kterou slupnete za den nebo dva a dozvíte se hlubší souvislosti. Tenhle filmový produkt je bohužel pouze jen takový fastfood... Opravdu pouze sterilní nouzové "hladové okno", které vám naservíruje to, co jste čekali, ale ve výsledku si fakt nepochutnáte...Jen zaženete hlad. Příběh je naservírován na tak plytkém talíři, že je to fakt spíš papírový tácek, ze kterého vám všechna šťáva vyteče na gatě. Ona vlastně ani nemá jaká šťáva vytékat, protože je vám naservírovaný odporný strojově oddělený drůbeží separát. Takže nejen, že chuťové buňky nebudou spokojeny, ještě budete naštvaní, že jste do toho vrazili čas a peníze. Žádný zážitek se nekoná. Zůstává pouze pachuť z přepáleného oleje. Děkuji, nechci. ()

Galerie (44)

Zajímavosti (9)

  • Jedná se o filmové zpracování stejnojmeného románu švédského autora Larse Keplera. Jméno autora předlohy "Lars Kepler" je pouze pseudonym, pod kterým se skrývá manželská dvojce Alexandra Coelho Ahndorilová a Alexander Ahndoril. (DominikV)
  • Práva na tento film byla prodána do více než 30 zemí světa ještě před prvním uvedením. (morgos)
  • Film je režisérovým švédským filmem po více než dvacetipětileté pauze, během níž tvořil v zámoří. Současně se jedná o jeho první thriller vůbec. (morgos)

Reklama

Reklama